eslöv

eslöv

måndag 17 december 2018

Franska vecka 50

a 13/12
Dagens lektion blev lite av ett uppsamlingsheat. De som hade missat att göra provet eller läs- och hörförståelsen fick arbeta med det. De som inte hann klart förra lektionen fick göra klart sin läsförståelse. De övriga fick då lite extra tid att träna på att skriva brevet. När de andra var klara med sina uppgifter så fick eleverna skriva brevet och visa hur de formulerar sig i skrift.
Nu när jag har gått igenom alla elevers arbete under terminen och även satt betygen så tycker jag att det ser ganska bra ut. De flesta har lärt sig väldigt mycket under den här terminen och har en bra grund att stå på inför fortsättningen. Några behöver fundera lite över hur man arbetar med läxorna hemma. Det kommer i princip att bli en läxa varje vecka i franska och den läxan kommer nästan alltid att vara glosor som man ska lära sig. Så länge man sköter den biten så kommer de andra bitarna att trilla på plats också så småningom, men det kan inte nog understrykas hur viktigt det är att man faktiskt tar sig tiden och tränar på glosorna hemma. Att kunna många ord öppnar dörrarna till alla de förmågor som vi bedömer i språk: läsförståelse, hörförståelse, skriftlig förmåga och muntlig förmåga.
På torsdag avslutar vi terminen på ett lugnt och avslappnat sätt tillsammans och pratar lite om hur man firar jul i Frankrike och lyssnar på en och annan fransk jullåt. Jag kommer också prata betyg med de elever som så önskar.
Nästa termin tar vi nya tag direkt och ser fram emot alla saker vi ska lära oss då, till exempel veckodagarna, färgerna, kroppsdelar, djur och mycket annat!
Med detta inlägg så tar franskan paus i bloggandet och jag vill också passa på att önska alla elever och föräldrar en god jul och ett gott nytt år!
  Joyeux Noël et Bonne Année

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar