eslöv

eslöv

fredag 28 april 2017

vecka 18


Vecka 18

Fredag igen, veckorna går fort. På måndag är det första maj och vi är lediga så vi ses på tisdag.

Söndag 30/4 var sista dagen att redovisa er kakförsäljning. Hoppas att det gått bra för klassen och att ni är en bit på väg med er klasskassa.

Nu har alla skrivit klart Tidsmaskinen och både gett och fått kompisrespons. Gå gärna in på Classroom och läs alla spännande berättelser där fakta och fiktion vävs samman.

På idrotten tränar ni orientering med Anna. Ni har tränat på att läsa kartor inne i klassrummet och sedan varit ute på skolgården och orienterat. Vecka 19 kommer vi a tt gå till Trollsjön på er idrottslektion och orientera där med kartor. Det är viktigt att vi övar tillsammans inför detta så att alla förstår och kan läsa kartan när det är dags att springa utan lärare i Trollsjön.

På engelskan har vi arbetat med there are/there is. Vi hade en liten koll på det i fredags med strålande resultat för klassen. Bra jobbat!I veckan som kommer arbetar vi med fakta om Australien. Vi ska också träna på att kunna säga högre tal.

Förra veckas GOTD handlade om Rubiks kub, Boaormen  och om Kinesiska muren. Hoppas att ni därhemma lär er nya saker av era barn när de redovisar sina GOTD.

Arbetet med multiplikation är i full gång. Om du inte är riktigt säker på tabellerna så behöver du träna lite varje dag hemma. Gå in på www.elevspel.se . För att se genomgångar och få förklarat hur man ställer upp tal eller multiplicerar med 10,100,100 så finns det en bra sida som heter www.matteboken.se. Jag har länkat här på bloggen under våra bra länkar. Till onsdag har ni en mattefil med efterföljande uppgifter. Börja i god tid.


Trevlig Valborg!

 

måndag
Lediga
tisdag
Eng:kap 25+glosor
onsdag
Eng:kap 26 glosor
GOTD
Ma-film om multiplication med uppgifter.
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
torsdag
GOTD
Kompisboken: Läs s. 65-79  hemma.
Eng:kap 26 glosor
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
fredag
 Eng:kap 26 glosor
 
 lyssna på kap 26 i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.Väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kan  du välja om du vill ha alternativ eller om du vill stava orden själv.
 
 

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar