eslöv

eslöv

fredag 19 januari 2018

Vecka 4



Ikväll är det disco. Ni samlas 17.00 i matsalen för att ställa i ordning. Några killar kommer runt 17.30 pga. handbollsträning. Jag har tyvärr inte möjlighet att komma denna gång. Simskola och handbollsträning sätter käpparna i hjulet för mig. Ni är alla så duktiga så det blir inga problem , hoppas att ni får en kul kväll med många besökare. Ta hand om besökarna och varandra så att alla får en kul kväll. På måndag vill jag höra allt!

Vilken bra första vecka vi haft. Pigga och glada barn som gör rätt saker i klassrummet och jobbar hårt. Ni är motiverade och duktiga, 2018kommer att bli ett fint år!

Vi har planerat och fixat med discot så en del lektioner har försvunnit. Det tar vi igen i veckan nu och jobbar med dubbel fart.

I veckan har vi äntligen fått lite snö. Tyvärr så töar det ganska snabbt och då blir det blött och trist. Det är bra att ha överdragskläder men också extra byxor och strumpor som hänger i skolan. Att sitta blöt och arbeta är ingen höjdare.

I onsdags fick ni en liten koll på Norden. Så bra det gick , 17elever hade alla rätt och några missade ett eller två svar. Nu lämnar vi geografin ett tag och tar oss an historia.

När vi läste historia sist så slutade vid medeltidens slut  och Kalmarunionen. Det var en rörig tid i Sveriges historia och i den röran kom det en man som hette Gustav Vasa och lyckades bli kung. Där ska vi nu börja. Att ta reda på vem Gusav Vasa var, om det finns några spår av honom i vårt samhälle och hur såg det svenska samhället ut på den här tiden.

På no har ni jobbat med olika ämne som finns i hemmet och gjort lab. Vilka ämne är sura, basiska och neutrala?

I veckan så är det två av våra klasskompisar som ska praoa i matsalen, Fatima på tisdag och Amanda på torsdag. Ta med era gympsakor.

 

 

 

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Fatima prao
onsdag
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering.
Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
Amanda prao
fredag
 Eng:kap 11, text och glosor
 
GOTD
 lyssna på kap 10  i din magicbok. Du ska läsa och översätta texten hemma. Därefter ska du spela in dig själv när du läser och lämna in på Classroom.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
 
 
!

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar