eslöv

eslöv

söndag 23 april 2017

vecka 17


Vecka 17

Våren lyser med sin frånvaro men på ratserna är det ändå vårlekar. Fotboll, basket, bandy, hopprep och kingout är det ni sysselsätter er med oavsett väder. Men visst blir allt lite roligare om solen skiner.

Måndag den 24/4 är sista dagen att redovisa sina Majblommor. Ni kan redovisa på Stadsbiblioteket mellan 16.00-18.00.

Sista veckan att sälja kakor, heja!På söndag, 30 är sista dagen att redovisa sin kakförsäljning. Hur det går till finns det en inlägg om på bloggen och ni har fått hem info skriftligt. Om ni inte hittar inlägget så höra v er till mig så hjälper jag till.

Det är fortfarande barn som har kvar eng-kollen hemma. Hjälp varandra att komma ihåg att den ska tillbaka, påskriven till skolan så fort som möjligt.

 

På engelskan har vi arbetat med there are/there is. Vi fortsätter att öva den här veckan.  Du ska träna både hemma och i skolan på there are och there is. Använd häftet som du övat i skolan.Vi fortsätter också att läsa lyssna på hur det går för Hanna den här veckan. Ingen text att läsa hemma däremot ett kapitel att lyssna på och glosor som vanligt.

I fredags arbetade ni med att göra en ny framsida och skriva baksidetext till ”Det brinner”. I veckan lyssnar vi klart på sista spännande kapitlet. Undra vem pyromanen är? Flera av er har gissat på Nicke Hall, vi får väl se….

Ni har också fått börja att göra Riddarsköldar på bilden. Det ska bli en personlig sköld, vi får väl se om jag kan räkna ut vems sköld som är vems.

Förra veckas GOTd handlade om bältdjuret och om Dockornas ö. Dockornas ö var lite läskig. Hoppas att ni därhemma lär er nya saker av era barn när de redovisar sina GOTD.

På matten har ni nu avslutat ert arbete med bråk. Nu kommer ni att gå vidare med multiplikation. Om du inte är riktigt säker på tabellerna så behöver du träna lite varje dag hemma. Gå in på elevspel.se.

Nästa måndag är det  maj ch då är vi alla lediga. Så vi ses igen på tisdag.

 

måndag
GOTD
Eng:kap 25 glosor+there are och there is
tisdag
Eng:kap 25 glosor+there are och there is
onsdag
Eng:kap 25 glosor+there are och there is
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
torsdag
GOTD
Kompisboken: Läs s. 43-64 hemma.
Eng:kap 25 glosor+there are och there is
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
fredag
 Eng:kap 25 glosor+there are och there is
 
 lyssna på kap 25 i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.Väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kan  du välja om du vill ha alternativ eller om du vill stava orden själv.
 
 

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar