eslöv

eslöv

fredag 6 april 2018

Vecka 15


Vecka 15
Så kul att vara igång och jobba med er igen efter lovet. Vi har kört igång med en rivstart och gjort Np i engelska. Det har gått väldigt bra för er, nu vet jag hur mycket ni redan kan och vad vi ska träna lite extra på. Kul att se era utvärderingar i ämnet engelska, ni gillar att skriva, läsa prata och lyssna. Ja det är ju alla bitar som vi arbetar med.
Om ni inte har rapporterat in kakorna in så är det dags att göra det nu så att Pernilla kan avsluta vår beställning och få hem alla kakor.

Den här veckan är första veckan som ni har gemensam läsläxa igen. Hela klasse läser samma bok, ”Pojken och Tigern-Tidsmaskinen”. Ni läser ett kapitel hemma onsdag till onsdag och därefter arbetar vi gemensamt med det ni läst hemma. Det är  därför viktigt att du har läst texten hemma, annars kan du inte arbeta med oss i skolan.

Nästa vecka kommer vi att arbeta med att beräkna delen av en mängd som t.ex. 2/3 av 18 samt att multiplicera bråk med heltal. I läxa är det att se filmen som finns på classroom samt att göra de uppgifter som du har klistrat in i din läxbok.

 Nästa vecka kommer vi att ha en mattekoll på området bråk, då ska vi kolla av att man kan läsa av hur stor del en figur visar, förlänga och förkorta bråk, addera och subtrahera bråk, räkna ut delen av mängd samt multiplicera bråk. I läxa har ni fått uppgifter som repeterar lite av varje. Gå även tillbaka och titta på filmerna som vi haft under tidigare läxor. Du kommer  att få repetera på lektionerna. Vi kommer dock inte släppa bråk riktigt än utan vi kommer att avsluta med att göra mattefilmer där vi kommer att redovisa olika problemlösningsuppgifter med tema bråk för varandra
Den här veckan är det dans på idrotten, tjohooo så kul! Carin vill att ni tar med era ipads upp till lektionerna, så lämna inte de hos mig måndag morgon som ni brukar. Mycket viktigt att ipaden är fulladdad!
På torsdag kommer Kulturskolan och jobbar med oss under 2,5 timme. Projektet heter ”Erövra kamerans språk” och ni kommer att få lära er att ta foto, reflektera över dessa och diskutera bildetik och hur man kommunicerar med foto. Era foto kommer att finnas med på en utställning på Stadsbiblioteket 4/5-24/5.
Det är snart dags att ha Tjej-och killsnack med Katarina och Ingemar. Inför dessa samtal får ni skriva frågor och lägga dessa i vår Frågelåda....Ett utmärkt tillfälle att få svar på funderingar kring kropp och knopp.
 
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
Pojken och Tigern-läsläxa
Du läser kapitel 2 hemma i boken Pojken och Tigern. När du kommer till skolan jobbar vi med det du har läst.
Elevråd 12,00
torsdag
Ma-koll bråk
Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
fredag
 Eng:kap 19, text och glosor
 
GOTD
 lyssna på kap 19  i din Magicbok. Du ska läsa och översätta texten hemma. Därefter ska du spela in dig själv när du läser och lämna in på Classroom.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du ska kunna skriva orden från svenska till engelska
 
 -
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar