eslöv

eslöv

torsdag 12 april 2018

vecka 16


Vecka 16
Wow vilken otrolig kakförsäljning ni har gjort, helt galet mycket pengar till er klasskassa. Kakorna har landat och ni kommer att få info om hämtning. Extra tack till Elin, Pernilla och Niklas för ert jättejobb att sortera flera hundra burkar.
I torsdags fick de elever som vill  sina majblommor. Lycka till med er försäljning, ni var alla så taggade att börja sälja.
Förra veckan var Mia från Kulturskolan hos oss och vi fick lära oss lite om olik tekniker vid fotografering. Det var fullt fokus från alla i klassen och Maria var så imponerad av er förmåga att lyssna och jobba! Härligt gänget!
På idrotten fortsätter ni den här veckan att träna in er koreografi i grupper och på tisdag ska ni visa för varandra och mig. Det ser jag framemot.
Vi pratar mycket om vad som händer i världen och Sverige. Ni är väldigt intresserade och duktiga på att ställa frågor. Nu ska ni få träna er på att läsa nyheter själv. Till på fredag ska du ha valt ut en artikel ur veckans nummer av 8sidor. Du ska läsa artikeln och därefter kunna återberätta innehållet i korta drag. Du får gärna skriva stödord , precis som vi gör till GOTD.
PÅ onsdag är det elevrådet som skulle varit förra veckan.
Nu hoppas vi på varmt väder utan blåst så att vi kan njuta extra mycket av våra raster.
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Och gissa på morgondagens GOTD på Classroom
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma och gissa på fredagens GoTD på Classroom.
Vaccination flickor
onsdag
Pojken och Tigern kapitel 3
Du ska läsa kapitel3i Pojken och Tigern hemma. I skolan kommer du att f arbeta vidare med texten på olika sätt så du behöver kanske läsa texten mer än en gång.
Elevråd 12.00
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering.
Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
Gissa på morgondagens GOTD på classroom.
fredag
 Eng:kap 20 text och glosor
 
GOTD
 
8sidor.se-välj en nyhetsartikel att läsa hemma. Du ska kunna återberätta artikeln i korta drag i skolan.
 lyssna på kap 20 i din magicbok. Du ska lyssna och översätta texten hemma. Du ska sedan spela in dig själv när du läser kapitlet högt. Lämna sedan in på classroom. Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du ska kunna skriva orden från svenska till engelska.
 
Logga in på www.8sidor.se
 
 -
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar