eslöv

eslöv

torsdag 15 mars 2018

vecka 12


Vecka 12

Sista arbetsveckan sen är det dags för påsklov.

På tisdag är det äntligen dags för vår Trippelboll turnering. Ni kommer ombytta på morgonen och duschar hemma den här dagen. Förra året var det en riktig toppendag och ni gjorde alla ert bästa både på plan och utanför. Den här dagen kommer ni att spela bandy, handboll och fotboll . Den här dagen handlar om att träffa nya människor från andra skolor och att ha kul! Det är självklart kul att vinna, men det är inte huvudsyftet denna dag. Ni är i blandade lag med elever från Sallerupskolan och Fridasroskolan. Vi kommer att äta lunch som vanligt på skolan. Det gör ni tillsammans med ert lag och med den pedagog som har ansvar för ert lag.
Vill ni får ni gärna ta med en macka eller extra frukt denna dag. Vattenflaska är också bra.

PÅ onsdag är det Rocka sockorna –dagen. Då uppmärksammar hela Sverige våra olikheter genom att ha två olika sockor på sig. Perfekt att plocka fram de udda sockorna som det alltid tycks finnas massor av.

Onsdagen är också sista dagen att lämna in lappen om Rookieprojektet på gasverket.

Förra veckan hade vi hi-koll om Gusta Vasa. Många av er hade full koll på hans liv. Om det är så att man inte lyckades komma ihåg så mycket så repeterar du på elevens val och sedan får du berätta muntligt för Sara.
Vi träffas igen tisdag 3 april klockan 8.00 i kassrummet.


måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
tisdag
Trippelboll hela dagen
onsdag
Lämna in lapp om Rookieprojket
Rocka sockorna
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen,samt gör veckans maplanering.
Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.Veckans matteläxa handlar om bråk och decimaltal och hur de hänger ihop, det förklarar jag också i den film som finns på classroom. Titta gärna på filmen ett par gånger innan du gör läxan som du har klistrat in i din läxbok. Läxan finns också bifogad på classroom. 

 

fredag
 Eng:kap 18 text och glosor
GOTD
 lyssna på kap 18 i din magicbok. Du ska lyssna och översätta texten hemma. Den här veckan ska du inte läsa utan lyssna och kunna återberätta med hjälp av bilderna.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.

 -



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar