eslöv

eslöv

fredag 1 december 2017

Vecka 49


Vecka 49

Oj så fort veckorna går, nu är det fredag  igen.

Vi har fått en ny rink på skolgården. Den är så fin, med stora mål , konstgräs och sarg. Vi har verkligen Eslövs bästa skolgård på Norrevång. Stora fotbollsplaner med gräs, en stor kulle, två olika rinkar, en affär, träd att klättra i , buskar att gömma sig i, leksaksutlåning, basketkorgar, bandymål, klätternät, hängmatta, kinagunga, gungor, labyrint , geometriska figurera att klättra på och två jättestora sandlådor. Det är verkligen ett stort utbud och en väldig yta om man jämför med många andra skolor. Det är nog därför vi har så glada barn som älskar  rast!

I torsdags fick jag nöjet att ha bild mer er. Så flitigt ni arbetar och så fint ni ritar. Jag är imponerad!

I onsdags var vi på introduktion i de olika språken inför högstadiet. I vår klass var det många som blev sugna på tyska. Ni har ett tag på er att fundera innan språkvalsblanketten ska vara inne men det går givetvis bra att lämna in den så fort ni har bestämt er.

Tyvärr så är det mycket magsjuka och förkylningar som cirkulerar nu. Var snälla och håll ert barn hemma 48 timmar efter sista kräkningen så att vi inte smittar ner varandra.

Den här veckan är Rebeccas sista vecka hos oss. Vi kommer at avsluta vårt storylinearbete på fredag. Bra jobbat allihop, ni har gjort ert bästa och visa hur mycket engelska ni kan.

Vi är nu klara med nordens namngeografi och ska nu bli experter på att jämföra. I torsdags tittade vi på hur man snabbare kan hitta svar på frågor i en faktatext. Med hjälp av underrubrikerna i en faktatext kan  man ana vad texten handlar om och då behöver man inte alltid läsa hela sidor i en bok för att hitta svaren på en fråga.

Nu är det slut på Luciaövningar och dags att gå Luciatåg. På måndag ska ni gå Luciatåg på Medborgarhuset . Samling 15,40.

I veckan är det dags för två nya kompisar från vår klass att praoa i matsalen. Mazen praoar på tisdag och Petrea på torsdag. Glöm inte att ta med inneskor (gympaskor går bra)


måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma Träna på decimaltal i häftet som du valt.
Idrott
Luciatåg på Medborgarhuset samling 15,40
tisdag
GOTD
No-läxa
Träna på decimaltal i häftet som du valt.
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Mazen prao
onsdag
Ma-koll av decimaltal
Träna på decimaltal i häftet som du valt.
torsdag

 Träna på decimaltal i häftet som du valt.
Petrea prao
fredag
Musikprov-instrument /grupper 
Eng: Göra klart veckans arbete
Skriva dagbok
GOTD
Träna på Classroom under gruppen-Musik 5c
Du ska redovisa dagens GOTD hemma

 -



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar