eslöv

eslöv

onsdag 18 april 2018

vecka 17


Vecka 17

Tack för att jag fick komma och titta på era inövade dansnummer på idrotten. Vilket engagemang och vilken entusiasm.Nästa vecka börjar förmodligen uteidrotten,lite beroende på väder. Ta med kläder så att ni kan vara både ute och inne och gympa. Jag håller tummarna för fint väder så vi ni kan vara ute.

I klassrummet har vi jobbat flitigt precis som vanligt. Tänk så mycket vi hinner på en dag när koncentrationen är på topp.
På rasterna spelar ni på rinken, eller vägg/ass (ni därhemma fråga gärna vad denna lek går ut på) och flera av er spelar basket. Det där med regler och att komma överens om vilka regler som gäller är en utmaning hela livet. Tro inte att antal regler minskar med åren, tvärtom. som vuxen har jag såååååå många regler jag måste följa för att det ska bli bra för mig och människor runtomkring. Bra träning alltså, att ha regler på basket, fotboll osv.

Efter att vi gjort flera engelskkollar så fokuserar vi nu på läsförståelse under lektionerna. Ni jobbar med olika typer av texter på engelska och svarar på frågor. Detta är självklart något som man kan träna hemma också. Dt första steget är att läsa texten som ni har i läxa varje vecka och att översätta den. Sedan kan man låna skönlitterära engelska böcker, både på skolans bibliotek och av mig. Några av er jobbar också med en läsförståelsesida på nätet som  heter Readtheory. Den här veckan kommer vi att arbeta med en text om Robin Hood, kapitel 21. Som vanligt spelar du in dig själv när du läser texten och lämnar in på Classroom. Du tränar också på de 15 orden som hör ihop med texten.

Pojken och Tigern arbetet har verkligen blivit bra. Ni läser hemma och är toppenduktiga på att svara på frågor och arbeta med texten i skolan. Fortsätt så gänget!

På fredag är det dags för tjej-och killsnack. Tjejerna kommer att få prata med vår skolsköterska Katarina och killarna kommer att få prata med vår musiklärare Ingemar. Ni har förberett er genom att lägga frågor i en låda. Ingemar och Katarina är verkligen bra på dessa samtal och ni kommer att få en lärorik stund. Det blir ingen tid till GOTD så det hoppar vi över.
Nästa vecka (18) är vi lediga från skolan måndag och tisdag så vi ses igen den 2 maj.


måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Och gissa på morgondagens GOTD på Classroom
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma och gissa på fredagens GoTD på Classroom.
onsdag
Pojken och Tigern kapitel 4
Du ska läsa kapitel 4 i Pojken och Tigern hemma. I skolan kommer du att få arbeta vidare med texten på olika sätt så du behöver kanske läsa texten mer än en gång.
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering.
Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
Gissa på morgondagens GOTD på classroom.
fredag
 Eng:kap 20 text och glosor
8sidor.se-välj en nyhetsartikel att läsa hemma. Du ska kunna återberätta artikeln i korta drag i skolan.
 lyssna på kap 21 i din magicbok. Du ska lyssna och översätta texten hemma. Du ska sedan spela in dig själv när du läser kapitlet högt. Lämna sedan in på classroom. Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du ska kunna skriva orden från svenska till engelska.
Logga in på www.8sidor.se
Tjej-och killsnack

 -



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar