eslöv

eslöv

fredag 1 juni 2018

Ma och no

Nu har vi kollat av området samband och förändring och utvärderat. Det gick riktigt bra och ni har bra koll på att sätta ut punkter och läsa av punkter i koordinatsystem. NI är också säkra på att att spegla figurer i koordinatsystem och bestämma  förhållanden. Att jämföra förhållanden var dock lite klurigare och många av er behövde lite stöd för att komma på en lösning, det är något vi ska jobba mer med!
De två sista veckorna kommer vi att arbeta med programmering, vi kommer både att skriva algoritmer, tydliga instruktioner, som styr kompisen från A till B och jobba med programmering på vår iPad. Det kommer inte bli någon mer läxa i matte!

I NO är vi i full gång med vårt energitema, nästa vecka kommer vi att testa om vi kan få en lampa att lysa med hjälp av ett batteri och två sladdar. Vi kommer också att prata om elsäkerhet, vad man behöver tänka på när man handskas med elektricitet. Ni har en läxa till på tisdag, läs texten om elsäkerhet och svara på frågorna. Fråga gärna de där hemma om hjälp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar