eslöv

eslöv

fredag 26 januari 2018

Stafettskrivning


I veckan har vi haft stafettskrivning. Så kul och att ni alla skrev i 70 minuter utan att tycka att tiden blev lång, visar verkligen vilken arbetskapacitet ni har. '
Vi fortsatte också vårt arbete med de nya orden som kommit ini SAOL, vi använde orden när vi stafettskrev. Först bestämde vi var berättelsen skulle utspela sig. Alltså  miljö, årstid och århundrade. Det var på 1300-talet, vid en riddarborg.  Därefter bestämde vi vem som skulle vara huvudperson, det blev en trettonårig pojke som  hade fått i uppdrag att mörda kungen.  Allra sist bestämde vi gemensamt vad inledningen på berättelsen skulle vara.  Ni blev indelade i grupper och i gruppen skulle alla skriva en berättelse. Efter 9 minuter så skickade ni vidare er berättelse så att kompisen fortsatte. Då fick man börja med att läsa det kompisen skrivit så att ni kunde följa den röda tråden när ni sen skulle fortsätta att skriva.
Sist i instruktionen fick ni veta att de nya ord vi arbetat med skulle komma in i berättelsen. Åh lite svårt att få in cringe på 1300-talet men ni tog er an uppgiften.  Med jämna mellanrum slumpade Sara fram ett av de nya orden som ni på något sätt skulle väva in i berättelsen. Många kul berättelser blev det och ett kul sätt att träna både att läsa och att skriva.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar