eslöv

eslöv

måndag 27 november 2017

English storyline with Rebecca

Vi har nu jobbat i två veckor med Storyline projektet. Varje elev har fått ett namn och en ålder att skapa en karaktär utifrån, dessa karaktärer ingår nu i familjer. Eleverna har fått skriva presentationer av sina familjer och sina familjer och familjerna ska nu ge sig ut på en resa. Inbjudan kom idag med brev och resan går till vänner i ett främmande land. Vännerna är karaktärer från den engelska textboken Magic.  

fredag 24 november 2017

Julavslutning


Adobe Systems                                                                                 

 

Eslöv 2017-11-24

 

 

 

 

 

 

Till vårdnadshavare på Norrevångsskolan

 

 

Nu närmar sig julledigheten med stormsteg och vi vill informera om att sista skoldagen torsdagen den 21 december är tiderna kl. 8-11. Fritids är öppet from kl. 11 för de som behöver. Julavslutningen håller vi precis som förra året för oss själva med bara elever och personal. Däremot är ni välkomna till sommaravslutningen i juni.

 

Hoppas alla får en härlig ledighet så ses vi torsdagen den 11 januari kl. 8.

 

 

 

 

 

 

Anna Merkel Möller

Rektor

Norrevångsskolan F-6

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

Warmup

Todays warmup - skriv tre meningar om dig själv . 2 sanningar och en lögn! Därefter presenterar ni era tre meningar för er grupp . Den som presenterar står upp och resten av gruppen sitter ner! Good job!
















torsdag 23 november 2017

Vecka 48


Vecka 48
Denna veckan har varit en sådan toppenvecka. Glada och trevliga barn som har jobbat hårt i klasrummet på alla lektioner. Idag ska ni gå hem och vara extra stolta över ert arbete. Bra jobbat 5c!
På onsdag ska ni gå på besök till högstadiet. 9,00-11,00 kommer ni att träffa de olika språklärarna inför nästa års språkval. Varje lärare kommer att presentera sitt språk för er och efter den dagen så kan ni göra ert språkval och lämna in språkvalsblanketten.Därefter går Luciadeltagarna direkt till musiksalen för at öva.
Det innebär lite förändringar för textilslöjden. Det blir ingen slöjd för er denna vecka utan ni kommer att stanna i klassrummet och arbeta med Sara denna dag.
Luciaövningarna fortsätter  nästa vecka. Onsdag och fredag är det dags för övning. Det innebär att det inte blir någon musik för 5c den här veckan då Luciaövningen ligger på vår musiktid.
I veckan kommer också åk 5 prao att fortsätta. På tisdag är det Kalles tur att vara i matsalen. Ta med inneskor/gympaskor  denna dagen.
Nu är ni snart mästare på de nordiska länderna. Vi har jobbat med kartor och vi har jämfört .Ni är snart redo för en koll dr ni får visa hur mycket ni lärt er.
I svenska fortsätter vi att arbeta med olika texttyper. Nu kommer vi arbeta med läsförståelse intensivt igen. Under torsdagens läsförståelsepass jobbade ni alla så koncentrerat. Läsförståelsen kommer in i de flesta av skolans ämne och är något som ni har nytta av i hela livet. På våra DLS-prov så hade hela klassen gjort stora framsteg. Det gläder mig att de arbetssätt vi haft har utvecklat er allihop.
I no har vi tränat på att läsa faktatext och sedan plocka ut viktig information. Ni kan nu massor om hur man kan bevara mat och varför mat möglar.
På engelskan ska vi nu sätta ihop våra familjer. Ni har skapat era egna karaktärer och de har fått sina familjer. Familjerna har nu fått göra en packlista så det verkar som de ska ut på en resa snart.
 
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
GOTD
No-läxa
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
No-leta farosymboler hemma. Rita av dem och skriv på vilken behållare du hittade dem.
Idrott
onsdag
Besök på högstadiet 9,00-11,00
Luciaövning10,.40-11,40
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering
 Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
fredag
 Eng: Göra klart veckans arbete
Skriva dagbok
 
Luciaövning 9,00-10,40
 -
 
 
 

NO-läxa vecka 48

No läxa: Farosymboler

Till på tisdag har du i läxa att leta efter farosymboler hemma. Vilka farosymboler kan du hitta? Rita av dem! På vilka produkter hittar du farosymboler? Skriv ner dem bredvid symbolerna du ritat. 

Tänk på att du pratar med någon vuxen hemma innan du börjar leta och låt dem visa dig. Farosymbolerna sitter på produkten av en anledning!



Läsförståelse

Vi fortsätter att träna vår läsförståelse . Alla får arbeta med olika texter och svara på frågor . Det finns texter som handlar om fabler , tidningsartiklar , krönikor osv.

Vi läser faktatexter och skriver egna frågor

Idag jobbar vi med  texten ”Att bevara mat” . Ni läser en faktatext, stryker under det viktiga och formulerar frågor.Mat och kemi går hand hand. Vi har lärt oss hur kemi har med hur man bevarar mat. Ni kan redan massor av sätt och kan koppla det till historian som ni har läst. Vi använder fortfarande nästan alla metoder mer eller mindre men det som är den stora skillnaden från förr är att vi nu mycket lättare kan hålla maten kall genom kylskåpet. Och det är självklart för oss att kunna frysa ner matvaror under längre perioder när som helst under året, frysen är en fantastisk uppfinning.


fredag 17 november 2017

vecka 47


Vecka 47

Efter mycket regn så har vi fått stänga fotbollsplanen lite. Det var många av er som var våta och leriga i början av veckan. Vi hoppas att det ska torka upp och inte komma mer regn på ett tag.
Idag fredag får ni alla hem era språkvalsblanketter inför åk 6. Glöm inte visa hemma.


Den här veckan börjar vi med vår prao i matsalen. Varje tisdag och torsdag mellan 9,00-13,00 kommer två elever från årskurs fem att gå iväg på prao. Detta ä något som ni fått välja om ni vill göra. I vår klass är det 15 elever som vill prova på att praoa. Kul!

Luciaövningarna är igång och kommer att fortsätta nästa vecka.



Förra veckan jobbade vi med Norden på geografin. Det arbetet fortsätter vi med den här veckan. Vi kommer att jämföra de nordiska länderna.

I svenska fortsätter vi att arbeta med olika texttyper. Nu lämnar vi berättande text och kommer att både läsa och skriva återberättande texter. Vad måste man tänka extra mycket på när man skriver återberättande?

I no är ni i gång med vardagskemi. Ni har tittat på olika innehållsförteckningar och sett vad det är för ämnen vi har hemma i våra flaskor och burkar.

På engelskan ska vi nu sätta ihop våra familjer. Ni har skapat era egna karaktärer och nu ska de få sina familjer. Familjerna kommer att få ett uppdrag nästa veck som de ska lösa gemensamt. Precis som vid övriga grupparbete är det viktigt att alla bidrar med tankar och förslag.

 

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Luciaövning11,00-11,40
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering
 Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
fredag
 Eng: Göra klart veckans arbete
Skriva dagbok
 
Luciaövning 8,00-9,00

 -

 

 

 

Idag kommer språkvalsblanketten hem


                            
Språkvalsblankett läsåret 2018/2019
för elever på Norrevångsskolan, årskurs 5
 
 
 
Elevens namn
 
Nuvarande klass
 
Skola
 
 
 
Vårdnadshavares underskrift
 
 
Från och med årskurs 6 ska du som elev läsa ett språkval. Du kan som språkval välja ett modernt språk. Gör du detta val kommer du kunna räkna 17 ämnen istället för 16 i ditt slutbetyg i årskurs 9.
 
Du kan istället för ett modernt språk som språkval välja det språk du erbjuds moders-målsundervisning i, teckenspråk, engelska, svenska eller svenska som andra språk (under förutsättning att du i övrigt får undervisning i svenska eller svenska som andra språk). Dessa val ger inte möjlighet till att räkna 17 ämnen i ditt slutbetyg i årskurs 9. Vi rekommenderar därför att dessa språkval endast väljs om du har behov av särskilt stöd i dessa ämnen.
 
Kryssa i ditt språkval nedan. Observera att du gör både ett första- och andrahandsval.
 
 
Språkval
1:a hand
2:a hand
Franska


Kinesiska


Spanska


Tyska


Modersmål


 
Ange språk:
 
Teckenspråk


Engelska


Svenska/svenska som andra språk


 
Blanketten lämnas till nuvarande mentor/klassföreståndare senast den
16 februari 2018.

tisdag 14 november 2017

Vi jobbar med norden

Idag fick ni börja med att göra en skriftlig nordenkoll. Därefter blev ni indelade i expertgrupper och fick en grupp med bilder . Med hjälp av bilderna skulle ni sedan räkna ut vilket nordiskt land just er grupp fått. Därefter fick ni skriva ner vad ni vet om landet. Allra sist fick ni gå ut i hemgrupper och redovisa ert land för kompisar som haft ett annat land .