eslöv

eslöv

fredag 10 november 2017

Vecka 46


Vecka 46

Första veckan efter lovet avklarat och det märks att ni har vilat. Ni har jobbet flitigt på alla lektioner, toppenbra 5c! På rasterna är det många som leker tillsammans med 5a och 5b. Ni  leker ”IT”. En jaga.-lek där några är läskiga clowner  som jagar de andra.

På måndag är Maja iväg på fortbildning hela dagen. Nalinee kommer och arbetar med er på no-lektionen annars är dagen precis som vanligt.

På måndag börjar Rebecca sin praktik hos oss. Hon kommer att vara hos oss i 4 veckor. Under dessa veckor kommer hon att ansvara för engelskundervisningen. Ni kommer att arbeta med ett storylineprojekt som handlar om engelsktalande familjer. Ni kommer att skapa egna karaktärer som bildar familjer. Ni kommer sedan att få olika uppgifter som handlar om deras liv. I läxa kommer ni att få skriva i en dagbok hemma om veckans arbete. I dagboken finns färdiga frågor som ni ska reflektera kring. Det jag också vara så att någon av er behöver jobba lite extra med veckans uppgift hemma. Då blir även det en läxa.

I veckan börjar även luciaövningarna vilket också påverkar schemat en del. På måndag är det luciaövning 11-11,40 och på onsdag  9,35-10,30.I vår klass är det 17 stycken som ska vara med i luciatåget . Det ser jag framemot .

Förra veckan jobbade vi med Norden på geografin. Det arbetet fortsätter vi med den här veckan. Läxa hemma är att kunna namnet på de fem nordiska länderna samt deras huvudstäder.Du tränar på https://online.seterra.com/sv/vgp/3187
Du kan träna både på dator och ipad. Vill du hellre träna på papper så tar du hem ditt geografihäfte.

Ni har kommit olika långt med era engelska tidningsartiklar. En del är helt klara, några har lite kvar och andra har mycket kvar. Det jobbar vi med på elevens val och på engelskan. Någon undrade om man fick ta hem och jobba, självklart får man det!

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Luciaövning11,00-11,40
tisdag

No: Innehållsförteckningar
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
Geografi:Norden
Träna på de fem nordiska länderna och deras huvudstäder
Luciaövning 9,35-10,30
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering
 Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
fredag
 Eng:Skriv i din dagbok.
 Göra klart veckans arbete
 

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar