eslöv

eslöv

onsdag 30 november 2016

Klassens mysdag

Idag har vi haft klassråd. Det diskuteras skolmat,matsalen,toaletter ,fotbollsregler ,att Sara ska presentera en ny lek och pengar.

Ni röstade också fram vad ni vill göra för klassens 1000:-. Förslagen som hade och som ni sedan röstade på var :Äventyrsbadet,mysdag och disco.
Mysdag vann och vi har börjat fundera på vad den ska innehålla. Vi kommer beställa pizza, kolla film, spela spel,ha fotbollsturnering och kanske pyssla. Blir det pengar över efter att vi beställt pizza så köper vi snacks .Datumet är också bestämt ,19/12
Vi ser framemot denna dag!

Talstreck

Idag tränar vi på att skriva dialog och använda talstreck. Texten skrivs på ipaden och ska sedan lämnad in på Google drive i er mapp. Ni har kommit på många kul personer att ringa.

tisdag 29 november 2016

MA-koll på torsdag



På torsdag är det dags för eleverna att visa sina kunskaper inom matteområdet geometri. Förra veckan repeterade eleverna i läxa genom att göra uppgifter i ett häfte. Detta häfte har vi använt i skolan idag. Tänk så viktigt att alla gör sin läxa annars blir det så jobbigt att hänga med! 

I grupper fick eleverna jämföra och diskutera vilka svar som är dom rätta. Tänk så mycket man kan lära sig genom att arbeta på detta sätt. Jag gick runt och njöt av de diskussioner jag hörde! Så mycket mattesnack och med helt rätt ord och begrepp. Toppen! 

Imorgon fortsätter vi att repetera i skolan. Vill man repetera även hemma går det bra att göra diagnosen. Klarar man den klarar man kollen! Även öva 1 och 2 är bra att göra.


Eng-grammatik

Idag har vi tränat grammatik på engelskan . Grammmatik är som att lägga pussel och för att kunna prata och skriva på ett språk behöver vi ha flera pusselbitar.

Det vi tränade på idag handlade om singular och plural . Ni fick säga substantiv på engelska och därefter satte vi ett S dom ändelse när det var flera av en sak.
A Book-four books
A hand-Two hands

Om ordet slutar på ett S-ljud så smyger vi in -Es i slutet för att slippa vricka tungan .
Ni förstod regeln direkt och kunde sätta igång och jobba. Bra!

fredag 25 november 2016

vecka 48


Vecka 48
Nu har vi avslutat vårt arbete i samhällskunskap med en skriftlig koll. Det är en träningssak att ha skriftliga prov där man ska kunna resonera och visa hur man tänker så flera av er tyckte att det var svårt. Som tur är så kommer det att komma många skriftliga uppgifter där ni tränar era förmågor . Det viktiga är alltid att man gör sitt bästa och att man vill visa hur mycket man faktiskt kan. Det är aldrig någon som blir bedömd i hur fort det går. Möjligtvis på idrotten när ni springer lopp!

Vi kommer att börja arbeta med historia i veckan. Vikingarna kommer ni att gilla att arbeta med!
I matten fixar ni så mycket fint till vårt klassrum och i fredags fick ni göra Rangolimönster för första gången. Det var många som ville ta hem och pyssla med det i helgen.
I veckan som kommer blir det ma-koll på torsdag. N ska träan i ert geometrihäfte i skolan hela veckan.
På engelskan så är det fler och fler som väljer att göra 7 glosor på fredagens glosprov. Bra att ni utmanar er själv och tränar er stavning. Några vill fortsätta att träna på att känna igen orden och översätta de till svenska ocg inte alls träna stavningen och ni tränar då på tolv ord.
På måndagens aktivitet förebygger så kommer basketgänget att spela utomhus så ni måste ha varma kläder med er.Det gäller alltså : Jonathan, Harald,Isak, Oskar och Sebastian
På fredag är det Luciaträning 8,00-9,30
måndag
GOTD
aktivitet förebygger
14,10-15,10
tisdag


onsdag
GOTD
torsdag
Bakom masken
GOTD
Ma-koll
Bakom masken, läs kapitel ”Popcorn”, flera gånger hemma.Spela in dig själv och lämna in på Classroom
Träna i ditt geometrihäfte som du har fått av Frida
fredag
 
Ma: Veckans Pixelplanering Engelska: Magic kap 11
 
Veckans pixelplanering(inklistrad i ditt ma-häfte) ska vara klar
Engelska:Träna på att  läsa kap 11 i din magicbok. Träna också på glosorna på glosor.eu eller på magic. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kommer du att få alternativ.
 
 
 

torsdag 24 november 2016

MA-pyssel

Idag blev det ingen GOTD ,pysslet tog över! Vi använder all våra geometrikunskaper och roterar ,mäter och använder digonaler.
Vi kör GOTD imorgon istället.
I.

Bakom masken vecka 47

Idag repeterar vi de kapitel vi hittills läst i Bakom masken. Vi tar hjälp av en tidslinje när vi repeterar. Hälften av boken är läst och det dyker upp fler problem men det är också några av våra frågor och problem som har fått lösningar . Sammanfatta gärna handlingen för någon därhemma .

onsdag 23 november 2016

Pengar cirkulerar-ni redovisar era filmer


Idag har vi tittat på era filmer om hur pengar cirkulerar i ett samhälle. Många skådespelare har vi😎

tisdag 22 november 2016

Engkoll

En nöjd och stolt eng-lärare har nu
kunnat dela ut kollen efter att alla barn fått göra den. Många av er har tränat  på era läxor ,det syns .
Idag kommer eng-kollen hem till era föräldrar . När ni tittat på kollen ,skriv ert namn så att jag ser att den varit hemma.Nu har ni allat fått titta vad ni är duktiga på och om det är någots som ni behöver repetera. Ett R betyder att allt är rätt både stavning och formulering. En stjärna betyder att jag ser att du kan säga ordet eller uttrycket men behöver träna på att stava. Alla har chansen att träna på elevens val, övningar finns på glosor.eu.Det är så härligt med skola, man kan alltid repetera och träna så att man får känna sig nöjd.Det finns alltid chans att fixa till saker som man inte är nöjd med.

måndag 21 november 2016

Matte vecka 47

Veckans matteläxa



Den här veckan ska eleverna jobba med ett repetitionshäfte i geometri hemma. Häftet ska vara klart på fredag. Om det är något man tycker är svårt så får man lov att göra det på lektionerna. Det är inte meningen att man ska jobba med något hemma som känns alldeles för svårt. Då vill jag hjälpa till!
Nästa vecka är det dags för Mattekoll igen. Då handlar det om att visa vad man kan inom matteområdet Geometri.