eslöv

eslöv

fredag 9 mars 2018

Vecka 11


Vecka 11
På fredagens Veckokoll handlade en fråga om Internationella kvinnodagen som inföll 8 mars. Ni fick välja en kvinna/flicka som ni ville ge en guldstjärna och motivera varför. Så många fina tankar och ord , främst till er mammor! Det skulle rea mammor bli så glada om ni sa direkt till de.  Do it!
I fredags tippade vi hur det skulle gå i Melodifestivalens final. Ni fick spela schlagerspelet och använda 100 cm att tippa med. På måndag ser vi vem som  tippat bäst. Förra året var det Mazen som blev schlagerkung. Ska han gå obesegrad ?
På tisdag kommer Gasverket för att informera om sitt arbete och vad de kan erbjuda er elever som går i åk 5 och 6.
Föra veckan på engelskan arbetade vi med vatten och med klockan. Många av er är nu säkra på klockan både på engelska och svenska. Ni som fortfarande inte känner er riktigt säkra repeterar själv på elevens val och hemma. Använd er av Classroom och de övningar som både jag och Maja har lagt där. 
 tisdag är det sista dagen att lämna in lappen om man vill sälja Majblommor.Ni som inte lämnat ert medgivande för fotografering, gör det snarast.
Vi kommer at fortsätta vårt arbete med beskrivande texter. Vad var det nu ni fick veta om Påskön?
På onsdag kommer vi att ha en koll på Gustav Vasa. Ni repeterar hemma med hjälp av häftet som handlar om Gustav Vasa. Du ska kunna svara på de frågor som finns i häftet men behöver inte komma ihåg all text.

I veckan så är det tre av våra klasskompisar som ska praoa i matsalen, Harald på tisdag och Heam och Sabit på torsdag. Ta med era gympsakor.
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
8,00 Isak
tisdag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
Harald
Prao
Lämna in lapp Majblommor
onsdag
Gustav Vasa
Träna på fakta om Gustav Vasa. Du ska kunna svara på d frågor som du har i ditt häfte som heter Gustav Vasa.
torsdag
Ma: Titta på ma-filmen om bråk,samt gör veckans maplanering. 
Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
Heam och Sabit prao
Jonathan 12,30
fredag
 Eng:kap 17, text och glosor
GOTD
 lyssna på kap 17  i din magicbok. Du ska läsa och översätta texten hemma. Därefter ska du spela in dig själv när du läser och lämna in på Classroom.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har   15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
 -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar