eslöv

eslöv

fredag 17 augusti 2018

vecka 34


Vecka 34
Första två dagarna gick som en dans. Ni är så fokuserade och har jobbat hårt i klassrummet från start. På rasterna har ni spelat fotboll, basket och princess. Härligt att se så många pigga och glada barn.
Den här veckan kommer vi igång med våra skolämnen på riktigt.



På måndag kommer i att ha er första bildlektion för terminen. Det har blivit en förändring när det gäller bildlärare. Kerstin Post kommer att ha undervisa er i bild fram till vecka 44 och därefter kommer Hanna att vara tillbaka och undervisa er.
På tisdag kommer halva klassen att ha hemkunskap för första gången, som ni har längtat! Den här första veckan går:


Noah             Oscar             Anicia
Jonathan        Julian             Elin
Wilma            Danielle         Sabit
Kalle              Samuel
 


Resten av klassen går iväg och har musik klockan 8,00-8,40. Därefter kommer ni tillbaka och har matte i halvklass.
På torsdag ska ni äntligen få börja med ert språkval13,00-14,30. Jag kommer att följa med bort till högstadiet så att alla hittar till rätt språk och lokal.

Vi kommer att fortsätta med GOTD, men endast en gång i veckan. Varje måndag ska ni ha gissat på classroom och sedan redovisa GOTD hemma. Vi kommer att börja from nästa vecka.


Under svensklektionerna kommer vi att arbeta med att läsa och tolka olika typer av texter. Vi kommer också att jobba med ett skrivprojekt som heter ”Vilse”.


I so kommer vi att fokusera på Valet 2018. Vi  började jobba med det redan förra terminen, nu fortsätter vi med att analysera partiernas valaffischer.Titta och läs mycket nyheter nu, då får ni en massa information om valet.


Liksom förra läsåret så kommer vi att arbeta med läromedlet Magic i engelksa. På måndagens lektion kommer vi att lyssna, läsa , översätta, tolka och gestalta. Till den här fredagen ska du hemma  lyssna på kap 1  i din Magicbok. Du ska läsa och översätta texten hemma. Därefter ska du spela in dig själv när du läser och lämna in på Classroom.
Öva på de 20 glosorna antingen på glosor.eu eller i Magic 6.

 

På torsdagens lektioner kommer vi att arbeta med en spännande berättelse som heter ;Tiger and the spider. Ni kommer att få lyssna på en engelsk berättelse och sedan svara på frågor och göra uppgifter.Det kommer ni att gilla.


På fredag går alla elever i årskurs sex till badet 8.00. Ni kommer att simma 200meter och därefter är det fri lek fram till lunch. Packa alltså ner badkläder denna dag inga idrottskläder.
På måndagen den 27 augusti kommer vi att fotograferas 9,30-10,10.


måndag
GOTD
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
tisdag
Hemkunskap grupp B
Musik grupp A
onsdag
torsdag
Idrott
Språkval-13.00-14.30
fredag
 Lyssna på kap 1  i din Magicbok. Du ska läsa och översätta texten hemma. Därefter ska du spela in dig själv när du läser och lämna in på Classroom.
Öva på de 20 glosorna antingen på glosor.eu eller i Magic 6.
Idrott-simning
Fotografering 10.30-11.30
 -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar