eslöv

eslöv

fredag 9 december 2016

vecka 50


Nu kör vi sista rycket innan jullovet. På måndag ska du få berätta om din uppfinning för din kompis. Se instruktion från Hanna.
På tisdag går vioch tittar på skolans Luciatåg som är på Medborgarhuset .

Vi har börjat jobba med våra vikingar. Ni skriver brev hem till en vän eller familjemedlem efter det att ni varit med om ett överfall mot ett kloster.Många av er är färdiga men några behöver göra det där sista hemma tills på onsdag.


Det här är sista veckan som vi har engläxa och ingen ma-läxa alls .

Förra veckan fick ni i uppdrag på Veckokollen att vara extra vänlig och hjälpsam mot en kompis. Ni skulle välja någon som ni inte brukar umgås med på rasterna. På utvärderingen så är det flera av er som är nöjda med ert jobb och många kan också räkna ut vems om varit lite extra vänlig mot dig.

 Elevrådet bestämde att vi skulle vara tysat de första fem minuterna i matsalen för att se hur det kändes. Jag hade nog jobbigast av alla när jag inte fick prata..... Men vi tyckte att det var ganska lugnt och skönt att börja tyst. Det kommer vi att göra fler dagar.


Det är fortfarande fotboll som gäller för många i klassen. Det är tuffa tag och emellanåt inget trevligt språk. Detta är något som vi måste hjälpas åt med. Vad är ok på en fotbollsplan?Hur är det när man spelar fotboll i en riktig klubb osv. Vi vill ju att alla ska ha det bra på rasten och att det ska vara kul att spela fotboll tillsammans.Den här veckan har jag varit ute nästan alla raster och då är det bra stämning men det är inte lösningen på problemet. Vi jobbar vidare tillsammans!

På tisdag  är det tre Luciatåget för de elever som har tränat med Ingemar. Klockan 8,00 är det samling på skolan för gemensam promenad till  Medborgarhuset. På kvällen är det Luciatåg både på Willys 17,00 och Medborgarshuset 18,30. Lycka till!
måndag
GOTD
Teknikredovisningar
aktivitet förebygger

tisdag


Luciatåg 9,00 för skolan, vi går gemensamt från skolan 8,00
Willys samling 16,40
Medborgarhuset samling 18,10
onsdag
GOTD
Skriva klart om Vikingarnas överfall
Om du inte är klar med Vikingarnas överfall. Ta med din historiebok hem och skriv klart brevet hem om Vikingarnas överfall.
torsdag
Bakom masken
GOTD

Bakom masken, läs kapitel ”Inbrottet”, flera gånger hemma.Spela in dig själv och lämna in på Classroom

fredag
Engelska: Magic kap 13
Veckans pixelplanering(inklistrad i ditt ma-häfte) ska vara klar
Engelska:Träna på lyssna på kapitel 13 i din Magicbok. Läs högt för dig själv.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på magic. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kommer du att få alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar