eslöv

eslöv

fredag 3 februari 2017

Vecka 6


Vecka 6

Den här veckan börjar Ivana sin praktik hos oss. Hon kommer att vara i klassen vecka 6-7 samt 9-10. Hon kommer att hålla i lektioner och vara lärare precis som jag. Lyxigt att ha en extra vuxen hos oss. Vi hjälps åt att ta emot henne på bästa sätt. Fundera hur du kan göra och hur vi som klass kan göra. Även vår nya klasskompis Jelan börjar hos oss på måndag. Välkommen till oss Jelan vi ska ta hand om dig så att du känner dig välkommen hos oss.

I veckan arbetar vi vidare med våra olika arbetsområde. Det kommer att vara redovisningar av gudarna på onsdag. Kanske att din grupp eller du måste arbeta lite hemma för att bli klara.

På torsdag och fredag kommer jag att vara ledig. Då kommer Jadranka, Ingemar och Hanna att arbeta med er. Ni kommer att göra exakt samma saker som när jag är på plats, inga konstigheter. Om ni föräldrar behöver komma i kontakt med skolan dessa dagar ber jag er att ringa Ulrika vår skolassistent tele: 0413-62269. Extra viktigt att ni sjukanmäler ert barn via Skola 24 om barnet skulle vara sjukt.

Många barn i klassen sköter sin läxor exemplariskt vecka efter vecka. Bra jobbat, ni är jätteduktiga! Tyvärr är det en del barn som slarvar med läxorna. Alla elever har i läxa att gå in på Classroom och titta på ma-filmen som Hanna lagt ut. Detta ska man ha gjort till varje måndag. Ni har en hel vecka på er.

Att läsa Bakom masken och spela in sig själv har ni från torsdag till torsdag. Vänta inte till sista dagen . Det är också viktigt att ta med böcker hem och tillbaka till skolan. Detta är något som många behöver bli bättre på . Snälla mamma och pappa påminn ditt barn om vilka böcker som ska med tillbaka till skolan. 

Att gissa på GOTD tre gånger i veckan är också en läxa. Om man inte har en gissning skriver man Jag vet inte. Kom igen nu gör vi ett försök att göra alla läxor den här veckan.

På era utvecklingssamtal tittar vi på hur det gått för just dig med dina läxor.

Jag har inte fått in alla lappar från er föräldrar angående klasskass. Många positiva reaktioner och bra förslag från er som lämnat in. Många av er tycker att det hade varit bra att ni träffades för ett möte och diskuterade. Vem är villig att kalla till möte? Jag skickar gärna ut inbjudan och hjälper till med lokal så klart.

När jag fått in alla lappar gör jag en sammanställning av vad ni vill diskutera på ett möte.

måndag
GOTD
Eng:träna text och glosor
Titta på ma-filmen hemma
Veckans ma-mål ska vara klart
Till idag ska du ha gått in på Classroom och tittat på ma-filmen.
tisdag
Eng: träna text och glosor
onsdag
GOTD
Eng:träna text och glosor
Vi redovisar våra gudar
torsdag
Bakom masken
GOTD
Eng:träna text och glosor
Bakom masken, läs kapitel ”Hålla masken”, flera gånger hemma.Spela in dig själv och lämna in på Classroom
Sara ledig
fredag
 
Ma: Ma-film på Classroom Engelska: Magic kap 17
 
 
Titta på ma-fil på classroomEngelska:Träna på lyssna på kapitel 17 i din magicbok. Den här veckan är det ingen text som du ska läsa utan öva på att återberätta texten med hjälp av bilderna. Så som vi gör på Warmup.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på magic. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kommer du att få alternativ.
Sara ledig

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar