eslöv

eslöv

fredag 13 oktober 2017

Vecka 42


Vecka 42

Puh vilken vecka vi haft. Väldigt mycket svenska blev det när vi arbetade med DLS testerna. Nu har jag rättat och sammanställt och vet hur vi ska arbeta vidare i ämnet svenska. Läshastighet och läsförståelse är det vi ska fortsäta fokusera på. Vi kommer att fortsätta att läsa mycket i skolan. Ni kommer också att börja läsa hemma. Om ni därhemma vill hjälpa till så gör ni det genom att påminna ert barn att läsa varje dag. Efter läsningen så är det bra att ställa öppna frågor på det barnet läst. Här är några exempel:

Vilka är huvudpersonerna i boken?

Hur tror du att de ser ut?

Vad hände i dagens kapitel?

Fanns det något hinder /problem för huvudpersonerna?

Fick problemet en lösning?

Vilken miljö utspelar sig kapitlet i?

Fick du veta något annat spännande, kul, sorgligt?

Nu har vi haft vårt sista boksamtal med  Therese men vårt läs och skrivarbete med mysterier fortsätter. Nu kommer ni att få låna böcker själv på biblioteket som ni också tar hem och läser i.

I fredags hade vi också engelskkoll. Ni fick visa hur mycket ni minns av det som vi har jobbat med i början av terminen. Bra jobbat hela gänget!

Under de två kommande veckorna kommer idrotten att vara i A hallen. Tema ligger på samarbete/ acrosport. Så i veckan  blir det besök på idrotten av  Parkourinstruktörer. Vi kommer då att ha idrott tillsammans med 5a.
I matsalen sitter vi nu blandat med elever från alla tre åk 5. I vår klass är i princip alla väldigt nöjda med detta och på veckokollen skriver ni saker som: ”kul att lära känna nya” , vi har samma intressen så vi har mycket att prata om.
Vi hoppas på en härlig höstvecka med mycket frisk luft och inget regn.

 

måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
torsdag

 
fredag
 Eng:kap 6, text och glosor


Ma-koll: repetera hur man skriver sannolikhet med bråk.
 Lyssna på kap 6  i din magicbok och läs kapitlet flera gånger.Du ska kunna sammanfatta kapitlet på engelska i skolan.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
Titta på ma-filmerna från vecka 40-41.Träna också på de uppgifter som du fått av Maja och klistrat in i boken.
14,00Jonathan

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar