eslöv

eslöv

fredag 20 oktober 2017

Vecka 43


Vecka 43

Sista veckan innan lovet.

På måndag är Maja på utbildning hela dagen så Nalinee kommer att arbeta med er på no-lektionen. Ni ska jobba vidare med er faktatext om ett svenskt djur. Ni har (eller ska) läst en faktatext, gjort tankekarta, skrivit text , gett/fått kompisrespons på texten samt illustrerat djuret.

I matten har ni avslutat sannolikhets kapitlet med en koll i fredags. I den här veckan så kommer ni att repetera tillsammans samt jobba med skala…..Det kan vara så att Maja kommer att göra lite pyssel med er!

På bilden gör ni fina bilder som handlar om djup och perspektiv. Lite klurigt är det allt men ni kämpar på.

På engelskan har vi stämt av med en koll. Den får ni hem idag , fredag så att ni därhemma också kan se hur det gick. Max poäng var 54 och i vår klass var medel 47. Ett väldigt bra resultat. Förutom det resultatet skrev ni även en presentation . På den kan ni få tre olika omdöme. Enkel, utvecklat och välutvecklat. Allra sist sitter glosprovet och där var max 35. Vissa av er har valt att skriva. Då har ni fått ordet på svenska och skrivit det på engelska. Några av er har valt alternativ. Då har ni fått ordet på svenska och därefter fått välja mellan fyra olika engelska alternativ. Målet är naturligtvis att alla ska träna på att skriva orden på engelska så småningom. Glöm inte att träna på att läsa och översätta texten hemma. Detta behöver många av er gör a flera gånger innan ni riktigt kan det. Gör ni det varje vecka så kommer ni att få en god engelsk läsförståelse och ett stort ordförråd. Det finns inga genvägar!

I svenska skriver ni en egen mysterieberättelse. De är verkligen spännande! Jag ser framemot att läsa det färdiga resultatet!

På geografin kör vi hårt med kartor nu.

På tisdagens idrottslektion kommer vi att ha Zumba. Det ska alltså dansas. Så kul! Jag tror att jag kommer att bjuda på ett par danssteg denna dag.

Onsdag är det elevråd och matråd.

På fredag kommer vi att ha mysdag. Vi kommer att ha glosprov på morgonen men därefter   ska ni få planera den här dagen själva. Vi har haft en sådan dag tidigare, precis samma dag i årskurs 4. Den blev väldigt lyckad och nu har ni gjort er förtjänta av en ny myssdag. Det är några stycken som frågat om man får lov att klä ut sig denna dag.

Absolut säger jag men inga masker och inga ”vapen”.  

På fredag kommer Rebecka och hälsar på . Rebecka läser till lärare på högskolan i Kristianstad och hon kommer att göra sin praktik hos mig och er vecka 46-49. Då kommer Rebecka att jobba med er i engelskan. Ni kommer att få göra ett Storylinearbete tillsammans. Mer om det när det  närmar sig.

 

 

 

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
Elevråd
torsdag
 
fredag
 Eng:kap 7, text och glosor
 
 Lyssna på kap 7  i din magicbok och läs kapitlet flera gånger.Du ska kunna sammanfatta kapitlet på engelska i skolan.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar