eslöv

eslöv

fredag 12 januari 2018

vecka 3


Vecka 3

Välkomna tillbaka efter ett långt lov. Ni känns utvilade och pigga på att arbeta så vi har kört igång direkt. Vi har utvärderat förra terminen och satt upp nya mål för den här terminen.

På engelskan har vi arbetat md Nyårsafton och våra svenska traditioner samt hur man firar i engelsktalande länder. Ni har också i uppgift att tänka ut tre nyårslöften som handlar om skolan. Det kan vara att du ska äta grönsaker minst en dag i skolan, leka med en ny kompis minst en rast under året, träna på glosorna varje kväll, inte glömma idrottskläderna en enda gång, städa sin plats en gång i veckan osv. På måndag ska ni få skriva ner era löften.

Vi har också repeterat viktiga händelser under 2017. Det är viktigt att veta vad som händer inte bara i Eslöv  och Sverige men också i övriga världen. Där är ni föräldrar jätteviktiga. Titta gärna på nyheter med era barn. Berätta om viktiga händelser i världen just nu och diskutera.

Vår klass kom inte vidare i Vi i femman. Men jag är så stolt över er alla, ni var bästa klass i Eslövs kommun! Sträck på er! Vi hade ett medel på 18 poäng av 24 möjliga.


Nytt för denna termin är att ni kommer att spela in er själv varje vecka när ni läser engelsktexten hemma. Först övar du texten ett par gånger och när du känner dig nöjd så är det dags att klicka på kamera och börja filma. Du ska inte synas i bild, jag vill bara höra din röst. Därefter lämnar du in din film på Classroom. Om du inte gått med i kursen så kommer koden här:inuu9v

Den här veckan så kommer vi att träna på detta i skolan, så att alla kommer att läsa och spela in på fredagens lektion i skolan. Du ska alltså läsa och träna hemma i veckan så att du på fredag bara behöver läsa texten en gång och lämna in.

Glöm inte att lämna in era språkvalsblanketter inför åk 7.

I veckan kommer vi att planera och fixa inför fredagens disco. Alla i klassen är så taggade och vi ser så mycket framemot det. Jag kommer att löpande lägga upp vad vi planerar och fixar , här på bloggen.

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering.
Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
fredag
 Eng:kap 10, text och glosor
GOTD
 lyssna på kap 10  i din magicbok. Du ska läsa och översätta texten hemma. Därefter ska du spela in dig själv när du läser och lämna in på Classroom.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
Disco- Vi träffas i matsalen 17,00 för att ställa i ordning.
Discot är slut 20,00 och därefter hjälps vi åt att städa. Ju fler desto bättre!

 -



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar