eslöv

eslöv

fredag 1 februari 2019

Vecka 6


Vecka 6

Förra veckan hade ni Yoga på idrotten. Jag fick se bilder och små filmer på hur duktiga ni var. Det är minsann inte lätt!

Den här veckan kommer vi att ha nationella prov i svenska. På de två provdagarna träffas vi 8,00 i matsalen för gemensam frukost. Första provet börjar 8,30. På tisdagen kommer ni först att göra ett läsförståelseprov där ni läser berättande texter. Det kan tex vara utdrag ur romaner och noveller. Det andra provet denna dag är att du ska skriva en egen berättande text utifrån ett givet ämne.

På torsdagen träffas vi också i matsalen 8,00 för gemensam frukost. Första provet börjar 8,30. På torsdagen kommer ni först att göra ett läsförståelseprov där ni läser sakprosa texter. Det kan tex vara faktatexter och artiklar.. Det andra provet denna dag är att du ska skriva en instruerande text utifrån ett givet ämne.

Du kan förbereda dig genom att läsa böcker och tidningar lite extra i helgen. Du ska också tänka på att gå och lägga dig i tid dagarna innan så att inte tröttheten förstör din koncentration. Ta gärna med vatten och extra frukt. Ni är alla väl förberedda och jag känner mig lugn. Det ska ni också göra!

Måndagens GOTD utgår. Då ska vi hjälpas åt att ställa i ordning klassrummet inför tisdagens prov. Ni sak också få plocka fram extra uppgifter mm.

Det blir ingen hemkunskap och musik på tisdagen och ingen idrott på torsdagen. Däremot blir det språkval 13,00-14,30. Är det någon elev som behöver mer tid under torsdagen så meddelar vi språkvalet.

måndag
INGEN gotd
Musik helklass
tisdag
Frukost i matsalen 8,00
Raggaröläxa lämnas in
Kapitel 11 uppgift 1-5
onsdag
torsdag
Frukost i matsalen 8,00
Ingen Idrott
Språkval-13.00-14.30
fredag
 The house kap 2 
The magic door kap 2
 Din kladd på kap 2 ska lämnas in för rättning senast idag.
Idrott

 -




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar