eslöv

eslöv

fredag 20 januari 2017

Vecka 4



Första veckan gick i en rasande fart. Det har varit både snö och regn så det har varit nya lekar på rasterna då fotbollsplanen varit både isig och blöt. Det var många blåslagna fotbollsspelare som insåg att det var bättre att lämna fotbollsplanen och spela bandy istället för att trilla och slå sig. Flera barn väljer att  hoppa hopprep. Det ger mig en känsla av att våren kanske kommer även i år.
I matten har ni gjort en koll för att se vad klassen och varje individ skulle behöva repetera. Många elever behöver repetera multiplikationstabellerna. Träna lite varje dag hemma så sitter de snart. Gå in på elevspel.se eller be Sara/Hanna om en multiplikationsstencil för att kunna öva.
I engelska har vi inte bara text och glosor den här veckan utan även en stencil som handlar om am ,are och is. Öva lite varje dag.Ni har också fått med boken med alla glosprov hem. Visa de vuxna därhemma och glöm inte att de ska skriva sin namnteckning så att jag vet att de fått se hur duktiga ni är. Sen ska boken med tillbaka till skolan igen.
Flera barn glömde idrottskläder förra veckan. Ni därhemma får gärna hjälpa till och påminna måndagar och onsdagar så att kläderna är med. Om det är så att ert barn inte kan vara med på idrotten så skicka med en lapp till Anna och lämna in på Skola 24.
 
På veckokollen förra veckan fick ni svara på frågan, ”Vad ser du framemot mest den här terminen?” Ni svarade många kloka saker.
”Att vi ska göra egna låter på musiken”, ”Idrotten”, Trippelboll”, ”Roliga lektioner” Att få träffa alla lärare” Att Vara med kompisarna” ”Rasterna”, ”Få ny lärare” , Få nya klasskamrater”, ”Engelskan”, ”Det brinner”, ”Få veta hur det går i Bakom masken”, ”Spela teater på engelskan”.
Ja som ni ser så ser ni fram emot väldigt olika saker i klassen. Det någon tycker är mindre kul längtar någon annan efter! Tur att vi gör så mycket olika saker.
På onsdag är det klassråd. Då vet jag att ni i 4c väldigt gärna vill prata klassresa och hur ni ska börja tjäna pengar.
måndag
GOTD
Eng:träna text och glosor+ Am,are is
tisdag
Eng: träna text och glosor+am,are,is
onsdag
GOTD
Eng:träna text och glosor+am,are,is
Elevråd
torsdag
Bakom masken
GOTD
Eng:träna text och glosor+am,are,is
Bakom masken, läs kapitel ”Ingen tid”, flera gånger hemma.Spela in dig själv och lämna in på Classroom
fredag
 
Ma: Ma-film på Classroom och veckans mål i Pixel. (Detta ska vara klart till måndag)
Magic kap 14+am,are,is
 
 
Titta på ma-fil på classroomEngelska:Träna på lyssna på kapitel 14 i din magicbok. Den här veckan är det ingen text som du ska läsa utan öva på att återberätta texten med hjälp av bilderna. Så som vi gör på Warmup.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på magic. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kommer du att få alternativ.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar