eslöv

eslöv

onsdag 28 december 2016

Hälsosamtal

                ELEVHÄLSANS MEDICINSKA INSATS

 

Brev till vårdnadshavare åk 4

 

Till vårdnadshavare

 

Alla elever i åk 4 erbjuds ett hälsobesök innefattande ett hälsosamtal rörande skola, inlärning, kamrater, psykisk och fysisk hälsa, kroppen, kost, motion, sömn mm. I samband med besöket undersöks längd, vikt och rygg. Syn och hörsel kontrolleras efter behov.

Besöket utförs under skoltid vanligtvis utan förälders närvaro men ni är välkomna att vara med om ni önskar. Vi ber er då att kontakta skolsköterskan så att ni kan planera in en tid. Efter besöket skickas resultatet hem och vid behov kontaktar vi er även personligen. Hälsoenkäten som ni tidigare fyllt i och återsänt till skolhälsovården ligger till grund för hälsobesöket. 

 

Hälsosamtalet är ett erbjudande från skolhälsovården. Hör av er till mig om ni ej önskar att ert barn ska ha ett hälsosamtal.


Planerar att påbörja hälsosamtalen v 5 

 

Kontakta mig gärna vid frågor.

 

 

 

 

 

 

Med vänlig hälsning

 

Katarina Stoye Lindsäter

Norrevångsskolan

Skolsköterska

Skola

katarina.stoye-lindsater@eslov.se

Telefonnummer

E-post adress

 

2016-11-08

 

onsdag 21 december 2016

tisdag 20 december 2016

Höstens idrott


Vi började lite trevsamt i augusti men nu är vi redan framme vid Julavslutningen. Mycket har hänt och mycket har vi hunnit med. Vi fick alla en lång och skön inledning då vi kunde vara ute hela september.





Vi har sprungit på många olika sätt både på skolan, på slingan och skoljoggen.



Vi har fått testa nya sporter (åk4) under aktivitet förebygger.



Vår foajé är alltid välfylld av skor som längtar efter rörelse. 



För mellanstadiet tränades det mycket friidrott för att kunna ta sig hit till Ekevalla och KM. Alla som deltog var riktigt duktiga.




Vårt samspel med varandra har satts på prov när vi skulle byta plats.


Vi har ibland varit helt flippade! 
Bottle-flip



Till sist har vi bara dansat och det gjorde vi alla bra.



En god jul och ett gott nytt år. 
Önskar Anna 

Anna Olsson - Nilsson 
Legitimerad idrottslärare f

måndag 19 december 2016

En måndag hos 4c

En mysig dag tillsammans med pizza,biljard olika spel ,filmproduktion och  fimtittning.Vi är alla nöjda med vår mysdag.


Aktivitet Förebygger inställt idag måndag 19/12

Tyvärr så blir det inte någon Aktivitet Förebygger för åk 4 idag. Det innebär att alla elever slutar skolan 14,00 idag. De elever som har skolskjuts ordnar jag så att de blir hämtade 14,10. För de elever som har fritids idag så går de till fritids 14,00 istället för 15,00.


Hoppas inte att det ställer till det för er.

fredag 16 december 2016

Planering mysdag


Biljard

 Oscar,Harald, Heam

Spela spel

 Mazen, Melvin, Petrea, ,Oscar,Axel,Heam,Danielle,Sabit,Kalle,Samuel,Sebastian,Anicia

Try not to laugh challenge  Wilma,Elin,Samuel,Melvin,Sabit,Harald,Danielle,Axel,Kalle,Sebastian,Petrea,Jonathan,Julian,Mazen

Göra film

 Jonathan,Cassandra, Elin,Anicia,Wilma

8,00-9,55 Våra val

9,55-10,15 Rast

10,20-11,40 Idrott

Pizza 12,15

Film 12,15-14,00

vecka 51

Sista tre dagarna i skolan, så fort den här terminen har gått. Mycket har vi hunnit med tillsammans, ni har alla arbetat hårt i klassrummet och med era läxor hemma. Ni har växt på flera sätt , både på längden och som personer.Jag är så glad att just jag får träffa och jobba med  er varje dag. 2017 fortätter vi att köra hårt!


Så här sista veckan blir det inga läxor att hålla koll på förutom grej of the day.Vi har också jobbat med Bakom Masken och läxan till kapitel "Inlåst" finns på Classroom om ni vill göra den klart under lovet.


På måndag är det äntligen dags för vår mysdag. Ni har gemensamt fått planera och bestämma vad ni vill göra under den här dagen och vi ser framemot den. Det blir alltså ingen vanlig dag med lektioner utan mer fria saker som spel, film och lekar. Men precis som alla andra lektioner så måste var och en ta ansvar för att det ska bli trevligt. kanske lite extra mycket en sån dag när inte Sara kan arbeta med alla barn samtidigt. Gör rätt val , så blir det en trevlig dag. Ni har betstämt att ni vill äta pizza och dricka läsk så det har vi beställt från Castrum . Ingen vanlig lunch i matsalen alltså,vi äter tillsammans i klassrummet.


Ni vill också ha med godis och snacks när vi ska titta på film. Då har vi bestämt att man får handla för max 30:-, men man måste absolut inte ta med det går bra att ta med frukt eller liknande. Ingen dricka, det har vi.


På tisdag arbetar vi i klassrummet och städar.


På onsdag är sista skoldagen . Vi träffas i klassrummet 8,00 precis som vanligt. Klockan 9,30 går vi till Eslövshallen för avslutning tillsammans hela skolan. Vi har inte möjlighet att bjuda in er föräldrar till den här avslutningen.Den är enbart för elever och lärare .Klockan 11,00 är skoldagen slut och vi önskar varandra God Jul.


Vi ses igen torsdagen den 12 januari 8,00


Till alla er föräldrar vill jag tacka för ett gott samarbete kring era fina barn den här terminen. Tack för alla trevlig besök i klassrummet och alla trevliga samtal. Ta
hand om varandra under ledigheten och ät gott ,mys tillsammans så ses vi 2017
Merry Christmas!

onsdag 14 december 2016

tisdag 13 december 2016

Vi har löss på skolan, titta igenom ditt barns hår



SKOLHÄLSOVÅRDEN

2016-12-13

Föräldrainformation vid huvudlöss


Nu har huvudlöss drabbat några här på skolan. För att förhindra smittspridning är det viktigt att alla familjer hjälps åt att bekämpa lössen.


Om du upptäcker ägg/löss hos ditt barn, måste behandling utföras enligt anvisning innan barnet återgår till skolan.


Huvudlöss är ett vanligt problem, särskilt bland barn, och det har inget med dålig hygien att göra.


Hur ser en lus ut och hur upptäcker jag dem?


Oftast orsakar huvudlöss klåda, men inte alltid. Man kan ha löss utan att det kliar. Lössen är små, ungefär 2-3 millimeter och grågula. Ibland kan de dock anpassa sin färg till hårets färg. Tecken på att man har löss kan då vara "svart pulver" (lusavföring) på kragen eller kudden. Lössens ägg kallas för "gnetter", de gulvita gnetterna är 1mm långa och sitter fastklistrade på hårstråna nära hårbotten.

Om du vill ta reda på om ditt barn eller du fått löss kan du använda en lus-kam och finkamma håret över ett vitt papper eller en spegel. Det tar cirka en halvtimme för normallångt hår och upp till 40 minuter för ett långt och tjockt hår.

Att luskamma i vått hår ger bäst resultat.
Hygienråd





Luskamma barnets hår regelbundet om det förekommer löss på skolan eller i bekantskapskretsen.

Upplys barnen om att inte låna varandras kammar, borstar, mössor, hårspännen eller hjälmar samt att försöka undvika huvud mot huvudkontakt.

Vanligaste spridningsvägen är huvud mot huvud.

Om du upptäcker huvudlöss eller ägg hos ditt barn måste behandling genomföras innan återgång till skolan.

Endast personer med huvudlöss eller ägg ska behandlas.

Om någon i en familj eller barngrupp har huvudlöss, måste även övriga noggrant finkamma och undersöka håret de närmaste fjorton dagarna för att undvika återsmitta.

Kammar, borstar, mössor och hårspänne ska rengöras noga, alternativt frysas under cirka ett dygn. Du behöver inte sanera kläder, sängkläder och andra föremål.
SKOLHÄLSOVÅRDEN
2013-09-20




Behandling


Det finns ett antal olika produkter och behandlingsmetoder för att bekämpa huvudlöss, och det kommer ständigt nya produkter kommit på markanden.

I första hand rekommenderas det som finns att köpa receptfritt på apoteket. Apoteket kan ge råd.
Var noga med att följa bruksanvisningen när det gäller alla preparat.


Kamning med så kallad "lus-kam", är ett mekaniskt och effektivt sätt att dra bort löss och ägg från håret, och rekommenderas varje dag under behandlingstiden samt 2 veckor efter behandlingen för att vara säker på att alla löss är borta.
Om behandlingen inte hjälper


Om lössen inte dör, läs bruksanvisningen igen för att kontrollera att du inte har missat något. Det är viktigt att använda ordentligt med medel och att det får sitta i tillräckligt länge.

Fundera också över om det eventuellt kan vara en ny smitta. Om du redan efter några dagar efter behandlingen hittar fullvuxna (2-3mm långa) löss i håret tyder på en ny smitta. Se då till att noga kolla alla i familjen och behandla de som är smittade, helst samtidigt.

Tänk även på personer utanför familjen som den smittade kan ha haft kontakt med.

Äggskalen sitter kvar länge i håret, ända tills man kammat eller på annat sätt har tagit bort dem från håret.
Ta kontakt med sjukvården


Om lössen inte försvunnit trots att du följt bruksanvisningen, och återsmitta inte är trolig, kan en misslyckad behandling bero på att lössen är resistenta mot medlet. Fråga då på apoteket om ett annat lusmedel eller kontakta sjukvården.

fredag 9 december 2016

vecka 50


Nu kör vi sista rycket innan jullovet. På måndag ska du få berätta om din uppfinning för din kompis. Se instruktion från Hanna.
På tisdag går vioch tittar på skolans Luciatåg som är på Medborgarhuset .

Vi har börjat jobba med våra vikingar. Ni skriver brev hem till en vän eller familjemedlem efter det att ni varit med om ett överfall mot ett kloster.Många av er är färdiga men några behöver göra det där sista hemma tills på onsdag.


Det här är sista veckan som vi har engläxa och ingen ma-läxa alls .

Förra veckan fick ni i uppdrag på Veckokollen att vara extra vänlig och hjälpsam mot en kompis. Ni skulle välja någon som ni inte brukar umgås med på rasterna. På utvärderingen så är det flera av er som är nöjda med ert jobb och många kan också räkna ut vems om varit lite extra vänlig mot dig.

 Elevrådet bestämde att vi skulle vara tysat de första fem minuterna i matsalen för att se hur det kändes. Jag hade nog jobbigast av alla när jag inte fick prata..... Men vi tyckte att det var ganska lugnt och skönt att börja tyst. Det kommer vi att göra fler dagar.


Det är fortfarande fotboll som gäller för många i klassen. Det är tuffa tag och emellanåt inget trevligt språk. Detta är något som vi måste hjälpas åt med. Vad är ok på en fotbollsplan?Hur är det när man spelar fotboll i en riktig klubb osv. Vi vill ju att alla ska ha det bra på rasten och att det ska vara kul att spela fotboll tillsammans.Den här veckan har jag varit ute nästan alla raster och då är det bra stämning men det är inte lösningen på problemet. Vi jobbar vidare tillsammans!

På tisdag  är det tre Luciatåget för de elever som har tränat med Ingemar. Klockan 8,00 är det samling på skolan för gemensam promenad till  Medborgarhuset. På kvällen är det Luciatåg både på Willys 17,00 och Medborgarshuset 18,30. Lycka till!
måndag
GOTD
Teknikredovisningar
aktivitet förebygger

tisdag


Luciatåg 9,00 för skolan, vi går gemensamt från skolan 8,00
Willys samling 16,40
Medborgarhuset samling 18,10
onsdag
GOTD
Skriva klart om Vikingarnas överfall
Om du inte är klar med Vikingarnas överfall. Ta med din historiebok hem och skriv klart brevet hem om Vikingarnas överfall.
torsdag
Bakom masken
GOTD

Bakom masken, läs kapitel ”Inbrottet”, flera gånger hemma.Spela in dig själv och lämna in på Classroom

fredag
Engelska: Magic kap 13
Veckans pixelplanering(inklistrad i ditt ma-häfte) ska vara klar
Engelska:Träna på lyssna på kapitel 13 i din Magicbok. Läs högt för dig själv.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på magic. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kommer du att få alternativ.

onsdag 7 december 2016

Eng vecka 49

På engelskan den här veckan lyser flitens lampa precis som förra veckan. Vi har haft två warm-ups som är julinspirerade. En av bilderna jobbade vi med under de första veckorna på terminen, när vi fortfarande var ganska nya för varandra och engelska var väldigt nytt. Alla elever kände att det var stooooor skillnad att prata om bilden nu mot då. Så många fler ord vi kan nu! Det är fortfarande några elever som inte visat engelskkollen hemma, titta gärna i väskan.

Vi har jobbat med singular och plural och ni är riktigt duktiga på att komma ihåg det där ändelsen nu. Vi sätter till ett S på slutet när det är flera av något. 

Nästa vecka är sista veckan med eng-läxa. Då kommer kapitlet passande nog att handla om Christmas.