eslöv

eslöv

fredag 6 oktober 2017

Vecka 41


Vecka 41

Norrevångsskolan fick 11 medaljer på Kretsmästerskapet i friidrott förra veckan. Men även om man inte får en medalj så är det en bedrift att bli uttagen. Det är de allra duktigaste eleverna i varje årskurs från Eslöv, Höör och Hörby som är med. Blir man t.ex. placerad på en sjunde plats så betyder det att man har det sjunde bästa resultatet av alla barn i sin ålder i Eslöv, Höör och Hörby. Väldigt bra med andra ord! I vår klass fick Melvin en silvermedalj i 60 meter. Det var också flera stycken från vår klass som slog personligt rekord och då kan man inte göra bättre.


Vi har upptäckt löss så titta igenom ert barns hår.Om ni upptäcker löss eller ägg så måste det behandlas innan eleven kan komma tillbaka till skolan.Detta för att inte det ska spridas . Så fort behandling är gjord är man välkommen tillbaka till skolan direkt .

I veckan kommer vi att genomföra fem stycken DLS prov i ämnet svenska. Dessa prov gjorde ni även i årskurs fyra.  Detta är inga prov som ni ska eller kan förbereda er inför. DLS är ett diagnostiskt material för analys av läs- och skrivförmåga. Jag gör dessa test för att kunna följa er individuella  läs- och skrivutveckling. Det innebär att det blir en liten förändringar när det gäller läxorna då dessa prov tar lite tid. Det blir ingen GOTD till måndagen denna vecka utan endast till tisdag och fredag.

På idrotten kommer Carin Pallin att ta över undervisningen från och med måndag 9/10.Ni har träffat Carin på idrotten redan så det är inga konstigheter. Anna kommer att jobba kvar lite till på skolan fram till dess att hennes bebis kommer men med andra arbetsuppgifter.

För övrigt är det en alldeles vanlig vecka.

Utvecklingssamtalen fortsätter denna vecka. Se läxschemat för er tid eller separat inlägg här på bloggen.

måndag
Idrott
 
12,30 Elin
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering
 Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
8,00 Julian
10,35 Mazen
fredag
 Eng:kap 6, text och glosor
 
 Lyssna på kap 6  i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar