eslöv

eslöv

söndag 2 april 2017

Vecka 14


Vecka 14
Sista veckan i skolan innan vi tar ett härligt påsklov.Ni kommer att vara lediga hela vecka 15 och måndagen den 17/4. Så första skoldagen efter påsklovet blir tisdagen den 18/4.
I förra veckan fick ni ta hem både no-koll och hi-koll för att visa de därhemma. Ta med den tillbaka till skolan så fort de vuxna tittat och skrivit sitt namn. Påminn de vuxna så att de inte glömmer. Dessa kollar ska sedan in i din ”mål-pärm”.
Idag får ni också hem er inlogg till It´s Learning. Där kan ni logga in hemifrån och titta på era omdöme i de olika skolämnena.

Idag har Elin varit i klassen och lämnat lister för kakförsäljning. Ni har alla fått hem listor så det är bara att tuta och köra med att ta upp beställningar.
Förra veckan skapade vi mailadresser till alla så att ni nu kan ta emot och skicka mail. Ni kommer också att kunna logga in och bokblogga http://4cbokblogg.blogspot.se/ varje vecka. Nu har vi alla lagt bloggen som en ikon på er hemskärm. Om ni skulle bli utloggade så är det bara att logga in igen :
  1. Klicka på blogg-ikonen.
  2. 2. Klicka uppe i högra hörnet på ”logga in”
  3. Skriv därefter in din mailadress som börjar med E och slutar med utb.eslov.se. Lösenordet ör de allra flesta är sarasklass.
Om du glömt din adress så ska du ha skrivit in den under anteckningar samt tagit en bild av den.
Den här första veckan så ska ni inte kommentera er bloggkompis hemma utan det tränar vi på tillsammans i skolan. Ni är nybörjare på detta med blogg så vi måste repetera och öva tillsammans flera gånger. Minns ni hur det var i början när vi loggade in på Magic?
På engelskan ar vi precis haft en koll och när ni får tillbaka den så kommer ni att få repetera de delar som just du behöver repetera. Det gör vi på elevens val. Är du helt bombsäker på alla delar så behöver du inte repetera utan kan jobba vidare med nya utmaningar.
 
På historian fortsätter vi jobba med Heliga Birgitta och riddarna. Fascinerande båda delarna. Flera av er har valt att fördjupa er om just riddarens liv på elevens val. Vi kommer att bli så duktiga allihop och kunna berätta så mycket fakta om just riddarna.

Majblommorna kommer på torsdag så torsdag eftermiddag är första försäljningsdagen.
  1. På fredag kommer vi att jobba lite och mysa lite. Det är ju sista dagen innan lov och ni har alla förtjänat lite fredags-mys!
  2.  
måndag
GOTD
Eng:kap 23+glosor
Du ska ha gissat på dagens GOTD hemma.
tisdag
Eng: kap 23+glosor
Du ska redovisa GOTD hemma
onsdag
GOTD
Titta på ma-filmen hemma
Veckans ma-mål ska vara klart
 
Eng:kap 23+glosor
Till idag ska du ha gått in på Classroom och tittat på ma-filmen.
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
torsdag
GOTD
Kompisboken: Läs s. 5-24 hemma. Svara på frågorna på bloggen.
Eng : kap 23+ glosor
Dus ka redovisa dagens GOTD hemma
fredag
 Engelska:Läs kapitel 23 +öva på glosorna hemma.
 
Träna på lyssna på och att läsa kapitel 22 i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.Väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kan du välja om du vill ha alternativ eller om du vill stava orden själv.
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar