eslöv

eslöv

onsdag 25 oktober 2017

Vecka 44




Idag går ni alla hem och har en veckas lov framför er. Hoppas at ni får fina dagar tillsammans med era familjer och kompisar.

Ingemar har skickat ut lappar om Luciatåg. Ni som vill vara med och Lussa för resten av skolan lämnar in lapp så fort som möjligt. Förra året hade vi ett fantastiskt Luciatåg med över 80 barn.

De flesta av er har visat er engelskkoll hemma och tagit med tillbaka till skolan men inte alla. Försök att komma ihåg och stoppa ner i väskan så snabbt ni kan.

På onsdag klocka 10,00 är det dags att tävla i ”Vi i femman”. Det direktsänds då i SVT. Vi i femman har funnits lika länge som det funnits färg-tv i Sverige, 1970. Alla som går i femman kan vara med och tävla med sin klass. Man tävlar om 200 platser i radiotävlingarna.  Om du vill läsa mer om tävlingen så kan du gå in på: viifemman.se.

I veckan kommer vi att starta både nytt matteområde och nytt no-område. I matte kommer ni att arbeta med decimaltal och på no-lektionerna kommer ni att arbeta med vardagskemi.

Det är flera som har frågat om det går att spela ” I stormens öga spelet hemma med familj och vänner. Det går alldeles utmärkt här kommer länken:


eller så söker ni på UNICEF i stormens öga.
 
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
torsdag
 
fredag
 Eng:kap 8, text och glosor
 
GOTD
 
 Lyssna på kap 8  i din magicbok och läs kapitlet flera gånger.Du ska kunna sammanfatta kapitlet på engelska i skolan.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar