eslöv

eslöv

fredag 9 februari 2018

Vecka 7


Vecka 7

Änne en vecka med hårt arbete har passerat.

Vi har jobbat mycket med svenska och nu är de allra flesta helt säkra på de tre ordklasserna. Om du inte känner dig helt säker så är det viktigt att ta ansvar och repetera själv. Använd elevens val till detta.

Vi har arbetat med återberättande texter under en period nu och det arbetet avslutade vi i veckan. Nu kommer vi att fortsätta med att öva på hur man gör en beskrivande text. I en beskrivande text får du information som oftast är sann och inte påhittad. Det kan tex vara en faktatext om ett djur, en plats eller en person.

I matte har vi jobbat mycket med att omvandla vikteneheter, det är ganska krångligt och många känner sig inte helt säkra än. Vi kommer att fortsätta även nästa vecka med att omvandla vikter. I läxa har ni fått uppgifter i er läxbok att omvandla olika vikter, ni har inte fått någon ny film men däremot kan ni hitta länkar på classroom, matteläxa åk 5 v.7, som leder till olika spel som tränar på att omvandla viktenheterna. Självklart kan man ta hjälp av de två tidigare filmerna, v.5 och 6.
I veckan börjar vi med våra utvecklingssamtal. Jag har skrivit i läxschemat vilka barn som bokat in samtal. Ni som ännu inte bokat in er, försök att göra det så snart som möjligt.

På torsdag är sista dagen att lämna in språkvalsblanketten.

På fredag har ni studiedag och är hemma från skolan. Det betyder att vi flyttar engelskläxan till torsdagen istället. Det betyder också att ni har en hel dag till STUDIER hemma. Perfekt att gå in på elevspel.se och öva lite viktenheter och växlingar de emellan. Det är också perfekt att öva ordklasse och engelska eller läsa en god bok.

Njut av ett härligt lov så syns vi veckan efter!


måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Noah 12.30
Kalle 14,00
Axel 14,45
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Amanda 7,15
Jonathan 8,00

onsdag
Oscar 12,30
Fatima
14,00
torsdag
Ma: Träna viktenheter.
Eng:kap 14, text och glosor
GOTD

Den här veckan är där ingen text att läsa in. Du ska träna på att återberätta vad som hände med Mike. Använd serien på sidan 32.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
Julian prao

Sabit 12,30
Anicia 14,00
fredag
STUDIEDAG
Wilma 9,30
Melvin 10.10

 -



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar