eslöv

eslöv

fredag 5 april 2019

Franska vecka 14



Idag var det “stora-test-dagen”. Eleverna har tränat på glosorna från tre kapitel och gjorde ett större glostest idag. De fick själva välja om de ville göra det på sin iPad eller skriva med penna. Merparten valde sin iPad. De fick repetera de svåraste glosorna de första tio minuterna och sedan genomförde vi provet. I slutet av lektionerna fick eleverna resultaten och det glädjande resultatet var 80% av de som gjorde provet digitalt. Ett mycket bra resultat!


Ingen rast, ingen ro; Efter testet började vi direkt med nästa kapitel, “Au café”. Här ska vi lära oss att beställa lite mat och dricka på café. Vi lyssnade först på texten och sedan gick vi igenom de mest svåruttalade orden och sedan fick eleverna själva läsa texten i grupper. Vi fortsätter jobba med texten nästa vecka och läxan blir således till torsdagen efter påsklovet. Som vanligt försöker jag dock uppmana eleverna att planera läxorna och sprida ut pluggandet så de lär sig över tid och inte bara de sista dagarna. För att optimera chansen att komma ihåg så många ord som möjligt på sikt är det bäst att plugga ofta och kortare tid än att plugga länge en eller ett par gånger.


Nu är det bara fem tillfällen kvar med franska denna termin så vi jobbar på för att försöka hinna med så mycket som möjligt och lära oss så mycket som möjligt innan vi går på sommarlov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar