eslöv

eslöv

fredag 8 december 2017

Vecka 50


Vecka 50
Sista hela veckan innan  välförtjänt jullov.
Vi börjar med idrott precis som vanligt men sen är det en förändring i schemat. Ni kommer att ha musik måndag 10.00 istället för på fredag 10.00. Det betyder att ni har först idrott och därefter musik. En go start på veckan. 10.45 kommer ni till mig och vi jobbar med engelska. Vi ställer in dagens GOTD pga. detta.
Maja har åkt på semester och njuter i värmen. Frida, som var er mattelärare höstterminen i åk 4, kommer att hoppa in och jobba för Maja. Det känns tryggt för oss alla.Ni gjorde makoll i onsdags och har nu avslutat arbetet med decimaltal. Nu  kommer ni att ha två temaveckor i  matematik där ni kommer att arbeta med geometri på lika sätt. Mycket praktisk matte blir det. Ni kommer att ha så skoj och lära er massor.
I torsdags hade vi kemi-lab. Ni gjorde labrapport och därefter högg vi in i uppgiften, att göra slime. Ni följde recept och rörde men vi fick inte till det riktigt. Vi kunde konstatera att det är svår att göra slime och det krävs mer än bara ett recept. Man måste ha de rätta märkena på ingredienserna. Vi ger inte upp och kommer att göra ett nytt försök efter jul.
På engelskan fick vi se era färdiga familjepresentationsfilmer. Strålande arbete!
Nästa vecka kommer vi att arbeta med Magic igen. Vi kommer att arbeta med kapitel 9 som handlar om en tjej vi pratat om tidigare, Malala. Det blir också sista veckan med läxa innan jul.Text och glosor finns på Magic och på glosor.eu.
Nu är det dags att gå Luciatåg. På tisdag ska ni gå Luciatåg på Medborgarhuset  18.30. Samling 18.10. Onsdag 13/12  tåg för skolan 9.15. Ni går gemensamt från skolan 8.00.Därefter går ni direkt till Kommunhuset för att lussa för all som arbetar där. Willys 17.00, samling 16.40.
I veckan är det dags för en ny kompis från vår klass att praoa i matsalen. Noah  praoar på tisdag.
 
måndag
Idrott
Musik
tisdag
GOTD
Idrott
Luciatåg
Medborgarhuset, samling 18.10
onsdag
Luciatåg för skolan 8.00
Willys på kvällen samling16.40
torsdag
 
fredag
 Eng:  Eng:kap 9, text och glosor
 
GOTD
Lyssna på kap 9  i din magicbok och läs kapitlet flera gånger.Du ska kunna sammanfatta kapitlet på engelska i skolan.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta
 -
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar