eslöv

eslöv

fredag 28 oktober 2016

Tjuvstart på nya MA-området

Igår avslutade vi vår mattearbete med decimaltal genom att göra en Mattekoll. Jag rättar och tittat på dessa under lovet. Efter lovet kommer eleverna att få tillbaka sin Mattekoll och på egen hand kolla vad du kan och behöver träna mer på. 

Jag har skickat ut en ny mattefilm som eleverna ska se till på tisdag efter lovet. I samband med att man tittar på den här filmen ska man också göra en stencil. 




Vårt nya matteområdet är geometri och handlar om tvådimensionella figurers egenskaper. Vi har tjuvstartat lite idag med att rita måttgivna kvadrater, rektanglar och triangel. Därefter har dessa klippt ut och formats till en fantastifigur. 








Av samma geometriska former blev det så här roliga och olika figurer.

torsdag 27 oktober 2016

Happy Halloween

Nu behöver vi lov,vi fröknar känner oss lite slitna... Tur att ni elever fortfarande är pigga. Vi önskar er alla ett skönt lov så ses vi igen måndagen den 7 november klockan 8.00.

Bakom masken

Spänningen är olidlig! Zacki upptäcker att Abbe är med i ett gäng och han får även svar på var Minmis cykel är. Det avslutas med en gastkramande cliffhanger.

 Idag använde vi strategin "Att sammanfatta en text med hjälp av rubrik "
Vi tränar också på att sammanfatta en berättelse i kronologisk ordning.

Detektivbyrån

I detektivbyrån idag tränar vi på att rita kordinatsystem,vi gör en karta över Härryda.

onsdag 26 oktober 2016

Rast

På rasterna gör vi lite olika saker. Det finns något som passar alla.Härliga höstluft gör oss pigga .

tisdag 25 oktober 2016

Nytt arbetsområde i no

Nu har vi startat upp vårt nya tema i NO, vi har gissat ljudet som Maja har skapat medan vi blundade. Sedan diskuterade vi tre frågor, Varför det är viktigt för oss att höra, varför vi har två öron och varför vissa djur kan röra sina öron åt olika håll.

Teknik

På tekniken tränar ni på att rita skalenligt.Ni har även jobbat med vilka olika uppfinningar som finns och villa funktioner som är viktiga . Allt för att ni så småningom ska kunna designa egna uppfinningar. 

fredag 21 oktober 2016

Vecka 43


Vecka 43
Sista veckan i skolan innan vi går på ett välförtjänst höstlov. Nästa vecka ska ni alla vila upp er och njuta av att kunna sova länge på morgnarna. Det är regnigt och lerigt på fotbollsplanen och det är bra att ha överdragskläder i skolan. Många av er är så nöjda med att ni har överdragskläder.
I veckan har vi jobbat med att sätta upp individuella mål. Ni har valt mål som utmanar er men samtidigt på er egen nivå. Detta kommer ni att arbeta med på elevens val passen och lektionerna i veckorna som följer.

På måndagens aktivitet förebygger är det rotation.
De som haft badminton ska ha HANDBOLL
handboll ska till BASKET
basket ska till BROTTNING
brottning ska till BADMINTON 

Det var flera stycken som utmanade sig själv att stava orden  på engelska på fredagens glosprov. Bra att ni utmanar er själva, det är så man lär sig.


PÅ torsdag har ni  ma-koll. Ni kommer att repetera på ma-lektionerna men också behöva repetera hemma. Det kommer ett särskilt inlägg om hur du kan träna hemma
På fredag händer det många saker för er: . Det är dags för höstvernissage. Då kommer era mönsterfilmer att visas upp för resten av skolan. Även era fina dikter. Vi kommer också att titta på film....
Under fredagen får ni lov att komma utklädda till skolan. Det har dock bestämts att inga masker får lov att bäras och ingen får vara utklädd till clown då det är många som tycker att det är läskigt just nu.
I förra veckans Veckokoll så fick ni utvärdera och berätta vad ni tycker har varit bäst hittills under dessa 9 veckor på mellanstadiet. Ni har svarat många olika saker som alla gör mig glad och stolt. Ni fick också svara på frågan om ni personligen förändrats under denna tid. Även här gör ni mig så glad och stolt.Vi kommer att ha tre toppenår med mycket kunskap och glädje!
 
 
måndag
GOTD
aktivitet förebygger
14,10-15,10
tisdag
Ma-läxa
Titta på alla gamla ma-filmer på classroom
onsdag
GOTD
torsdag
Ma-koll
Bakom masken
GOTD
Ma:Träna till kollen genom att göra 1-3 och diagnosen hemma. Du kan också repetera genom att titta på alla gamla ma-filmer på classroom.
Läs kapitel ”Ovänner”, flera gånger hemma.Spela in dig själv och lämna in på Classroom
fredag
Engelska: Magic
 
Engelska: Läs /lyssna på kapitel 8  i Magic. Träna på orden. Använd gärna din ipad.
Den här veckan kan man välja att skriva orden eller att få flervalsalternativ på fredagens glosprov
 

Engelska -vi spelar pjäser


Idag började vi Engelskan med glosprov precis som  alla andra torsdagar .Den här torsdagen fanns det två olika typer av prov att välja på. Många av er utmanade sig själv och testade att skriva orden helt själv.
Efter glosprovet fick ni visa att ni tränat på att läsa texten hemma. Det passade väldigt bra för texten var en dialog mellan mamma och Kate vid frukostbordet. Vi lade till lite rekvisita så att det skulle bli lättare att spela rollen som Kate och mamma.Ni valde själva vilken rekvisita som passade er bäst.
Så kul vi hade och så duktiga ni var på att läsa !Bra jobbat!
Allra sist så intervjuade vi varandra om morgonens frukost. Ni kan många bra frukostord nu.

MA och mönster

Vi förbereder oss inför skolans höstvernissage 

Vi ska visa för hela skolan hur grymma vi är i matematik nästa vecka. Hela skolan ska ställa ut något höstigt på skolans utställning. Vi ska göra en mönsterfilm. För att kunna göra riktigt bra mönster behöver man känna till vissa matematiska begrepp. Vi gick igenom dessa idag och därefter gjorde vi uppgifter för att befästa begreppen. 

Superkul och ingen ville sluta arbeta med lektionen! Nästa vecka börjar vi göra filmen!

onsdag 19 oktober 2016

NoMaja har ordet


 Vi avslutade vårt vattentema med att göra en liten koll för att visa vad vi har lärt oss. Eftersom vi har gått igenom många olika delar måste man inte kunna allt utantill utan det var tillåtet att använda sin NO-bok med texter, ritningar och anteckningar.