eslöv

eslöv

fredag 27 januari 2017

Vecka 5


Vecka 5
Ny vecka tillsammans. Vi fortsätter vårt arbete med Skogens hemlighet. Uppgiften som ni arbetar med just nu handlar om att era väsen ska fira en särskild högtid. Er uppgift var att beskriva hur just er högtid firades. Vad äter ni? Vad är det som firas? Är det någon speciell mat som äts? Danser? Sånger?
I matte har ni börjat arbeta med area och omkrets. Vad är skillnaden på dessa, försök att förklara för någon därhemma. Att kunna enheterna mm, cm, m, km och mil är också viktigt. Dessa behöver ni kunna resten av era liv. Vi tränar för fullt.
På engelskan har ni jobbat extra hårt i veckan som gick. Ni har övat och övat på am, are, is. Bra jobbat! I veckan som kommer ska vi arbeta med klädesplagg. Kan du redan något klädesplagg på engelska?

På musiken ska ni göra egna låter i grupper. Det är flera av er som sett framemot detta.Vad handlar din grupps låt om? Berätta för de därhemma.
På torsdag kommer Henrik och Herman till oss en liten stund för att berätta om Trollenäs fotbollskola som ni kan anmäla er till i sommar. På fredag kommer Ivana och hälsar på oss. Ivana är min lärarstudent som har varit hos mig under tre terminer. Nu blir det er tur att lära känna henne. Hon kommer att vara hos oss veckorna 6-7 och 9-10
Ni som går på fritids, glöm inte att lämna in lappen óm sportlovet!


Det är flera gloshäfte som är kvar hemma, glöm inte att ta med tillbaka till skolan så att vi kan klistra in vecka 4 prov.





måndag
Ma: Ma-film på Classroom
GOTD
Eng:träna text och glosor
Titta på ma-film på classroom
Förra veckans pixelmål ska vara klart
Redovisa din GOTD för de därhemma.
tisdag
Eng: träna text och glosor
onsdag
GOTD
Eng:träna text och glosor
Redovisa din GOTD för de därhemma
torsdag
Bakom masken
GOTD
Eng:träna text och glosor
Bakom masken, läs kapitel ”Gladiator”, flera gånger hemma.Spela in dig själv och lämna in på Classroom
Redovisa din GOTD för de därhemma
fredag
 
 Engelska: Magic kap 16
 
 
:Träna på lyssna på kapitel 16 i din magicbok. Den här veckan är det ingen text som du ska läsa utan öva på att återberätta texten med hjälp av bilderna. Så som vi gör på Warmup.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på magic. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kommer du att få alternativ.

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar