eslöv

eslöv

fredag 28 april 2017

vecka 18


Vecka 18

Fredag igen, veckorna går fort. På måndag är det första maj och vi är lediga så vi ses på tisdag.

Söndag 30/4 var sista dagen att redovisa er kakförsäljning. Hoppas att det gått bra för klassen och att ni är en bit på väg med er klasskassa.

Nu har alla skrivit klart Tidsmaskinen och både gett och fått kompisrespons. Gå gärna in på Classroom och läs alla spännande berättelser där fakta och fiktion vävs samman.

På idrotten tränar ni orientering med Anna. Ni har tränat på att läsa kartor inne i klassrummet och sedan varit ute på skolgården och orienterat. Vecka 19 kommer vi a tt gå till Trollsjön på er idrottslektion och orientera där med kartor. Det är viktigt att vi övar tillsammans inför detta så att alla förstår och kan läsa kartan när det är dags att springa utan lärare i Trollsjön.

På engelskan har vi arbetat med there are/there is. Vi hade en liten koll på det i fredags med strålande resultat för klassen. Bra jobbat!I veckan som kommer arbetar vi med fakta om Australien. Vi ska också träna på att kunna säga högre tal.

Förra veckas GOTD handlade om Rubiks kub, Boaormen  och om Kinesiska muren. Hoppas att ni därhemma lär er nya saker av era barn när de redovisar sina GOTD.

Arbetet med multiplikation är i full gång. Om du inte är riktigt säker på tabellerna så behöver du träna lite varje dag hemma. Gå in på www.elevspel.se . För att se genomgångar och få förklarat hur man ställer upp tal eller multiplicerar med 10,100,100 så finns det en bra sida som heter www.matteboken.se. Jag har länkat här på bloggen under våra bra länkar. Till onsdag har ni en mattefil med efterföljande uppgifter. Börja i god tid.


Trevlig Valborg!

 

måndag
Lediga
tisdag
Eng:kap 25+glosor
onsdag
Eng:kap 26 glosor
GOTD
Ma-film om multiplication med uppgifter.
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
torsdag
GOTD
Kompisboken: Läs s. 65-79  hemma.
Eng:kap 26 glosor
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
fredag
 Eng:kap 26 glosor
 
 lyssna på kap 26 i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.Väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kan  du välja om du vill ha alternativ eller om du vill stava orden själv.
 
 

 -

 

 

 

Hannah and the Hurricane

Vi skriver och ritar fortsättningen på serien om Hannah och Mr Duval.

torsdag 27 april 2017

Vi skriver brev till en av karaktärerna i Kompisboken


Idag har ni alla läst s. 43-63 i Kompisboken. Som tidigare veckor så har ni svarat på frågor kring texten. Några frågor hittar ni svar på i texten medan andra är frågor där det inte finns rätt eller fel svar.
Efter ni svarat så får ni alltid en uppgift där  ni ytterligare fördjupar er i det ni läst. har man inte läst så är det svårt. Idag handlade uppgiften om att skriva ett brev till Anton med tips och råd. För flera stycken så var det första gången ni skrev ett brev.

söndag 23 april 2017

vecka 17


Vecka 17

Våren lyser med sin frånvaro men på ratserna är det ändå vårlekar. Fotboll, basket, bandy, hopprep och kingout är det ni sysselsätter er med oavsett väder. Men visst blir allt lite roligare om solen skiner.

Måndag den 24/4 är sista dagen att redovisa sina Majblommor. Ni kan redovisa på Stadsbiblioteket mellan 16.00-18.00.

Sista veckan att sälja kakor, heja!På söndag, 30 är sista dagen att redovisa sin kakförsäljning. Hur det går till finns det en inlägg om på bloggen och ni har fått hem info skriftligt. Om ni inte hittar inlägget så höra v er till mig så hjälper jag till.

Det är fortfarande barn som har kvar eng-kollen hemma. Hjälp varandra att komma ihåg att den ska tillbaka, påskriven till skolan så fort som möjligt.

 

På engelskan har vi arbetat med there are/there is. Vi fortsätter att öva den här veckan.  Du ska träna både hemma och i skolan på there are och there is. Använd häftet som du övat i skolan.Vi fortsätter också att läsa lyssna på hur det går för Hanna den här veckan. Ingen text att läsa hemma däremot ett kapitel att lyssna på och glosor som vanligt.

I fredags arbetade ni med att göra en ny framsida och skriva baksidetext till ”Det brinner”. I veckan lyssnar vi klart på sista spännande kapitlet. Undra vem pyromanen är? Flera av er har gissat på Nicke Hall, vi får väl se….

Ni har också fått börja att göra Riddarsköldar på bilden. Det ska bli en personlig sköld, vi får väl se om jag kan räkna ut vems sköld som är vems.

Förra veckas GOTd handlade om bältdjuret och om Dockornas ö. Dockornas ö var lite läskig. Hoppas att ni därhemma lär er nya saker av era barn när de redovisar sina GOTD.

På matten har ni nu avslutat ert arbete med bråk. Nu kommer ni att gå vidare med multiplikation. Om du inte är riktigt säker på tabellerna så behöver du träna lite varje dag hemma. Gå in på elevspel.se.

Nästa måndag är det  maj ch då är vi alla lediga. Så vi ses igen på tisdag.

 

måndag
GOTD
Eng:kap 25 glosor+there are och there is
tisdag
Eng:kap 25 glosor+there are och there is
onsdag
Eng:kap 25 glosor+there are och there is
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
torsdag
GOTD
Kompisboken: Läs s. 43-64 hemma.
Eng:kap 25 glosor+there are och there is
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
fredag
 Eng:kap 25 glosor+there are och there is
 
 lyssna på kap 25 i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.Väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kan  du välja om du vill ha alternativ eller om du vill stava orden själv.
 
 

 -

 

 

 

torsdag 20 april 2017

Vi jobbar med med Kompisboken

Idag har vi svarat på frågor på de sidor ni läst hemma . Därefter har ni kommenterat er kompis. Sedan blev ni indelade i par/grupper och har fått göra karaktärsplan över en person från boken. Utifrån den info ni fått hittills bygger ni upp er person.





onsdag 19 april 2017

vecka 16


Vecka 16

Hoppas att ni har ett härligt påsklov med mycket ägg ,sol och kanske lite godis
I förra veckan fick ni ta hem eng-koll för att visa de därhemma. Ta med den tillbaka till skolan så fort de vuxna tittat och skrivit sitt namn. Påminn de vuxna så att de inte glömmer. Dessa kollar ska sedan ini din ”mål-pärm”.

Förra veckan loggade vi in och bokbloggade i skolan. En förutsättning för att kunna svara på frågorna i skolan är att man läst boken hemma. När ni sedan kommer till skolan så har ni fått svara på frågor. Det kommer vi att göra den här veckan också men from nästa vecka så ska ni även svara på frågorna hemma.

http://4cbokblogg.blogspot.se/ Bloggen ligger som en ikon på er hemskärm och som en länk på vår klassblogg.Om ni skulle bli utloggade så är det bara att logga in igen :

  1. Klicka på blogg-ikonen.
  2. 2. Klicka uppe i högra hörnet på ”logga in”
  3. Skriv därefter in din mailadress som börjar med E och slutar med utb.eslov.se. Lösenordet ör de allra flesta är sarasklass.
  4. Om du glömt din adress så ska du ha skrivit in den under anteckningar samt tagit en bild av den.
     
    På historian håller ni just nu på att skriva en berättelse om hur ni rest tillbaka i tiden och hamnat på medeltiden. Ni skriver på er ipad och får därefter respons av en kompis. Efter responsen ändrar ni och lägger till det som kompisen tipsat om. Därefter finns alla kompisarnas berättelser samlade på Classroom. Gå gärna in och läs!
     
    På onsdag har ni mattekoll! Då ska ni visa hur mycket ni kan om ma-bråk.
    På idrotten den här veckan kommer ni att ha Kung-fu med Simon.

måndag
Annandag påsk
tisdag
Eng: kap 24+glosor
Träna inför ma-kollen
onsdag
GOTD
Ma-koll
Eng:kap 24+glosor
Till idag ska du ha gått in på Classroom och tittat på ma-filmen.
Du ska ha repeterat inför ma-koll
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
torsdag
GOTD
Kompisboken: Läs s. 25-42 hemma.
Eng : kap 24+ glosor
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
fredag
 Engelska:Läs kapitel 24 +öva på glosorna hemma.
 
Träna på lyssna på och att läsa kapitel 24 i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.Väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kan du välja om du vill ha alternativ eller om du vill stava orden själv.
 

 

 

 

 

Terrorattack

Efter den hemska attacken i Stockholm för snart två veckor sedan har vi i skolan pratat mycket. Vi har tittat på nyhetssändningar analyserat bilder och diskuterat var just terrirattack är. Det är många av er som har kloka tankar kring detta och ni har många frågor och funderingar.

Vi har även arbetat med källkritik kring terrorattacken.Hur viktigt det är att faktiskt veta var den information man läser på nätet faktiskt kommer ifrån.  Är allt på nätet sant? Detta är något som även vi vuxna behöver förhålla oss till. Vi tittade på bilder som var manipulerade och läste även olika citat som florerat på nätet och som varit plockade ur sitt sammanhang.

Det finns också bilder som visar att många människor gått samman och gjort bra saker i allt det tråkiga.

torsdag 6 april 2017

tisdag 4 april 2017

Kakor


Hej,

Igår, Måndag 4/4 så fick alla barnen en sälj-katatalog från Kakservice med sig hem . Intäkterna från försäljningen kommer att gå till deras klassresa i 6:an.

Den 30/4 är sista dag för att lägga beställning och det gör Ni enkelt via länken nedan.

Där kan ni löpande registrera Er försäljning och få en bra överblick.


Önskar Ni få min hjälp med registrering så behöver jag Er sammanställningslista senast den 27/4 och den kan Ni ge till Elin Sjöstrand i klassen.

Är det något som Ni undrar över så tveka inte att höra av Er till mig.

Så nu kör vi och hjälper våra små säljare att tjäna pengar till en rolig klassresa.

Mvh Pernilla

måndag 3 april 2017

Ma-diagnos


Hej!

 

Vi är snart klara med arbetsområdet BRÅK! Det innebär att det är dags att kolla av våra kunskaper med en liten diagnos. Onsdagen efter påsklovet 19/4 smäller det.

För att öva inför diagnosen föreslår jag att du löser uppgifterna på sidorna 66 och 67 i matteboken. Då kan du lätt se vad det är du behöver öva mer på.

 

Börja med detta nu. Spara det inte till påsklovet. Då ska ni ju vara LEDIGA!!!!

 

Ett annat tips är att titta på mattefilmer en gång till.

 

Lycka till!

Hanna

4c har Kung-FU


söndag 2 april 2017

Att sälja kakor

Idag kommer säljlistorna hem! Lycka till med försäljningen .

Vecka 14


Vecka 14
Sista veckan i skolan innan vi tar ett härligt påsklov.Ni kommer att vara lediga hela vecka 15 och måndagen den 17/4. Så första skoldagen efter påsklovet blir tisdagen den 18/4.
I förra veckan fick ni ta hem både no-koll och hi-koll för att visa de därhemma. Ta med den tillbaka till skolan så fort de vuxna tittat och skrivit sitt namn. Påminn de vuxna så att de inte glömmer. Dessa kollar ska sedan in i din ”mål-pärm”.
Idag får ni också hem er inlogg till It´s Learning. Där kan ni logga in hemifrån och titta på era omdöme i de olika skolämnena.

Idag har Elin varit i klassen och lämnat lister för kakförsäljning. Ni har alla fått hem listor så det är bara att tuta och köra med att ta upp beställningar.
Förra veckan skapade vi mailadresser till alla så att ni nu kan ta emot och skicka mail. Ni kommer också att kunna logga in och bokblogga http://4cbokblogg.blogspot.se/ varje vecka. Nu har vi alla lagt bloggen som en ikon på er hemskärm. Om ni skulle bli utloggade så är det bara att logga in igen :
  1. Klicka på blogg-ikonen.
  2. 2. Klicka uppe i högra hörnet på ”logga in”
  3. Skriv därefter in din mailadress som börjar med E och slutar med utb.eslov.se. Lösenordet ör de allra flesta är sarasklass.
Om du glömt din adress så ska du ha skrivit in den under anteckningar samt tagit en bild av den.
Den här första veckan så ska ni inte kommentera er bloggkompis hemma utan det tränar vi på tillsammans i skolan. Ni är nybörjare på detta med blogg så vi måste repetera och öva tillsammans flera gånger. Minns ni hur det var i början när vi loggade in på Magic?
På engelskan ar vi precis haft en koll och när ni får tillbaka den så kommer ni att få repetera de delar som just du behöver repetera. Det gör vi på elevens val. Är du helt bombsäker på alla delar så behöver du inte repetera utan kan jobba vidare med nya utmaningar.
 
På historian fortsätter vi jobba med Heliga Birgitta och riddarna. Fascinerande båda delarna. Flera av er har valt att fördjupa er om just riddarens liv på elevens val. Vi kommer att bli så duktiga allihop och kunna berätta så mycket fakta om just riddarna.

Majblommorna kommer på torsdag så torsdag eftermiddag är första försäljningsdagen.
  1. På fredag kommer vi att jobba lite och mysa lite. Det är ju sista dagen innan lov och ni har alla förtjänat lite fredags-mys!
  2.  
måndag
GOTD
Eng:kap 23+glosor
Du ska ha gissat på dagens GOTD hemma.
tisdag
Eng: kap 23+glosor
Du ska redovisa GOTD hemma
onsdag
GOTD
Titta på ma-filmen hemma
Veckans ma-mål ska vara klart
 
Eng:kap 23+glosor
Till idag ska du ha gått in på Classroom och tittat på ma-filmen.
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
torsdag
GOTD
Kompisboken: Läs s. 5-24 hemma. Svara på frågorna på bloggen.
Eng : kap 23+ glosor
Dus ka redovisa dagens GOTD hemma
fredag
 Engelska:Läs kapitel 23 +öva på glosorna hemma.
 
Träna på lyssna på och att läsa kapitel 22 i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.Väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kan du välja om du vill ha alternativ eller om du vill stava orden själv.