eslöv

eslöv

fredag 2 mars 2018

Vecka 10


Vecka 10
En kylig vecka är slut. Brrr så kallt det har varit och ändå är delar av fotbollsgänget så varma att de behöver ta av sig jackan. Men jag har ögonen på er och tvingar er att ha jackorna på….
På tisdag har ni studiedag, vilket innebär att ni är lediga igen! Jag förstår att ni är ledsna men upp med hakan, vi ses på onsdag igen.
I veckan fortsätter vi vårt arbete med att fördjupa oss i våra ordklasser.Den här veckan är det verb vi ska arbeta med. Ni lyckades väldigt bra på kollen om substantiv förra veckan. Om ni vil repetera så finns det en film om substantiv på Classroom-Svenska elevens val.
På historian är vi i full gång att lära oss mer om Gustav Vasa, en av Sveriges kungar. Sara har haft genomgångar, vi har läst faktatexter och ni har jobbat själv med instuderingsfrågor. Vi kommer att fortsätta det arbeta med att ni ska skriva en egen faktatext om Gustav Vasa. För att det ska bli med dina ord så ska vi jobba med tankekarta och checklista. Texten kommer sedan att publiceras på Classroom så vill ni föräldrar läsa ert barns text, är det bara att gå in på Classroom.
På engelskan ha vi arbetat med klockan. Detta passar extra bra eftersom ni även repeterar detta på matten. På onsdag kommer ni att ha en klockkoll på engelska. Träna med hjälp av häftet ni har fått av Sara , samt på Classroom elevens val- engelska. Be gärna någon därhemma att fråga ”What time is it?” med jämna mellanrum under dagen /kvällen.
Ni fortsätter att ha era utvecklingssamtal. I veckan är det Harald, Cassandra, Danielle och  Sebastian.
_Om ni ännu inte bokat samtal så gör det så fort ni kan. Gå in via den här länken:
https://doodle.com/poll/kbh38c52y8cxhair
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
14,00Harald
Ö14,40 Cassandra
tisdag
Studiedag -eleverna är lediga
onsdag
Klockan på engelska
Du ska kunna hel-halv,kvart över,kvart i.

14,40-15,20 Danielle
15,20 Sebastian
torsdag
Ma: Jobba med häftet som ni fått av Maja

fredag
 Eng:kap 16, text och glosor
GOTD
 lyssna på kap 16  i din magicbok. Du ska läsa och översätta texten hemma. Därefter ska du spela in dig själv när du läser och lämna in på Classroom.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
8,00-8,40
Samuel
 -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar