eslöv

eslöv

fredag 31 augusti 2018

Pixel 6a

Idag började vi räkna i matteboken Pixel 6A. Första kapitlet kommer vi endast att repetera några moment då ni visade på det inledande provet att det var mycket som ni redan har koll på.  

Nytt för i år är att vi inleder varje lektion med hjärngympa för att värma upp, syftet är att träna på att tänka i flera steg tillsammans och hur man visar hur man tänkt på ett tydligt sätt.






vecka 36


Vecka 36

Veckorna rusar fram , fredag igen.

På idrotten är det friidrott som gäller. Förra veckan nr det var regnigt fick ni vara inne och hoppa höjdhopp. Sikta högt- 1.45 m hoppas jag att någon ska lyckas slå innan ni är färdiga med mellanstadiet. Carin är så nöjd mer er arbetsinsats under lektionerna pigga , glada och idrottsintresserade elever. Fortsätt så!

Även Diana på hemkunskapen är nöjd med ert arbete. Ni är motiverade och för första gången någonsin var det elever som hade tackat Diana efter lektionen. Underbart!!!!  Människor blir glada över att bli bemötta trevligt, fortsätt så gänget så kommer ni att ha ett fantastiskt år i årskurs sex med bara glada lärare och hårt arbete.
Ingen musik i helkaklass den här veckan.
På tisdag kommer halva klassen att ha hemkunskap igen. Glöm inte att ni har fått läxa av Diana . Läxan finns på classroom under kursen hemkunska



Noah             Oscar             Anicia
Jonathan        Julian             Elin
Wilma            Danielle         Sabit
Kalle              Samuel
 








Resten av klassen går iväg och har musik klockan 8,00-8,40. Därefter kommer ni tillbaka och har matte i halvklass.

I onsdags hade vi en koll på partiledarna och deras parti.I princip hela klassen hade alla rätt, snyggt. PÅ söndag är det Val.

På torsdag är det språkval igen. Även där har ni fått läxor. Jag har fått önskemål från föräldrar om information från språkvalen. Jag har vidarebefordrat detta så information kommer.

Till på måndag ska du ha gissat på GOTD- stort, blått hål.

Jag vill också be er därhemma att hjälpa era barn komma ihåg att ladda sina ipads när de kommer hem . Det går inte att arbeta i skolan om inte ipaden är laddad.


måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
tisdag
Läxa hemkunskap-frukters ursprung
Hemkunskap grupp B
Musik grupp A
onsdag
Demokrati-träna på begreppen hemma
Ta med din so-bok hem
torsdag
Idrott
Språkval-13.00-14.30
fredag
 lyssna på kap 3  i din Magicbok. Du ska läsa och översätta texten hemma. Därefter ska du spela in dig själv när du läser och lämna in på Classroom.
Den här veckan är det 16  glosor i läxa.Du tränar på glosor.eu eller Studentlitteratur.se-Magic 6
Idrott-


 -




Läxor i engelska

På fredagar förhörs veckans eng-läxa. Glosorna förhörs på glosor.eu och ni klistrar in ert resultat i er glosbok. För att visa ditt resultat därhemma fotograferar du med din iPad.När ni tog hem böckerna för att visa resultat så hände det tyvärr att böcker försvann.

Idag fick ni återberätta veckans text med hjälp av sex bilder och en hörövning.
Jag rättar och idag får ni även ett betyg på uppgiften.

Se till att få in en bra rutin på hur och när du ska träna på dina läxor. Jag hjälper gärna till att planera och påminna.






torsdag 30 augusti 2018

Ett arbetspass med eget ansvar

Så här kan ett arbetspass se ut. Att jobba klart med olika saker i sin egen takt.att arbeta både enskilt och med kompis. Att förvalta och bestämma över sin tid . Ni sköter dessa pass perfekt.











onsdag 29 augusti 2018

Tiger and the Spider-chapter 2

Idag har vi fortsatt med kapitel 2 i Tiger and the spider. Vi tränar på att förstå talad engelska ,sammanfatta med hjälp av stödord och att skriva.





tisdag 28 augusti 2018

Lilla aktuellt

Nu har vi arbetat mycket tillsammans inför valet .Sara har haft genomgångar , vi har läst och vi har diskuterat . Idag har Ni arbetat enskilt och svarart på frågor.Viktig att öva sig i var man letar fakta. Som ni sliter i klassrummet! Wow!







Vi kör memory-parti, symbol,partiledarens namn och foto



















måndag 27 augusti 2018

Musiken

Hej! Här kommer en liten inblick i musiken i sexan.

Vi har börjat med att sjunga tillsammans när vi är i helklass. Samtidigt som vi sjunger betonar jag att det är viktigt att vi är på samma ställe i låten, både när vi sjunger och när vi spelar. Detta tränar vi genom att klappa t ex på ettan i varje takt, samtidigt som vi sjunger.
När vi är i halvklass är det fokus på att lära sig spela tillsammans. Eleverna lär sig först grunderna på piano/keyboard, gitarr, bas och trummor. De får hjälp, både av varandra och av mig. När eleverna har lärt sig lite mer kommer vi att spela tillsammans och då får man önska vad man vill spela. Varje halvklass-grupp blir som ett band och det är fantastiskt när vi kommer dit!

Mvh Ingemar Tågerud

fredag 24 augusti 2018

vecka 35


Vecka 35
Vilken kul dag vi hade på badet i fredags. I ösregn simmade ni 200 meter med ett leende på läpparna. Sedan badade ni tillsammans med de övriga åk 6 eleverna. Emellanåt fick ni gå in och värma er i bastun. Kul att se att så många av er umgås med tjejer och killar i andra klasser. Det gör mig också glad att ni höll humöret uppe trots regn!
På måndag är det dags för fotografering 9,30-10,10.
11,00-11,40 har hela klassen musik med Ingemar.
På måndag har vi också vår allra första GOTD för terminen. Glöm inte att gå in på calssroom och gissa. ”Omsjungen krigsherre på häst”

Sebastian  Petrea      Amanda
Fatima       Mazen     Harald
Heam         Melvin    Axel
Cassandra     Isak  
 

På tisdag kommer  andra halvan av klassen att ha hemkunskap för första gången, som ni har längtat! Den här veckan går:
 
 
 
 
Resten av klassen går iväg och har musik klockan 8,00-8,40. Därefter kommer ni tillbaka och har matte i halvklass.
Vi ska låna böcker som ni kan läsa här i skolan. Det innebär att ni behöver ta med era lånekort till skolan så fort som möjligt eller ert personnummer(inklusive fyra sista) samt er personliga kod.
 
När jag läser igenom era Veckkollar så blir jag så glad att ni är nöjda med ert språkval och att ni känner er taggade.
Ni skriver också att ni har lärt er mycket om de olika partierna. Att ni haft kul och lärorika lektioner känns också bra så klart!
 
måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Musik helklass
Foto 9,30
tisdag
Hemkunskap grupp A
Musik grupp B
onsdag
Partierna och deras ledare
Du ska kunna namnet på de 8 största partierna i Sverige samt vad deras ledare heter.
torsdag
Idrott
Språkval-13.00-14.30
fredag
 
 lyssna på kap 2  i din Magicbok. Du ska läsa och översätta texten hemma. Därefter ska du spela in dig själv när du läser och lämna in på Classroom.
Glosor finns på Studentlitteratur.se eller på glosor.com.
 
Idrott
 -
 
 
 
 

torsdag 23 augusti 2018

Hemkunskap

Nu har de första grupperna fått bekanta sig med vad hemkunskap innebär.  Vi har pratat om de första förmågorna som innebär att man använder metoder, livsmedel och utrustning samt att man tillagar måltider och genomför andra uppgifter som hör till (ex diskning). Eleverna har även fått låna hem en bok i vilken recepten gärna får testas hemma. De får även gärna träna på vad redskapen som de använder heter (s 151-153 i boken ). Eleverna fick idag även en extra utmaning i form av att lära sig att följa ett recept noga. Receptet på stekpannebröd var nämligen delat i 10 små kort. De fick ett kort i taget och fick bara göra det som stod där. ..

 

Det gick bra i slutändan och många frågade efter receptet som jag alltså kommer bifoga här. 

 

Eleverna kommer att hitta sina läxor främst på googleclassroom. Första läxan blir att ta reda på olika frukters resväg, pris mm för att kunna diskutera det vidare på nästa lektion. Då kommer det även bli fruktsallad.


/Diana









Tiger and the spider-time for English

Idag har vi börjar vårt arbete med ”Tiger and the Spider”. Vi lyssnar på en spännande berättelse om Tiger , hennes bästis Giant och en läskig man. Ni skriver stödord medan vi lyssnar. Efter varje gång vi lyssnat får ni olika uppgifter som hjälper er att minnas och att sammanfatta dagens kapitel .









Kommunerna i Sverige


Idag har vi pratat om Sveriges kommuner. Vad är en kommun? Vilka beslut fattas i en kommun?Hur röstar man fram sin representant i kommunvalet?

Många bra frågor och synpunkter. Tänk att alla som vill kan gå och lyssna när kommunfullmäktige har möte en gång i månaden. Var ligger stadshuset i Eslöv där Kommunfullmäktige har sina möte? 

onsdag 22 augusti 2018

Ledighet årskurs 6

Under årskurs 3 och 6 genomför eleverna nationella prov.Det är viktigt att veta att skolan inte kan ersätta den undervisning som ledigheten innebär. Vi kommer inte ge ledigt under nationella provperioder i åk 3 och 6 under läsåret. Nedan finns länk till Skolverkets med aktuella datum.




https://www.skolverket.se/undervisning/grundskolan/nationella-prov-i-grundskolan/provdatum-i-grundskolan

Politik -partierna och partiledarna

Nu är vi igång och arbetar med de 8 största partierna i Sverige. Ni har fått träna på att para ihop partiledare med foto, parti, symbol och valaffisch. Vilka partier samarbetar? Vilka ingår i Alliansen?Vilka partier är vänsterblocket? Vad betyder det att någon är vågmästare? Vi har också börjat att titta på partiernas huvudfrågor-vad är det för frågor som är viktiga? Är det någon fråga som flera partier driver?
Till nästa vecka-onsdag ska ni träna på vilka partiledarna är och vilket parti de representera.