eslöv

eslöv

onsdag 8 februari 2017

Vecka 7

Vecka7

Sista veckan i skolan innan det är dags för sportlov.

Ny vecka och nya tag. Hoppas att ni hade bra dagar torsdag och fredag när jag varit borta och tagit ansvar för ett skolarbete.

Förra veckan fick ni redovisa era asagudar för varandra. Ni hade skrivit en text och även gjort en Key-note presentation. Jag blev imponerad över era fina presentationer. Nu går vi vidare och pratar om när Vikingarna faktiskt lämnade Asatron och blev kristna.

På onsdag är det dags för en liten ma-koll om arbetsområdet omkrets, area och skala. Det finns en repetitionsfilm på Classroom där Maja förklara de tre begreppen. I ma-boken kommer vi att repetera under måndagen och tisdagen , det heter Kan du detta på s. 30-31 . Vill du öva hemma så går det bra att jobba på s 32-35.

Nu är det flera stycken av er som vill göra egna GOTD som ni kan ha i klassen. Kul att ni är sugna på det. Då väljer man ett ämne som man antingen kan mycket om eller som man vill läsa om och lära klassen. Därefter gör man en keynote hemma. När Keynoten är färdig så visar ni Sara och bestämmer dag då redovisningen ska genomföras i klassen. Kör hårt!

Jag väntar fortfarande på lappar från er föräldrar angående klasskassa. Snälla, försök att lämna in dessa så snart som möjligt.

 

 fredag är det studiedag vilket innebär att alla elever är lediga från skolan.

måndag
GOTD
Eng:träna text och glosor
Titta på ma-filmen hemma
Veckans ma-mål ska vara klart
Till idag ska du ha gått in på Classroom och tittat på ma-filmen.
Uteidrott
tisdag
Eng: träna text och glosor
onsdag
GOTD
Ma-koll, area,omkrets och skala.
Eng:träna text och glosor
Träna i ma-boken s. 32-35
torsdag
Bakom masken
GOTD
Eng:träna text och glosor
Bakom masken, läs kapitel ”Handbojor”, flera gånger hemma.Spela in dig själv och lämna in på Classroom
:Träna på lyssna på kapitel 17 i din magicbok. Den här veckan är det ingen text som du ska läsa utan öva på att återberätta texten med hjälp av bilderna. Så som vi gör på Warmup.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på magic. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kommer du att få alternativ.
Fredag
Studiedag
 
 
 
 
 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar