eslöv

eslöv

torsdag 20 december 2018

Textilslöjd

Sista lektionen för terminen bestod av diskussioner kring traditioner, årets högtider ( varför firas de just då?) och så klart maten som äts då. Vi spekulerade även i hur det kunde bli i framtiden gällande traditioner och mat. 
Helt klart ett område där alla elever kände sig delaktiga och kunde bidra med mycket till diskussionerna.I några grupper pratade vi även om årets nobelmiddag ( menyn och upplägget). Jag visade lite juliga servettvikningar och de elever som hann fyllde i ett korsord gällande högtider. Förutom att tillaga pastasallad med sås baserad på gräddfil stod det storstädning på schemat. Vid varje terminsslut ansvarar varje grupp för att städa något i salen ex kylskåpet,ugnsgaller ,bestickslådor,bakön etc. 

När det gäller slöjden är merparten färdiga med sina dynor och nu redo för att ta sig an att göra matchande pallar. I juni planeras det utställning av pall och dyna på skolans bibliotek och därefter kan de efterlängtade föremålen äntligen tas hem.Nu hoppas jag att alla får ett härligt jullov och så ses vi igen nästa år.
Juliga hälsningar från Diana


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar