eslöv

eslöv

torsdag 28 februari 2019

vecka 10


Vecka 10
En kort vecka för er, ni har studiedagar måndag och tisdag. Hoppas att ni får sol! Det spritter i kroppen på många av er och tonåren närmar sig med stormsteg men ännu är ni mina ”små” sexor. I veckan hade jag en liten uppsträckning med er då några tar sig lite friheter som hör tonåren till och som inte hör hemma i vårt klassrum eller på våra raster. Ni är kloka och förstår precis när jag pratar med er, och dagen efter var det bara positivitet från alla.
I veckan möblerade jag om lite i klassrummet och ni fick byta platser. Tidigare satt ni alla i grupper och nu har vi kvar några grupper men flera av er sitter själv eller i par. Vilket funkar bäst för dig personligen tycker du? Vilket ger bäst arbetsklimat för hela klassen?
Det blir inget nytt kapitel i engelska. Däremot har du läxa i häftet som heter English step 1. Där ska du jobba med pronomen. Vi har jobbat i skolan och hemma ska du jobba klart fram till sidan 5. Träna i häftet , det finns också spel på Classroom där du kan öva, de finns i kursen "elevens val-engelska årskurs 6". Du ska känna dig helt säker på:
I am   jag är                         I was jag var
You are   du är                     You were   du var
He is         han är                 he was     han var
She is        hon är                she was     hon var
It is       det/den är             it was     det/den var
They are   de är                   they were    de var
We are      vi är                    we were     vi var
You are     du är                    you were    du var
Ni får heller ingen matteläxa, vi kommer att repetera kapitlet mätning och på onsdag vecka 11 kommer vi att ha mattekoll. Om du inte hinner klart med repetitionen ”Kan du detta?” sid 34-35 i Pixel kommer du att ha den i läxa till på tisdag v. 11. 

Du ska kunna:  
  • omvandla olika längdenheter
  • beräkna figurers omkrets
  • beräkna figurers area (rektanglar, trianglar, parallellogram)
  • beräkna figures volym
  • omvandla volym från dm3 till liter
  • beräkna tid, sträcka
Den här veckan ska bli klara med grupparbetet om världsreligionerna. Det innebär att ni kommer att få redovisa era fina grupparbete och sedan en koll på dessa nästa vecka. Du kan redan nu börja öva genom att titta på och öva de fem olika Keynote som finns på classroom i kursen religion.
måndag
studiedag
tisdag
studiedag
onsdag
Slöjd
torsdag
Idrott
fredag
 Eng- Jobba med Am,are is, was och were hemma
 Du jobbar med häftet som du har fått. S. 1-5
Idrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar