eslöv

eslöv

söndag 30 december 2018

Snart ett nytt år

....och då har det kommit nya ord. Förra året jobbade vi med nya ord och lärde oss alla nya för 2017. Nu ska vi göra samma sak med 2018 så klart. Vill du tjuvkika? Varsågod:

http://www.sprakochfolkminnen.se/sprak/nyord/nyordslistan-2018.html

lördag 22 december 2018

God Jul

Sista skoldagen det hör året innebar julkalender , quiz och gemensam avslutning i Eslövshallen. När sexorna går upp och sjunger ,då är det mäktigt! Så många, så stora och så duktiga !

Njut av en fin ledighet tillsammans! Ät gott, prata med varandra och läs! Snart syns vi igen.

Tack till alla er föräldrar som på olika sätt peppar och stöttar  era barn att bli självständiga och kloka individer! 


Skolan startar igen torsdagen den 10 januari 8.00-14.00 (inget språkval denna dag). Glöm inte idrottskläder!

















torsdag 20 december 2018

Idag har vi pysslat och gjort klart.En del har valt att pärla idag också medan andra spelat The detective game.Det var också många som valde att göra sångleken med julkorten. En sån mysig dag tillsammans med er,imorgon är det sista dagen på den här terminen. Vi ses då!












Textilslöjd

Sista lektionen för terminen bestod av diskussioner kring traditioner, årets högtider ( varför firas de just då?) och så klart maten som äts då. Vi spekulerade även i hur det kunde bli i framtiden gällande traditioner och mat. 
Helt klart ett område där alla elever kände sig delaktiga och kunde bidra med mycket till diskussionerna.I några grupper pratade vi även om årets nobelmiddag ( menyn och upplägget). Jag visade lite juliga servettvikningar och de elever som hann fyllde i ett korsord gällande högtider. Förutom att tillaga pastasallad med sås baserad på gräddfil stod det storstädning på schemat. Vid varje terminsslut ansvarar varje grupp för att städa något i salen ex kylskåpet,ugnsgaller ,bestickslådor,bakön etc. 

När det gäller slöjden är merparten färdiga med sina dynor och nu redo för att ta sig an att göra matchande pallar. I juni planeras det utställning av pall och dyna på skolans bibliotek och därefter kan de efterlängtade föremålen äntligen tas hem.Nu hoppas jag att alla får ett härligt jullov och så ses vi igen nästa år.
Juliga hälsningar från Diana


onsdag 19 december 2018

Vi gillar pärlor

Om ni inte är helt klara med julklapparna så kommer här ett tips-pärlor och pärlplattor. Så många kreativa barn som pärlat loss idag!







Skolval inför åk 7


Hej!
Idag har ett brev gått iväg till samtliga vårdnadshavare till elever i blivande förskoleklass och blivande årskurs 7 om skolvalet och en ansökningsblankett att göra skolvalet.

Ytterligare information finns på hemsidan, där ni också kan ladda ner och läsa  broschyren som har skickats ut. För frågor kring skolvalet så får ni hänvisa tillskolval@eslov.se eller telefon 0730-75 97 64. E-postadressen kommer också ”bevakas” under mellandagarna.


Med vänlig hälsning

Lena Planken
Avdelningschef grundskolan
Barn och Utbildning
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

tisdag 18 december 2018

Två sanningar och en lögn

In English
So much fun- How well do you know your classmates? What is true ans what is a lie?










måndag 17 december 2018

Franska vecka 50

a 13/12
Dagens lektion blev lite av ett uppsamlingsheat. De som hade missat att göra provet eller läs- och hörförståelsen fick arbeta med det. De som inte hann klart förra lektionen fick göra klart sin läsförståelse. De övriga fick då lite extra tid att träna på att skriva brevet. När de andra var klara med sina uppgifter så fick eleverna skriva brevet och visa hur de formulerar sig i skrift.
Nu när jag har gått igenom alla elevers arbete under terminen och även satt betygen så tycker jag att det ser ganska bra ut. De flesta har lärt sig väldigt mycket under den här terminen och har en bra grund att stå på inför fortsättningen. Några behöver fundera lite över hur man arbetar med läxorna hemma. Det kommer i princip att bli en läxa varje vecka i franska och den läxan kommer nästan alltid att vara glosor som man ska lära sig. Så länge man sköter den biten så kommer de andra bitarna att trilla på plats också så småningom, men det kan inte nog understrykas hur viktigt det är att man faktiskt tar sig tiden och tränar på glosorna hemma. Att kunna många ord öppnar dörrarna till alla de förmågor som vi bedömer i språk: läsförståelse, hörförståelse, skriftlig förmåga och muntlig förmåga.
På torsdag avslutar vi terminen på ett lugnt och avslappnat sätt tillsammans och pratar lite om hur man firar jul i Frankrike och lyssnar på en och annan fransk jullåt. Jag kommer också prata betyg med de elever som så önskar.
Nästa termin tar vi nya tag direkt och ser fram emot alla saker vi ska lära oss då, till exempel veckodagarna, färgerna, kroppsdelar, djur och mycket annat!
Med detta inlägg så tar franskan paus i bloggandet och jag vill också passa på att önska alla elever och föräldrar en god jul och ett gott nytt år!
  Joyeux Noël et Bonne Année

Skolsköterskan informerar

Om ditt barn drabbas av 

Vinterkräksjukan

Orsak 
Calicivirus är en av de vanligaste orsakerna till magsjuka i Sverige. Calici är samlingsnamnet på en grupp virus som är mycket smittsamma. 

Inkubationstid 
Inkubationstiden är 12-48 timmar (d.v.s. den tid det tar från det man smittats till dess att sjukdomen bryter ut). 

Symtom 
Häftiga kräkningar, diarré, magont, måttlig feber, huvudvärk och muskelvärk. 
Besvären brukar hålla i sig 1-2 dygn, ibland något längre. 

Behandling 
– Vila i hemmet. 
– Rikligt med dryck för att förhindra uttorkning. 

Viktigt att tänka på 
För att förhindra smittspridning, är det viktigt med noggrann handhygien 
(d.v.s. handtvättning efter toalettbesök, före mathantering och efter snytningar etc.). 
Om det är möjligt används egen toalett liksom egna handdukar. 

Återgång till skolan 
Barnet skall vara symptomfri i 2 dygn innan återgång till skola. 
Om barnet återgår till skolan för tidigt är risken stor för att andra barn och skolpersonal blir smittade. Det finns då också stor risk för återsmittning. 

För att förhindra en rundgång vore vi tacksamma över att detta beaktas!
OBS!
Det finns barn på skolan som kan bli svårt sjuka och behöva sjukhusvård om de drabbas av vinterkräksjukan, t.ex. barn med diabetes.

Med vänlig hälsning 
Skolsköterskan
Barn och Familj
Postadress  241 80 Eslöv    Besöksadress  Gröna torg 2    Telefon 0413-622 10    Telefax  0413-623 79
E-post  barn.och.familj@eslov.se    Webb www.eslov.se

söndag 16 december 2018

Skolbio

Överraskning!
Idag går vi på skolbio och tittar på den norska filmen ,Los Bando
Med gasen i botten och rallyföraren Martin bakom ratten ger sig bandet ut på en fartfylld färd genom Norge för att hinna i tid till de norska mästerskapen i rock i tid. Los Bando är en underhållande roadmovie om fyra unika unga karaktärer som mot alla odds ger sig ut på en äventyrlig resa för att uppfylla sina drömmar

fredag 14 december 2018

Ma-koll

På måndag är det Rebeccas sista dag, hon har framförallt hålla i matematikundervisningen under de senaste veckorna. Ni har repeterat och tränat mer på olika moment inom geometri, på onsdag kommer vi att göra en diagnos för att kolla av hur väl du kan:
mäta och rita vinklar med gradskiva
räkna ut storleken av sidovinklar och vertikalvinklar
namnge olika geometriska figurer
använda vinkelsumman hos trianglar och fyrhörningar
använda skala för att beräkna avstånd eller längd




Spanska vecka 50


Denna vecka har eleverna skrivit ett brev på spanska och de klarade uppgiften mycket bra. Jag rättade allas texter under lektionen och gav alla beröm för att de hade klarat det. Det är ett härligt gäng som jag ser fram emot att följa. Nästa lektion, som ju är den sista för terminen, ska eleverna göra en läsförståelse och svara på frågor kring den. Det blir ingen läxa till nästa vecka. Vi kommer också att prata om julfirande i Spanien

torsdag 13 december 2018

Vecka 51


Vecka 51
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
tisdag
Hemkunskap grupp B
Musik grupp A
onsdag
Ma-koll
geometri 
Träna med hjälp av "Kan du detta s.136-137 i Pixel)
torsdag
Språkvalsläxa-
läxor finns på classroom i respektive språk
Idrott
fredag
 Skolavslutning
8.00-11.00

Sista veckan innan jullov, så härligt med ledighet. Nu håller vi tummarna för en vit jul. Tack för ett fantastiskt Luciatåg. Lika vackert varje år. Under Luciatåget representerar ni Norrevångsskolan på bästa sätt. Även på fikan efteråt på Stadshuset representerar ni skolan. Då blir jag så ledsen att höra att inte alla representerar skolan lika bra där. Att det finns elever bla. från vår klass,som roffar åt sig av fikan så att det inte räcker till alla som är med i tåget.
Se gör det mig så glad att så många har lyssnat och verkligen tagit till sig av feedbacken från korridorsracet. Jag upplever en stor förändring hos många av er, ni har jobbat hårt hela terminen men nu tycker jag att fokus blivit ännu mer koncentrerat till exakt era utvecklingsområden. Vi har många härliga veckor framför oss.
På tisdag kommer vår nya klasskompis Jaqueline och hälsar på oss. Lite pirrigt för oss i klassen och mycket pirrigt för henne. I veckokollen skrev ni så bra saker som ni som klass skulle tänka på när ni tar emot henne.   
I veckan jobbar vi på med religion, engelska, matte, no idrott, hemkunskap, musik, slöjd och svenska fram till torsdag. På torsdag kommer vi att städa lite i klassrummet och sedan titta på en film. Sedan är det språkval precis som vanligt 13.00.
På fredagen ,sista skoldagen,  träffas vi i klassrummet 8.00.Sedan går vi upp till hallen för gemensam avslutning hela skolan 9,30-11,00.Det blir en förkortad skoldag och ni slutar redan  11.00. Era betyg kommer hem med posten denna dag.

Hjälp oss att bli ännu bättre när det gäller Korridorsrace/utvecklingssamtal genom att göra utvärderingen. Följ länken nedan:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecNpi1F8xHUe0wwCzSEhwllHBOLa5KkKWZYWcur067Ugoxzw/viewform?vc=0&c=0&w=1

I veckan har grupp B Hemkunskap:
Noah Oscar        Anicia   Jonathan                             Julian               Elin Wilma         Danielle              Sabit     Kalle     Samuel
Grupp A har först musik på morgonen och jobbar sedan med Raggarömatte tillsammans med Maja.

Korridorsrace utvärdering




Nu vill vi gärna ha er hjälp. Det var första gången vi provade att ha korridorsrace i årskurs sex och vi vill veta hur ni upplevde det. Snälla, ta några minuter och fyll i så att vi kan bli bättre.
Tack!




https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecNpi1F8xHUe0wwCzSEhwllHBOLa5KkKWZYWcur067Ugoxzw/viewform?vc=0&c=0&w=1

onsdag 12 december 2018

Skala

Skala
Hur vet man om något är förstorat eller förminskat? Det har vi diskuterat idag. Vi vet att det anges i skala och att skala 1:3 innebär att 1 cm på bilden är 3 cm i verkligheten, alltså en förminskning. Skala 3:1 däremot är en förstoring där 3cm på bilden är 1cm i verkligheten. Hur ska man komma i håg detta? Ett tips är att verkligheten alltid är på höger sida, hälsningshanden, eller att tänka på hur det ser ut i en kartbok, där 1:an alltid står först och kartan är alltid  förminskad.








tisdag 11 december 2018

Kvarglömda kläder

Så här på slutet av terminen har vi massor av kvarglömda kläder . Saknar ni något så finns det säkert här...