eslöv

eslöv

onsdag 19 juni 2019

Tack!

Ett stort tack för den fina sommarblomman som jag fick på skolavslutningen. Jag vill önska er ett skönt sommarlov passa på och njut av ledigheten.

Kram Nalinee

fredag 14 juni 2019

Hej då.......

Åh vilken fin dag vi hade tillsammans igår. Skratt , tårar, tårta och disco i en härlig röra!

Jag har läst alla fina ord om och om igen och tänkt på alla goa kramar jag fått. Den fantastiska Scrapboken är en av de finaste presenter jag fått, en personlig hälsning från er alla. Till det en vacker sommarbukett som står i en vas från Ernst.Det kommer jag att bära med mig långt in i hjärtat - alltid.

Till er föräldrar- tack för att ni gjort mitt arbete smidigt med er hjälp under dessa tre åren. Tack för att jag har fått dela era barns tid med er och tack för att ni har litat på mig och mitt omdöme även i situationer när ni kanske tvekat.

Till er elever- tack för att ni utmanat mig och gjort mig till en bättre lärare. Tack för att ni gjort det lätt för mig att gå till jobbet med ett leende på läpparna varje dag, tack för att ni har delat era hemligheter med mig och tack för att jag har fått se er bli kloka tonåringar.

                               Jag kommer att sakna er alla!

Ha en underbar sommar. I augusti ses vi i matsalen, på fotbollsplanen eller när ni kommer förbi och berättar om era nya äventyr.


                                     Bamsekramar från mig
                                                   Sara







onsdag 12 juni 2019

Tack för en kul dag

Idag har vi varit och badat. Vilken lyx- att få ha hela Äventyrsbadet helt själva i två timmar. Det var inte en kotte därute heller så ni kunde åka rutchkana och bada själv där också. Vi avslutade med god lunch på Bowlinghallen. En riktig lyxdag tillsammans.

Imorgon säger vi hej då med tårta i klassrummet 10.00.

Ännu en gång- tack alla föräldrar för att ni hjälpt till och samlat in pengar och tack för att ni tyckte det var viktigt att jag fick göra kul saker med klassen. Extra tack till Elin för att du fixat med bowling, bad ,lunch och tårta!!

!

















måndag 10 juni 2019

Ni var så duktiga


Ni var så duktiga! Wow - imorgon kör vi så det ryker när resten av skolan kommer !

Rektorerna har ordet

 Eslöv 2019-06-10
Nu närmar sig sommarlovet med stormsteg och fantastiskt nog har värme och sol äntligen kommit. Vi kommer att ha skolavslutning torsdagen den 13 juni tillsammans med högstadiet och Bredablicksskolan i Eslövshallen kl. 9-10 där ni föräldrar är välkomna. Föräldrar släpps in med start kl. 8.50. Sista skoldagen börjar vi som vanligt kl. 8 men slutar redan kl. 11. Skolskjutsarna avgår kl. 11.10.
Inför nästa läsår kommer lärarbemanningen i klasserna se ut enligt följande:
F – Sofie Aschan, Helena Ragvald, Åsa Thornander, Sara Eddebrandt, Nalinée Larsson, Anita Haliti
Åk 1 – Ann Kristensson, Caroline Borg Svensson, Åsa Nilsson
Åk 2 – Johanna Andersson, Åsa Stråhle, Malin Hyllberg
Åk 3 – Nina Kramer, Inga-Lill Wallin, Ingrid Lindskog
Åk 4 – Maja Hedlund, Sara Björck, Frida Andersson
Åk 5 – Elin Cederberg, Pernilla Olofsson, Martina Nordbeck Åk 6 – Carina Rasmussen, Ulf Persson, Cathy Olsén
Till hösten bygger vi ut skolan med ytterligare elever i förskoleklass, motsvarande tre paralleller. För att få plats är bygget med paviljonger som sätts på fotbollsplanen vid Eslövshallen redan igång. I paviljongerna kommer förkoleklassen samt deras fritidsavdelning att husera.
Detta innebär att vi kommer att ha fyra fritidsavdelningar och dessa är: Gladan - Förskoleklass
Gläntan – åk 1
Lyan – åk 2
Ängen – åk 3-6
Torsdag-fredag den 8-9 augusti håller fritids stängt för planeringsdagar.
Vi välkomnar alla elever till läsåret 2019-20 torsdagen den 15 augusti kl. 8. Första dagen är en vanlig skoldag vilket innebär:
F-3 Kl. 8-13
4-6 kl. 8-14

Men först önskar vi alla ett härligt sommarlov! 

Med vänlig hälsning
Anna Merkel Möller Rektor Norrevångsskolan F-6

Anna Wichmand Jörgensen Biträdande rektor Norrevångsskolan F-6


söndag 9 juni 2019

Sista veckan tillsammans ...



Vecka 24

På måndag kommer vi att öva inför er avslutningsshow under dagen. Vi träffas sedan 17.00 för att göra oss redo.Ha gärna svarta eller vita kläder på dig på kvällen!
 På kvällen är alla föräldrar välkomna till Eslövshallen 18.00 för att titta.

På tisdag kommer vi att visa vår show för resten av skolan.Resten av dagen ska vi utvärdera och städa. Ta gärna med en stor plastpåse eller väska så att du lan bära hem allt.


Ni som inte köpt era pads behöver lämna in era laddare. Ta med laddare och sladd tillbaka till skolan. 

Glöm inte ta med eventuella läroböcker hemifrån . En del av er har Magic kvar hemma. 




På onsdag är det först slöjd på morgonen och sen bad som gäller hela dagen. Vi kommer att bada både på äventyrsbadet( 10-12 ) och sedan utomhus, håll tummarna för fint väder!Vi kommer också att äta lunch på Bowlinghallen. Elin (Petreas mamma)har varit så snäll och fixat till oss. Två olika mat alternativ kommer att erbjudas.

Avslutningsdagen träffas vi 8.00  i klassrummet. I Eslövshallen är avslutningen 9.00-10.00.Dit är alla föräldrar hjärtligt välkomna. Därefter går vi ner till klassrummet och säger hej då där.Sen är det sommarlov!
Bildresultat för sommarlov

onsdag 29 maj 2019

vecka 23 och 24

Gänget nu är det inte mycket tid kvar tillsammans.
På fredag kommer era ipads att loggas ut från skolans konto och nollställas. Glöm inte att spara ner foto som ni vill ha kvar. Era dokument och arbeten finns sparade på ert utb- konto. Dessa kan ni alltså komma åt från vilken enhet som helst. Så på fredag kommer ni att kunna logga in med ert privata apple-id och på ert privata wi-fi.På måndag kommer de ipads som inte är köpta att samlas in.

Vecka 23
På måndag är vi i klassrummet tillsammans och jobbar på förmiddagen. Vi kommer att gå och äta 11.20 för att sedan gå till badet och bowla klockan 14.00.  Efter skoldagens slut kommer de elever som gick Luciatåg att gå och äta pizza tillsammans. Övriga elever går tillbaka till skolan och hem.

På tisdag och onsdag är det äntligen dags för er klassresa. Jag önskar er den bästa klassresan ever!!!!!Ta hand om varandra och se till att ha riktigt, riktigt kul tillsammans.

Vecka 24

På måndag kommer vi att öva inför er avslutningsshow under dagen. Vi träffas sedan 17.00 för att göra oss redo.Ha gärna svarta eller vita kläder på dig på kvällen!
 På kvällen är alla föräldrar välkomna till Eslövshallen 18.00 för att titta.

På tisdag kommer vi att visa vår show för resten av skolan.

På onsdag är det först slöjd på morgonen och sen bad som gäller hela dagen. Vi kommer att bada både på äventyrsbadet( 10-12 ) och sedan utomhus, håll tummarna för fint väder!Vi kommer också art äta lunch på Bowlinghallen. Elin har varit så snäll och fixat till oss. Två olika mat alternativ kommer att erbjudas.

Avslutningsdagen träffas vi 8.00  i klassrummet. I Eslövshallen är avslutningen 9.00-10.00.Dit är alla föräldrar hjärtligt välkomna. Därefter går vi ner till klassrummet och säger hej då där.Sen är det sommarlov!
Bildresultat för sommarlov

Fulltofta-tack för en fin dag!

Så mysigt vi haft i Fulltofta och vilka positiva och glada sexor som tog hand om de små sexåringarna och åk 3 eleverna. Ni gör mig stolt!











fredag 24 maj 2019

Vecka 22


Vecka 22

En kort vecka ligger framför oss. Vi går i skolan måndag till onsdag sedan är det ledigt. I klassrummet jobbar vi med att rensa, göra klart och kolla av vad vi lärt oss. Fullt fokus på att bli klara med engelskan och fysiken.

I flera övningsämne har ni nu haft er allra sista lektion för läsåret. I både slöjd, idrott, hemkunskap och språkval har ni nu avlutat era arbeten och sagt hej då till lärarna.
Fyra elever har inte lämnat in sina slöjdutvärderingar i träslöjd. Gör det snarast!

På tisdag är Maja och 6b i Fulltofta  vilket innebär att de lektioner som ni brukar ha med Maja på  tisdagar blir inställda och istället jobbar ni med mig hela dagen.

På onsdag är det vår tur att åka till Fulltofta. Vi kommer att åka med åk 3 och sexåringarna. I Fulltofta har ni blivit indelade i tre olika grupper som tillsammans kommer att vandra, leka lekar och ha trevligt tillsammans.

Tänk på att ha med er bra kläder denna dag. Jacka , promenadskor och både tjocktröja och shorts i väskan. Ingen vet riktigt hur vädret blir i Skåne just nu…I Fulltofta blir det grillad korv till lunch. Packa gärna ner extra dricka, macka eller frukt. Vi träffas i klassrummet som vanligt 8,00 och åker sedan buss 8,15. Vi åker sedan bussen hem från Fulltofta 12,15.

Nästa vecka, vecka 23, kommer vi att jobba i klassrummet på måndag förmiddag. Klockan 12,00 ska vi vara på Bowlinghallen för att bowla fram till klockan 14,00. Det bjuds på popcorn och dricka till bowlingen. Allt betalas från klasskassan. Tack för att ni fixar! 14,00 är det sedan pizza på Castrum för de elever som gick Luciatåg och övriga elever går hem.

 Glöm inte att registrera er om ni vill köpa ipad. Skulle det uppstå problem, kontakta: Gordon.bevanda@eslov.se 

 

måndag
GOTD
tisdag
Färdig med hela kapitel 8 i The house och The magic door
onsdag
Fulltofta
torsdag
Lediga
fredag
 
Lediga
 

 

 

 

 

 

 

torsdag 23 maj 2019

Köpa ipad

Jag vill påminna om att gå in och registrera om ni bestämt er för att köpa er skol- iPad.Följ länken nedan och registrera det i www.elevportal.advania.se. Sista dagen för detta är den 31 maj. 

Om ni stöter på problem med länken eller med ert BU- nummer så hjälper vår ikt-ansvarige gärna till . Maila honom på : 

gordon.bevanda@eslov.se

onsdag 22 maj 2019

Fysik

Vad händer om man snurrar runt en hink med vatten? Vi testar! Om man snurrar den snabbt stannar vattnet kvar i hinken men om man snurrar långsamt rinner det ut. Det här beror på att vattnet påverkas av olika krafter. När du snurrar hinken påverkas den av två krafter centripetalkraften är riktad inåt och gör att hinken hålls i en bana runt dig med hjälp av din arm medan centrifugalkraften trycker vattnet utåt så det stannar kvar i hinken när du snurrar snabbt. Om du däremot snurrar långsamt tar gravitationskraften över och vattnet rinner neråt och du blir blöt. Så det gäller att inte tveka!















Extra slöjd - erbjudande till de elever som inte är klara

Diana öppnar upp textilsalen torsdag 23/5 14:30-15:45

Kalle öppnar upp träslöjd torsdag 23/5 & fredag 24/5 14:30-15:45

tisdag 21 maj 2019

Extra rast


Idag fick ni 10 minuter rast på em- mycket ovanligt -men så uppskattat ! Så kul att ni väljer att spela King-out tillsammans hela gänget .

fredag 17 maj 2019

vecka 21

Vecka 21
Nu närmar det sig slutet, inte många skoldagar kvar. Det blev vi medvetna om i onsdags när Maria och Sandra kom och berättade om klassresan. Som ni föräldrar har planerat och fixat. Det känns väl genomtänkt och planerat, ni kommer att få så skoj! Det var också mycket känslor inför och efter besöket på högstadiet i torsdags. Kul att många av er tar kontakt med andra elever , många som redan knutit nya kontakter. På veckokollen ställde jag bla frågorna ; 
"Vad var det bästa med besöket på högstadiet?" Och "Vad ser du mest framemot?" Ni har svarat många olika saker, me också mycket likadant:
Träffa nya vänner, hänga med klassen, lärarna, rasterna,få eget skåp,få ha mobil, få tugga tuggummi,puls-pass, mer idrott, allt. Snart är det dags, jag förstår att ni längtar!Men ett tag till jobbar vi  på i alla ämne och avslutar och gör klart våra olika arbetsområde. 

På måndag eftermiddag klockan 14.00 och framåt erbjuder slöjdlärarna extra tid för de elever som känner att de behöver mer tid för att bli klara. På onsdagens lektion ska alla era slöjdutvärderingar vara klara. Det kan betyda att några elever behöver arbeta hemma med dessa beroende på om man väljer att stanna kvar på de extra slöjdlektioner som erbjuds eller inte.

I veckan är det dags för utvecklingssamtal. Ni har alla fått en inbjudan med er tid av antingen mig eller Maja. Tänk på att ni behöver komma en stund innan den avsatta tiden för att i lugn och ro hinna titta på proven tillsammans. Proven ligger på er plats inne i klassrummet och samtalet kommer att vara i Saras eller Majas grupprum beroende på vem ni ska träffa.

På torsdag är det sista språkvalslektionen i årskurs 6. Men i årskurs 7 fortsätter ni med samma språk, grupp och lärare. Det kan kännas tryggt när det mesta annat blir nytt.

Jag vill också påminna om att gå in och registrera om ni bestämt er för att köpa er skol- iPad.Följ länken nedan och registrera det i www.elevportal.advania.se. Om ni stöter på problem med länken eller med ert BU- nummer så hjälper vår ikt-ansvarige gärna till . Maila honom på : gordon.bevanda@eslov.se

måndag
GOTD
Musik 10,30-11,40
Slöjd 14,00 för dom som vill/behöver
tisdag
Prov i hemkunskap för grupp B
Träna med hjälp av uppgifter på classroom
HKK B
Musik A
utvecklingssamtal
onsdag
Prov i historia- Stormaktstiden
Slöjd:Alla utvärderingar ska vara klara
Repetera med hjälp av stödfrågorna och ditt arbetshäfte.

Slöjd
utvecklingssamtal
torsdag
Språkval-allra sista lektionen
idrott
Språkval
fredag
The house, the Magic door kapitel 7 klart

Idrott
Dans 10.30-11.30

onsdag 15 maj 2019

Klassresa

Idag har vi haft besök av Maria ( Kalles mamma) och Sandra(Wilmas mamma) som har informerat om klassresan.Så kul!!!!
Det har smugit in ett liter fel i lappen. Marias och Linas nummer har förväxlats 073-833 55 21 är Marias nummer och 0707468586 är Linas.



tisdag 14 maj 2019

Vi skriver texter med sambandsord


Vi skriver två och två faktatexter om krokodilernas överlevnad på jorden .vi tränar på att förklara varför saker och ting hänger samman genom att använda sambandsorden därför att, för stt , eftersom.

Hi-koll

Nästa torsdag kommer vi att ha koll på Stormaktstiden. Idag har ni fått frågor dom ska hjälpa er att repetera . Alla svar på frågorna har ni skrivit en gång , i ert skrivhäfte . Detta är alltså bara en repetition . Frågorna finns på Classroom i kursen historia och no har även fått frågorna i pappersform . 







Inför åk 7 - blanketter

En liten påminnelse. Imorgon ska blanketter med slöjdval och info om läger i åk  7 vara inskickat.

Det är också ett informationsmöte i matsalen klockan 18.00 för blivande åk 7 elevers föräldrar.

fredag 10 maj 2019

Hemkunskap

Då närmar vi oss sista lektionen i Hkk för de flesta av er. Det blir ett prov där ni visar mig mycket av det vi tog upp förra terminen ex hur man planerar en nyttig måltid till en person som tränar mycket. Ni utgår ifrån matcirkeln och tallriksmodellen. Vidare repeterat ni vad redskaperna och metoderna ni har använt under läsåret heter. Som avslutningsmåltid kommer ni att göra tex mex paj dvs en rätt med många olika moment.
Bifogar några bilder på veckans vackra scones som gjordes efter diskussioner kring miljösymboler och avfallshantering