eslöv

eslöv

måndag 29 april 2019

Ma vecka 17

I veckan har vi i matten kollat av området bråk, decimaltal och procent. Ni har också gjort två olika nationella prov i matte som förberedelse inför vecka 19. Under måndagen och onsdagen kommer ni att genomföra fyra olika prov, det första provet är en räknedel där man måste räkna ut uppgifterna med hjälp av olika skriftliga räknemetoder. På de tre andra delarna får man använda miniräknare Därför repeterar de fyra räknesätten och i läxa har ni fått välja mellan olika stenciler som tränar algoritmer i addition, subtraktion, multiplikation och division. 

fredag 26 april 2019

Hopprep












Vecka18


Vecka 18
Så kul att det var många av er föräldrar som hade möjlighet att komma på vårt Drop-in i torsdags. Snart syns vi igen för utvecklingssamtal. Ni har fått hem lappar med tider för samtal. På de lappar jag redan fått in önskar ni tider efter 16,00 och det finns bara 6 sena tider. Så jag ber er att hjälpa mig, har ni möjlighet att ta en tidigare tid så gör gärna det, annars kommer det bli svårt att få ihop tider.
I fredags var Kämpinge gymnastikklubb på plats och hoppade hopprep med oss uppe i hallen. Så kul!!! Jag vevade långrep och ni hoppade, så grymma ni var allihop. Vi fick också avsluta med att titta på en uppvisning av gruppen, helt fantastiskt. Vilken bra träning det är med hopprep.
På måndag är det trippelboll för åk 4. Några elever från åk 6 kommer att vara domare denna dag. Ni som har blivit tillfrågade i vår klass kommer ombytta 8,00 till skolan. Ni är uppe i hallen till 11,20 och jobbar sedan i klassrummet som vanligt efter lunch.
På tisdag blir ni kompenserade för Drop-in dagen och slutar därför 11,00 denna dag. Onsdagen är det första maj och vi är alla lediga.
På torsdag kommer jag, Frida och Maja att vara på Stadshuset 8,00-10,00 för överlämning inför åk 7. Hanna kommer att jobba med er 8,00-8,40 och därefter går ni på idrott som vanligt. Efter idrotten är jag tillbaka så då ses vi.På idrotten är det utegympa nu-konditionsträning.
Veckan därpå är det dags för de np i matte, måndag och onsdag,

Ni har också fått erbjudande om att köpa era ipads. Om ni är intresserade av detta
erbjudande så följ länken:www.elevportal.advania.se
(läs info i tidigare inlägg)
 
måndag
GOTD
10,30-11,30 Dans
tisdag
Skoldag 8-11,00
hemkunskap
onsdag
Lediga
torsdag
Idrott
fredag
 Eng:kap 20 i
Magic –The united states
Text och glosor
 Läs in när du läser texten och lämna in på Classroom.
Glosor finns på glosor.eu
Idrott
 
 
 
 
 
 

torsdag 25 april 2019

Lämna tillbaka / köpa ipad


Köp eller retur av skoldator

 

Nu är det dags att göra ett val om att returnera eller köpa datorn som skolan lånat ut under skolperioden. 

 

Eslövs kommun erbjuder er tillsammans med AdvaniaFinance AB, att köpa den bärbara dator av modellen iPad som eleven haft i skolarbetet. Priset för datorn är 690 kr inkl. moms

Datorn säljs i befintligt skick utan Garanti. Licenserna på datorn ägs av skolan och frågor runt dem hanteras av skolan.

 

För att kunna göra ditt val måste du först registrera dig på länken: www.elevportal.advania.se

 

• Där skall ni ange datorns serienummer som ni hittar på undersidan av datorn eller under batteriet. Man kan också hitta serienumret i enhetens inställningar.
• Registrera din mailadress

 

När registreringen är gjord kommer Ni att få ett mail med instruktioner om att gå in på en ny länk till Elevportalen för att göra ert val om att köpa och betala lånedatorn.

 

Vill du lämna din lånedator i retur så följer Ni de instruktioner som Ni får från skolan. Kom ihåg att laddaren måste medfölja. 

 

Elevportalen öppnar 2019-04-01, som då är den första dagen det är möjligt att göra sitt val. Sista dag att göra sitt val och att betala för sin enhet är 2019-05-31.

 

Var noga med att betalningen görs i tidEfter den 2019-05-31 kommer Elevportalen stänga och det finns inte längre möjlighet att köpa sin enhet.

- Kvittot Ni får när Ni gör inbetalningen är bevis för att Ni betalt, så spara det noga. 

- Skolan kommer få en bekräftelse från AdvaniaFinance AB att betalningen gjorts. Eleven hämtar ut den betalda datorn på av skolan angiven plats. 

 

Har du frågor som rör din dator vänder du dig till den som är IT-ansvarig på din skola.

 

Har du ytterligare frågor som rör utköpet kontakta Charlotte Persson 013- 21 08 45

charlotte.persson@advaniafinance.se

 

 

 

Spara denna blankett tillsammans med inbetalningskvittot.

Advania Finance ABTel + 46 (13) 21 08 45

Box 1556orgnr: 556737-7840

581 15  LinköpingStyrelsens säte: Stockholm

måndag 15 april 2019

Besöksdag för blivande åk 7

Norrevångsskolan 7-9

Besöksdag för blivande

årskurs 7

16 maj 2019

Torsdag den 16 maj klockan 09:00 är Du välkommen till en besöksdag på Norrevångsskolan. Vi samlas i skolans matsal. Du kommer att få träffa dina blivande lärare, dina nya klasskamrater och vi kommet äta lunch tillsammans.

 

Besöksdagen avslutas kl. 12.00.

Varmt välkommen


Därefter äter eleverna lunch. Skoldagen avslutas 13.00 - inget språkval denna dag.

fredag 12 april 2019

Vecka 17


Vecka 17

Idag går ni hem och sedan har ni påsklov i en hel vecka samt måndagen i vecka 17. Många trötta tonåringar som behöver en paus från skolarbetet nu, så det kommer lägligt med ledighet.

I veckan som gick genomförde ni de NP i engelska. Ni har varit så duktiga allihop och presterat fina resultat. Nu har ni koll på hur de NP är upplagda så mattedelen kommer att gå som en dans.

Ni har fått veta era resultat på de svenska proven. De är indelade i läsförståelse, muntlig och i en skrivdel. Ni får betyg på alla delarna och dessa vägs sedan samman till ett gemensamt provbetyg. Även svenskan har gått fint för klassen och många har presterat fantastiska resultat.

I vecka 21 kommer vi att ha utvecklingssamtal tisdag och onsdag, då kommer ni att i lugn och ro få titta på alla prov.

 

I veckan ska vi starta ett nytt kapitel i The house och the Magic door-kapitel 6. Om du inte är klar med kapitel 5, är det läxa till torsdag.

Till fredag har du två läsförsåelsetexter med tillhörande frågor i läxa. Den här veckan handlar texterna om Alexander Graham Bell och J.R.R Tolkien. Till dessa texter finns det också glosor inlagda på glosor.eu.

 

På torsdag är det Öppet hus på skolan . Ni är välkomna att kika in på någon av arbetspassen nedan. När ni känner er nöjda tar ni ert barn och går hem. Det är alltså tillåtet att lämna skolan med sin vårdnadshavare före kl. 16.00. När man går hem med sin förälder måste man säga till en lärare. Om ni som föräldrar inte har möjlighet att komma så jobbar barnen i klassrummet till klockan 16,00.

 

13.00-14.30 Språkval på högstadiet

14.40 bjuds elever i årskurs 6 på mellanmål utomhus.

15.00-16.00 Aktiviteter i respektive klassrum och i slöjdsalen.

 

På torsdag kommer Maria från Kulturskolan tillbaka för att dansa med er. I vår klass är det 14 elever som har valt att dom vill öva in en dans inför åk 6 avslutningsshow. Så kul!!

 

På fredag kommer Kämpinge hopprepsklubb för att ha uppvisning på skolgården. De kommer även att ha en hopprepslektion med oss mellan 9,00-9,50.

 

 

 

Vecka 17

måndag
LOV
tisdag
 
Hemkunskap grupp B
Musik grupp A
onsdag
 
Slöjd
torsdag
The house/The magic door
Språkläxa
Om du inte är klar med text och bild till kapitel 5 är det din läxa
Respektive språk har sina läxor på classroom.
Idrott
Dans 10,30-11,30
språkval 13.00-14,30
Öppet hus fram till 16,00
fredag
 Engelska: 2 texter Läsförståelse
Glosor
Du har två texter i läxa att läsa hemma- J.RR Tolkien och Alexander Graham Bell. Du ska också svara på frågorna till texterna. Till de bägge texterna finns det även glosor som är inlagda på glosor.eu. Dessa har du också i läxa.
Idrott
 

 

 

 

 

 

 

torsdag 11 april 2019

English-we are detectives

Efter en vecka med NP i engelska så tar vi en fredagslektion med spel och lekar på engelska. 
Ni har kämpat så på alla proven- jag är så stolt över er allihop. Proven var uppdelade i hörförståelse, läsförståelse och en uppsats.Ni var peppade på alla delar och gjorde verkligen ert bästa. Nu har ni matteproven kvar vecka 19. 











tisdag 9 april 2019

Historia


 Vi repeterar från förra lektionen . Ni börjar med att resonera utifrån dessa punkter.

fredag 5 april 2019

Ma vecka 14-15

På veckans matte har vi tränat mycket på att omvandla bråk, procent och decimaltal till varandra, fram och tillbaka. Vi märker att det lättaste att se samband mellan procent och decimaltal. Det är lite svårare att koppla det till bråk, men vi har lärt oss knep både på miniräknare och genom att försöka förlänga bråk till 100-delar. Ny läxa till fredag v15 handlar om just detta.



Franska vecka 14



Idag var det “stora-test-dagen”. Eleverna har tränat på glosorna från tre kapitel och gjorde ett större glostest idag. De fick själva välja om de ville göra det på sin iPad eller skriva med penna. Merparten valde sin iPad. De fick repetera de svåraste glosorna de första tio minuterna och sedan genomförde vi provet. I slutet av lektionerna fick eleverna resultaten och det glädjande resultatet var 80% av de som gjorde provet digitalt. Ett mycket bra resultat!


Ingen rast, ingen ro; Efter testet började vi direkt med nästa kapitel, “Au café”. Här ska vi lära oss att beställa lite mat och dricka på café. Vi lyssnade först på texten och sedan gick vi igenom de mest svåruttalade orden och sedan fick eleverna själva läsa texten i grupper. Vi fortsätter jobba med texten nästa vecka och läxan blir således till torsdagen efter påsklovet. Som vanligt försöker jag dock uppmana eleverna att planera läxorna och sprida ut pluggandet så de lär sig över tid och inte bara de sista dagarna. För att optimera chansen att komma ihåg så många ord som möjligt på sikt är det bäst att plugga ofta och kortare tid än att plugga länge en eller ett par gånger.


Nu är det bara fem tillfällen kvar med franska denna termin så vi jobbar på för att försöka hinna med så mycket som möjligt och lära oss så mycket som möjligt innan vi går på sommarlov

Aktivitetsdag



















vecka 15


Vecka 15

En vecka kvar, sedan har ni välförtjänt påsklov. Vi har jobbat så hårt med engelska dessa veckor och ni har förberett er på bästa sätt inför de NP.

Ni hade No-prov i fredags då ni avslutade området hälsa.

I torsdags hade vi gemensam aktivitetsdag. Ni hade valt om ni ville ha Trippelboll, Hemkunskap eller arbeta i klassrummet. På utvärderingen så skriver ni :

Peppat varandra

Roligt att träffa andra får de andra klasserna

Domarna var bra

Kul fast vi inte vann så mycket

Skrattat mycket och alla har varit vänner.

Alla som var där kämpade för de ville vara där.

Det var roligt att alla höll sams.

Alla som var där skötte sig.

Jag klagade lite för mycket på domarna.

Vi hade allmänt kul

inget klagande

Jag var bättre än vad jag trodde

Vill ha slutspel nästa gång.

Mysigt

Jag pluggade

Jag skrattade jättemycket

Jätteroligt

Lyckats med mycket

Roligt

Fick som vi ville

Trivdes

Gjorde goda bullar

Nice

Gott och roligt

Det var jättekul att baka alla tjejer.

Lite tramsigt vid genomgången

Roligt att baka men vi kunde ha bakat något svårare.


Ni är överlag nöjda med dagen. Jag också! Kul att ni tar tillfället att skapa nya bekantskaper i de andra klasserna. Det kanske är blivande klasskompisar på högstadiet.


Veckan som kommer är inte som vanligt. På måndag har vi Np i engelska det innebär att alla ordinarie lektioner försvinner.

Vi träffas i matsalen klockan 8,00 för gemensam frukost. Därefter börjar vi med engelsk läsförståelse klockan 8,30.


Efter rasten kommer ni att göra ett prov i hörförståelse. Vi avslutar dagen med film! Ni får gärna ta med er extra dricka och frukt. Riskakor går också bra.


Även på onsdag har vi Np. Vi träffas 8,00 i matsalen för gemensam frukost. Denna gången är det den skriftliga förmågan som testas. Ett prov denna dag.

Carin vill att ni har mer er kläder och skor för utegympa nu.


måndag
Nationellt prov i engelska
Gemensam frukost 8,00
.
tisdag
Hemkunskap
Musik
onsdag
Nationellt prov i engelska
Gemensam frukost 8,00
torsdag
Tyskprov
Spanskläxa-Skriv ett brev
Spanska_översätt meningar i boken
Idrott-utekläder
fredag
 Ma: Procent-inklistrat i mahäftet
Idrott-utekläder




onsdag 3 april 2019

Förtydligande Inför torsdagens aktivitetsdag



Imorgon är det aktivitetsdag. Det innebär att eleverna har gjort ett val, hemkunskap, trippelboll eller olika aktiviteter i klassrummet. Eleverna kommer att gå direkt till sina aktiviteter på morgonen. 

Alldeles nyligen har jag fått information om att det byggts upp förväntningar kring vad man får ta med sig under dagen bland de elever som har valt trippelboll. Det har pratats om kakor och dylikt.Det här är information som jag inte känt till.

De elever som har trippelboll behöver säkert ha med sig något extra. Det går bra att ta med frukt och extra smörgås om man är orolig för att man inte ska orka fram till lunch. Viktigt är att man tar med sig vattenflaska! 

Jag ser fram emot en rolig dag tillsammans !

tisdag 2 april 2019

Inför no-koll

Idag leker vi lärare och bedömer varandras svar och samtidigt passar vi på att öva till No-kollen. Vi svarar anonymt på mentimeter och sedan jämför och diskuterar vi i grupper vad som gör de enkla, utvecklade eller välutvecklade. Vi avslutade med att förhöra varandra muntligt i par.