eslöv

eslöv

fredag 7 december 2018

Franska vecka 49


Vi inledde eftermiddagen med ett glostest på kapitel 4-6. De som skrev på sin iPad har redan fått sina resultat och det var verkligen många fina resultat. Jag hade också fem meningar på slutet där eleverna fick tänka till lite extra och knåpa ihop dem med de
 
kunskaper som vi jobbat med under terminen. Det gick också väldigt bra för många. Kul att se!
Sedan gjorde vi också en hörförståelse och en läsförståelse. I dessa fick eleverna lyssna och läsa om saker som vi har pratat om under terminen och sedan svara på lite frågor. Här repeterades t ex räkneorden 0-20, klassrumsord, släktord och presentationer av personer. Jag har i skrivande stund inte hunnit rätta dem, men det kommer vara klart till nästa torsdag. Några hann inte riktigt klart med läsförståelsen, så de får givetvis fortsätta på torsdag.
Nästa torsdag ska eleverna få skriva det brevet jag nämnde i förra inlägget. De ska skriva till en person och presentera sig själva och sin familj och sedan ställa några frågor till personen. Det är bra om man tränar på detta till torsdag så man vet vad man ska skriva.
Dessa uppgifter kommer sedan att ligga till grund för betyget eleverna kommer att få till jul. Det är dock viktigt att man inte drar för stora växlar av det här första betyget. Vi har bara haft franska en termin och träffas bara en gång i veckan så det är inget enormt betygsunderlag så här långt. Men ju mer vi läser desto mer kommer detta att utkristallisera sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar