eslöv

eslöv

torsdag 23 november 2017

Vecka 48


Vecka 48
Denna veckan har varit en sådan toppenvecka. Glada och trevliga barn som har jobbat hårt i klasrummet på alla lektioner. Idag ska ni gå hem och vara extra stolta över ert arbete. Bra jobbat 5c!
På onsdag ska ni gå på besök till högstadiet. 9,00-11,00 kommer ni att träffa de olika språklärarna inför nästa års språkval. Varje lärare kommer att presentera sitt språk för er och efter den dagen så kan ni göra ert språkval och lämna in språkvalsblanketten.Därefter går Luciadeltagarna direkt till musiksalen för at öva.
Det innebär lite förändringar för textilslöjden. Det blir ingen slöjd för er denna vecka utan ni kommer att stanna i klassrummet och arbeta med Sara denna dag.
Luciaövningarna fortsätter  nästa vecka. Onsdag och fredag är det dags för övning. Det innebär att det inte blir någon musik för 5c den här veckan då Luciaövningen ligger på vår musiktid.
I veckan kommer också åk 5 prao att fortsätta. På tisdag är det Kalles tur att vara i matsalen. Ta med inneskor/gympaskor  denna dagen.
Nu är ni snart mästare på de nordiska länderna. Vi har jobbat med kartor och vi har jämfört .Ni är snart redo för en koll dr ni får visa hur mycket ni lärt er.
I svenska fortsätter vi att arbeta med olika texttyper. Nu kommer vi arbeta med läsförståelse intensivt igen. Under torsdagens läsförståelsepass jobbade ni alla så koncentrerat. Läsförståelsen kommer in i de flesta av skolans ämne och är något som ni har nytta av i hela livet. På våra DLS-prov så hade hela klassen gjort stora framsteg. Det gläder mig att de arbetssätt vi haft har utvecklat er allihop.
I no har vi tränat på att läsa faktatext och sedan plocka ut viktig information. Ni kan nu massor om hur man kan bevara mat och varför mat möglar.
På engelskan ska vi nu sätta ihop våra familjer. Ni har skapat era egna karaktärer och de har fått sina familjer. Familjerna har nu fått göra en packlista så det verkar som de ska ut på en resa snart.
 
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
GOTD
No-läxa
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
No-leta farosymboler hemma. Rita av dem och skriv på vilken behållare du hittade dem.
Idrott
onsdag
Besök på högstadiet 9,00-11,00
Luciaövning10,.40-11,40
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering
 Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
fredag
 Eng: Göra klart veckans arbete
Skriva dagbok
 
Luciaövning 9,00-10,40
 -
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar