eslöv

eslöv

fredag 27 oktober 2017

Trevligt lov önskar jag er alla. Nu vilar vi upp oss så ses vi igen den 6 november.

onsdag 25 oktober 2017

Fredagens mysdag

Imorgon är det dags för er mysdag . Igår planerade ni vad ni ville göra unde dagen .
Sista passet blev det film för hela gänget.Ni får ta med snacks/godis för max 20:- och om ni vill ta med dricka så är det vatten /bubbelvatten som gäller. 

Vecka 44




Idag går ni alla hem och har en veckas lov framför er. Hoppas at ni får fina dagar tillsammans med era familjer och kompisar.

Ingemar har skickat ut lappar om Luciatåg. Ni som vill vara med och Lussa för resten av skolan lämnar in lapp så fort som möjligt. Förra året hade vi ett fantastiskt Luciatåg med över 80 barn.

De flesta av er har visat er engelskkoll hemma och tagit med tillbaka till skolan men inte alla. Försök att komma ihåg och stoppa ner i väskan så snabbt ni kan.

På onsdag klocka 10,00 är det dags att tävla i ”Vi i femman”. Det direktsänds då i SVT. Vi i femman har funnits lika länge som det funnits färg-tv i Sverige, 1970. Alla som går i femman kan vara med och tävla med sin klass. Man tävlar om 200 platser i radiotävlingarna.  Om du vill läsa mer om tävlingen så kan du gå in på: viifemman.se.

I veckan kommer vi att starta både nytt matteområde och nytt no-område. I matte kommer ni att arbeta med decimaltal och på no-lektionerna kommer ni att arbeta med vardagskemi.

Det är flera som har frågat om det går att spela ” I stormens öga spelet hemma med familj och vänner. Det går alldeles utmärkt här kommer länken:


eller så söker ni på UNICEF i stormens öga.
 
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
torsdag
 
fredag
 Eng:kap 8, text och glosor
 
GOTD
 
 Lyssna på kap 8  i din magicbok och läs kapitlet flera gånger.Du ska kunna sammanfatta kapitlet på engelska i skolan.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.

 -

 

 

 

tisdag 24 oktober 2017

Zumba

Idag dansade vi loss tillsammans med 5a på idrottslektionen! Maria ,som är Zumbainstruktör, på Gladan kom och lärde oss Zumba. Svettigt och kul! Ni var riktigt grymma , vilka moves!








FN-dagen uppmärksammas med ett interaktivt spel

Idag har vi uppmärksammat FN-dagen med att spela ett gemensamt, interaktivt spel hela klassen. Spelet heter "I stormens öga" och handlar om en grupp barn  och ungdomar som hamnar på en öde ö efter ett skeppsbrott. På ön måste de alla hjälpas åt för att överleva och alla kommer att behöva arbeta. I vår klass fick alla barn en siffra innan vi startade. I slutet av spelet så får vi se konsekvenserna av de val som ni gjort under spelets gång. Vissa grupper blir gynnade av era val medan andra får det lite sämre. Under spelets gång så löser vi också om barn i olika delar av världen som inte har samma förutsättningar som oss i Sverige.


Många av era beslut var solidariska och ni ser till vad gruppen mår bäst av. Det går inte i en grupp med människor, bara se till vad som är bäst för sig själv.









söndag 22 oktober 2017

Engkoll kommer hem

Glöm inte visa din engelskkoll därhemma . De vuxna därhemma vill se hur de går för dig. Ta med tillbaka till skolan så fort ni skrivit under.

fredag 20 oktober 2017

Vecka 43


Vecka 43

Sista veckan innan lovet.

På måndag är Maja på utbildning hela dagen så Nalinee kommer att arbeta med er på no-lektionen. Ni ska jobba vidare med er faktatext om ett svenskt djur. Ni har (eller ska) läst en faktatext, gjort tankekarta, skrivit text , gett/fått kompisrespons på texten samt illustrerat djuret.

I matten har ni avslutat sannolikhets kapitlet med en koll i fredags. I den här veckan så kommer ni att repetera tillsammans samt jobba med skala…..Det kan vara så att Maja kommer att göra lite pyssel med er!

På bilden gör ni fina bilder som handlar om djup och perspektiv. Lite klurigt är det allt men ni kämpar på.

På engelskan har vi stämt av med en koll. Den får ni hem idag , fredag så att ni därhemma också kan se hur det gick. Max poäng var 54 och i vår klass var medel 47. Ett väldigt bra resultat. Förutom det resultatet skrev ni även en presentation . På den kan ni få tre olika omdöme. Enkel, utvecklat och välutvecklat. Allra sist sitter glosprovet och där var max 35. Vissa av er har valt att skriva. Då har ni fått ordet på svenska och skrivit det på engelska. Några av er har valt alternativ. Då har ni fått ordet på svenska och därefter fått välja mellan fyra olika engelska alternativ. Målet är naturligtvis att alla ska träna på att skriva orden på engelska så småningom. Glöm inte att träna på att läsa och översätta texten hemma. Detta behöver många av er gör a flera gånger innan ni riktigt kan det. Gör ni det varje vecka så kommer ni att få en god engelsk läsförståelse och ett stort ordförråd. Det finns inga genvägar!

I svenska skriver ni en egen mysterieberättelse. De är verkligen spännande! Jag ser framemot att läsa det färdiga resultatet!

På geografin kör vi hårt med kartor nu.

På tisdagens idrottslektion kommer vi att ha Zumba. Det ska alltså dansas. Så kul! Jag tror att jag kommer att bjuda på ett par danssteg denna dag.

Onsdag är det elevråd och matråd.

På fredag kommer vi att ha mysdag. Vi kommer att ha glosprov på morgonen men därefter   ska ni få planera den här dagen själva. Vi har haft en sådan dag tidigare, precis samma dag i årskurs 4. Den blev väldigt lyckad och nu har ni gjort er förtjänta av en ny myssdag. Det är några stycken som frågat om man får lov att klä ut sig denna dag.

Absolut säger jag men inga masker och inga ”vapen”.  

På fredag kommer Rebecka och hälsar på . Rebecka läser till lärare på högskolan i Kristianstad och hon kommer att göra sin praktik hos mig och er vecka 46-49. Då kommer Rebecka att jobba med er i engelskan. Ni kommer att få göra ett Storylinearbete tillsammans. Mer om det när det  närmar sig.

 

 

 

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
Elevråd
torsdag
 
fredag
 Eng:kap 7, text och glosor
 
 Lyssna på kap 7  i din magicbok och läs kapitlet flera gånger.Du ska kunna sammanfatta kapitlet på engelska i skolan.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.

 -

 

 

 

torsdag 19 oktober 2017

Idag kommer Fotokatalogen hem

Idag kommer fotokatalogen hem. Det är PJ-foto som betalar katalogen och den är därför gratis för alla elever i Eslövs kommun.

Vi skriver mysterier

Idag har ni planerat och börjat skriva era egna mysterier . De handlar bla om mördare, clowner ,halloween och tjuvar. Fullt fokus!
 

Ett väldigt bra exempel på hur en bråkuppgift kan lösas

Idag gick Maja igenom läxan som ni arbetat med hemma. Hon lyfte ett väldigt bra elevexempel, hur en av våra klasskompisar löst uppgift 6 och 7 hemma. Att rita upp och dela bråk är alltid bra! Bra jobbat!

onsdag 18 oktober 2017

Geografi



Idag har vi jobbat med jordens resurser och begrepp. Vi har pratat om hur vi kan spara på jordens resurser. Vi tränar på att se samband och vi repeterar hur jorden bildades. Geografi är så kul, alla jobbar 100%!

söndag 15 oktober 2017

Sara utan telefon idag måndag

Idag (måndag 16/10) är jag utan telefon , fredagen den13:e var verkligen otursdag och skärmen sprack. Behöver ni få tag i mig eller ert barn så maila: sara.bjorck@eslov.se eller skicka till Majas telefon :‭+46 73-670 34 14
Ha en fin måndag!

fredag 13 oktober 2017

Trevlig helg !

Jag är så spänd på att se hur det gått så jag har dragit igång med rättningen medan dottern har simskola. Ser bra ut hittills gänget !
Trevlig helg!

Inför ma-koll



Vecka 42


Vecka 42

Puh vilken vecka vi haft. Väldigt mycket svenska blev det när vi arbetade med DLS testerna. Nu har jag rättat och sammanställt och vet hur vi ska arbeta vidare i ämnet svenska. Läshastighet och läsförståelse är det vi ska fortsäta fokusera på. Vi kommer att fortsätta att läsa mycket i skolan. Ni kommer också att börja läsa hemma. Om ni därhemma vill hjälpa till så gör ni det genom att påminna ert barn att läsa varje dag. Efter läsningen så är det bra att ställa öppna frågor på det barnet läst. Här är några exempel:

Vilka är huvudpersonerna i boken?

Hur tror du att de ser ut?

Vad hände i dagens kapitel?

Fanns det något hinder /problem för huvudpersonerna?

Fick problemet en lösning?

Vilken miljö utspelar sig kapitlet i?

Fick du veta något annat spännande, kul, sorgligt?

Nu har vi haft vårt sista boksamtal med  Therese men vårt läs och skrivarbete med mysterier fortsätter. Nu kommer ni att få låna böcker själv på biblioteket som ni också tar hem och läser i.

I fredags hade vi också engelskkoll. Ni fick visa hur mycket ni minns av det som vi har jobbat med i början av terminen. Bra jobbat hela gänget!

Under de två kommande veckorna kommer idrotten att vara i A hallen. Tema ligger på samarbete/ acrosport. Så i veckan  blir det besök på idrotten av  Parkourinstruktörer. Vi kommer då att ha idrott tillsammans med 5a.
I matsalen sitter vi nu blandat med elever från alla tre åk 5. I vår klass är i princip alla väldigt nöjda med detta och på veckokollen skriver ni saker som: ”kul att lära känna nya” , vi har samma intressen så vi har mycket att prata om.
Vi hoppas på en härlig höstvecka med mycket frisk luft och inget regn.

 

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
torsdag

 
fredag
 Eng:kap 6, text och glosor


Ma-koll: repetera hur man skriver sannolikhet med bråk.
 Lyssna på kap 6  i din magicbok och läs kapitlet flera gånger.Du ska kunna sammanfatta kapitlet på engelska i skolan.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
Titta på ma-filmerna från vecka 40-41.Träna också på de uppgifter som du fått av Maja och klistrat in i boken.
14,00Jonathan

 -

 

 

 

Veckans matte

I veckan har vi arbetat med sannolikhet, det tränar man bra genom att spela spel som hästkapplöpning, man slår två tärningar och adderar dem, summan representerar den häst som får ta ett kliv framåt. Man får satsa på en varsin häst och om man funderar lite så kan man klura ut vilka hästar som med störst sannolikhet kommer att vinna.






Engelskkoll

Idag har vi engelskkoll. Ni får visa hur mycket ni kommer ihåg av det vi jobbat med. Fullt fokus, man kan höra en knappnål falla... bra jobbat gänget !

torsdag 12 oktober 2017

Att skriva faktatext


Vi tränar på att läsa och skriva faktatexter. Vi tittar på tre olika texter och ser att det finns olika nivåer på att skriva en text. Något som vi behöver vara medvetna om när ni ska skriva egna texter. Ni har alla fått välja ett svenskt djur som ni nu ska skriva om.




tisdag 10 oktober 2017

Besök i klassen

Idag, och några dagar framöver kommer vi att ha besök i klassen av en före detta elev till mig, Viktor . Välkommen till oss!

fredag 6 oktober 2017

Fritids informerar

 

 

 

Eslöv 2017-10-06

 

Information om planeringsdagar på fritids 

 

 

Nu är vi snart halvvägs denna termin och vill meddela vårterminens stängningsdagar. Det är följande:

Måndagen den 8 januari 2018

Tisdagen den 9 januari 2018

 

 

 

 

 

Med vänlig hälsning

 

Anna Merkel Möller

Rektor

 

 

 

Barn och Utbildning

Norrevångsskolan, årskurs F – 6

Postadress  Eslövs kommun, 241 80 Eslöv    Besöksadress Lapplandsvägen 23    Telefon  076-844 25 37

E-post  soffi.domefalk@eslov.se    Webb  www.eslov.se

Engelska vecka 41-vi repeterar

Nästa vecka är det dags för en koll av våra kunskaper hittills i engelska . Vi repeterar tillsammans i skolan men ni kommer också att kunna repetera hemma med hjälp av häftet samt glosorna och texterna 1-5 i Magic.På Glosor.eu finns en övning som heter "1-5 vi repeterar" och det finns en övning som heter "Jag presenterar mig". Dessa två övningar ska du använda när du repeterar dina glosor och när du tränar på att presenterar dig själv!





vecka 41


Vecka 41
Norrevångsskolan fick 11 medaljer på Kretsmästerskapet i friidrott förra veckan. Men även om man inte får en medalj så är det en bedrift att bli uttagen. Det är de allra duktigaste eleverna i varje årskurs från Eslöv, Höör och Hörby som är med. Blir man t.ex. placerad på en sjunde plats så betyder det att man har det sjunde bästa resultatet av alla barn i sin ålder i Eslöv, Höör och Hörby. Väldigt bra med andra ord! I vår klass fick Melvin en silvermedalj i 60 meter. Det var också flera stycken från vår klass som slog personligt rekord och då kan man inte göra bättre.
Hösten har kommit och med den en hel del regn. Förra veckan fick ni vara inne en lunchrast pga. regnet. Det är inget vi kommer att göra/vara varje gång det regnar utan ni behöver se över era ytterkläder, regnkläder, stövlar och paraplyer och ta med det till skolan så att ni kan vara ute i alla väder.
I veckan kommer vi att genomföra fem stycken DLS prov i ämnet svenska. Dessa prov gjorde ni även i årskurs fyra.  Detta är inga prov som ni ska eller kan förbereda er inför. DLS är ett diagnostiskt material för analys av läs- och skrivförmåga. Jag gör dessa test för att kunna följa er individuella  läs- och skrivutveckling. Det innebär att det blir en liten förändringar när det gäller läxorna då dessa prov tar lite tid. Det blir ingen GOTD till måndagen denna vecka utan endast till tisdag och fredag.
På fredag kommer vi att ha en eng-koll där vi repeterar några av de moment som vi jobbat med hittills. På måndagens lektion repeterar vi gemensamt i skolan och därefter får ni ta med det häftet hem för att repetera hemma. Inget nytt kapitel i läxa alltså.

På idrotten kommer Carin Pallin att ta över undervisningen från och med måndag 9/10.Ni har träffat Carin på idrotten redan så det är inga konstigheter. Anna kommer att jobba kvar lite till på skolan fram till dess att hennes bebis kommer men med andra arbetsuppgifter.
Utvecklingssamtalen fortsätter denna vecka. Se läxschemat för er tid eller separat inlägg här på bloggen.
måndag
Idrott
 
12,30 Elin
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering
 Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
8,00 Julian
10,35 Mazen
fredag
 Eng-koll
Vi repeterar några av de moment vi hittills lärt oss. Träna i det häfte som ni får med er hem.
 -
 
 
 

Vecka 41


Vecka 41

Norrevångsskolan fick 11 medaljer på Kretsmästerskapet i friidrott förra veckan. Men även om man inte får en medalj så är det en bedrift att bli uttagen. Det är de allra duktigaste eleverna i varje årskurs från Eslöv, Höör och Hörby som är med. Blir man t.ex. placerad på en sjunde plats så betyder det att man har det sjunde bästa resultatet av alla barn i sin ålder i Eslöv, Höör och Hörby. Väldigt bra med andra ord! I vår klass fick Melvin en silvermedalj i 60 meter. Det var också flera stycken från vår klass som slog personligt rekord och då kan man inte göra bättre.


Vi har upptäckt löss så titta igenom ert barns hår.Om ni upptäcker löss eller ägg så måste det behandlas innan eleven kan komma tillbaka till skolan.Detta för att inte det ska spridas . Så fort behandling är gjord är man välkommen tillbaka till skolan direkt .

I veckan kommer vi att genomföra fem stycken DLS prov i ämnet svenska. Dessa prov gjorde ni även i årskurs fyra.  Detta är inga prov som ni ska eller kan förbereda er inför. DLS är ett diagnostiskt material för analys av läs- och skrivförmåga. Jag gör dessa test för att kunna följa er individuella  läs- och skrivutveckling. Det innebär att det blir en liten förändringar när det gäller läxorna då dessa prov tar lite tid. Det blir ingen GOTD till måndagen denna vecka utan endast till tisdag och fredag.

På idrotten kommer Carin Pallin att ta över undervisningen från och med måndag 9/10.Ni har träffat Carin på idrotten redan så det är inga konstigheter. Anna kommer att jobba kvar lite till på skolan fram till dess att hennes bebis kommer men med andra arbetsuppgifter.

För övrigt är det en alldeles vanlig vecka.

Utvecklingssamtalen fortsätter denna vecka. Se läxschemat för er tid eller separat inlägg här på bloggen.

måndag
Idrott
 
12,30 Elin
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering
 Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
8,00 Julian
10,35 Mazen
fredag
 Eng:kap 6, text och glosor
 
 Lyssna på kap 6  i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.

 -