eslöv

eslöv

fredag 30 september 2016

Vinn biljetter



 
Hej!
Den 21 oktober kommer Marching for life, en storslagen konsert, att ta plats i Norrevångshallen. Vi har 43 elever plus ett antal ur personalen som kommer att medverka.
För att ge fler chansen att få uppleva detta kommer vi att lotta ut åtta stycken biljetter bland vårdnadshavare och personal.
 
För att delta i utlottningen lägg ett mail till ulrika.magnusson@eslov.se (vår skolassistent) om att ni vill vara med.
Vinnare meddelas fredagen den 14 oktober via mail.
 

Med vänlig hälsning
 
Anna Merkel Möller
Rektor
Norrevångsskolan F-6

vecka 40

Vilken regnskur det kom idag precis när vi kom ut från lunch. Vi hade inte ens hunnit ta på regnkläderna. Flera elever hade extrakläder som de kunde ta på och hänga in det våta i torksåpet. Ni som inte hade extrakläder, ta gärna med så att ni har vid nästs regnskur, för det kommer fler.


Så många trevlig samtal jag haft tillsammans med er barn och föräldrar. I veckan fortsätter dessa.
Det är också trevligt att så många föräldrar redan kommit och hälsat på hos oss.En del har kunnat vara med hela dagar medan andra varit med en stund ,det gillar vi vilket som!


Nu börjar vi alla landa i de nya läxorna och ni lämnar in läxorna i tid.Det är fortfarande någon som glömmer men då är ni duktiga på att fixa det till dagen efter. Bra att ni hemma varje dag dubbelkollar med bloggen för att hjälpa ert barn att komma ini läxrutinerna. På många sitter de redan och de kan ta eget ansvar fullt ut , medan andra behöver fortsatt stöd i att komma ihåg.


Glöm inte att visa hur duktig du har varit på glosförhöret. När de därhemma har sett resultatet så skriver de sin signatur.


I veckan som gått har vi haft klassråd. Det dikuterades ljudvolymen i omklädningsrum, att några duschar länge, kiss i duschen och fotbollsplanen/lagindelning. Allt detta diskuterade vi också fram lösningar på. Nu jobbar vi utifrån dessa lösningar och har uppföljning i veckan hur det har gått. På fredag kommer jag att introducera en ny lek som hela gänget ska leka på rasten. Kul att göra något tillsammans allihop.


I fredags var det också den stora övningen inför "Marching for love". I vår klass är det 9 barn som valt att vara med, skoj.


På onsdag är det Kretsmästerskap för vissa elever från vår klass. Axel, Amanda, Samuel, Melvin och Sabit kommer att representera 4c och Norrevång. Lycka till och kör hårt!
Det innebär dock att det inte blir någon idrott på onsdag då Anna och flera andra pedagoger är på Ekevalla. Ni kommer att ha musik denna tid istället då ni missade fredagens lektion, bra va?!
I veckna har dessa elever samtal:
måndag: Sebastian 16,00
onsdag: Heam 13,00, Isak 16,00
torsdag: Mazen 11,00










 


måndag
GOTD
 
 
tisdag
 mattefilmen
 Titta på mattefilmen på classroom

onsdag
GOTD
 


Kretsmästerskap för 6 elever
torsdag
Bakom masken
GOTD
Läs kapitel 6,Kung

fredag
Engelska: magic kap 5, Harrys classroom.

Ma: veckans mattemål i Pixel
 

Träna genom att lyssna på texten ,läsa texten hemma. Översätt texten till svenska. Öva glosor på magic eller glosor.eu

 


 



torsdag 29 september 2016

Viktig information om ipads






NORREVÅNGSSKOLAN F—6

Hej föräldrar!
Nu är det fritt fram, för de som vill, att logga ut skolans Apple-ID och logga in med sitt privata Ap-ple-ID istället för att ta del av sina privata appar via iPad.


Hur många och vilka appar får laddas ner?
Vi anser att man ska vara restriktiv med nedladdning av appar och att appar som laddas ner inte får strida mot skolans värdegrund. Därför är det viktigt att även du som förälder har kontroll över ditt barns iPad-vanor.


Privata foto & filmer
Det är självklart att ditt barn får både fotografera och filma med iPadens kamera även i privata sam-manhang. Bilder och filmer får inte strida mot svensk lag och skolans värdegrund. Därför är det även här viktigt att du som förälder har kontroll över ditt barns iPad-vanor.


Vad händer om iPadens lagringsutrymme tar slut?
Om iPadens lagringsutrymme blir fultl måste du/ditt barn ta bort bilder, filmer, appar… så att iPaden kan utan förhinder användas i det dagliga skolarbetet. Därför är det viktigt att du i tid hjälper ditt barn att spara bilder och filmer på den egna datorn och/eller i molnen.


Ansökan om Apple ID
Föräldrar kan skapa Apple ID för sitt barn som ännu ej fyllt 13 år. När man ansöker om Apple ID ställs en rad säkerhetsfrågor. Det är viktigt att ni och barnet svarar på frågorna tillsammans och att ni antecknar både frågor och svar samt lösenordet och att ni (förutom i minnet) sparar dem på ett säkert sätt då de återkommer vid lösenordsbyte och nerladdning av appar.
Givetvis, vi på skolan ställer gärna upp och hjälper er om det skulle behövas.
Gordon Bevanda
IKT-ansvarig
Gordon.Bevanda@eslov.se

Till de elever sim ska vara med i Marching for Love


tisdag 27 september 2016

Visa mattekollen




Idag har eleverna fått titta på sin Mattekoll. Först tittade de de uppgifter de löst, sedan fick de möjlighet att rätta till om något blivit fel. Därefter kryssade de i vilka mattemål de klarat genom att kolla om de klarat uppgiften som kollade det eller inte. När kryssandes var klart var det dags för eleverna att se över vad de kan och är säkra på samt vad de behöver träna mer på. Vad de behöver träna mer på formulerade de i en eller fler meningar. Eleverna skulle även skriva ner vad de ska göra för att bli bättre på det eftersom undervisningen i matematik i fortsättningen inte kommer handla om just de moment vi kollat nu. Vi kommer alltså inte att jobba med just dessa moment under lektionerna framöver. 




Eleverna ska nu hemma visa er kollen och låt dom berätta vad de lärt sig och vad de behöver förbättra. Jag tror att de klarar det. Det kändes som de hade bra koll på det i skolan! Beröm dom där hemma för de har gjort ett jättebra jobb i matematik! Jag är stolt! 

 


fredag 23 september 2016

Idag har ni gjort ert andra glosprov. Hem och visa boken!


Vecka 39

Förra veckan var det studiedagar och vi var tvungna att flytta rundor lite på våra läxor. Bakom masken läxan flyttades till fredagen istället för torsdagen. Det är toppen att jag kan få lyssna på er när ni läser i lugn och ro. Då kan vi använda den gemensamma tiden i klassrummet till sånt som ni inte kan träna själv hemma, att diskuter, resonera, problemlösning mm.
I veckan så kommer alla sopor i vår matsal att vägas. Lågstadiet för sig, mellanstadiet för sig och högstadiet för sig. Vi vill göra eleverna uppmärksamma på hur mycket mat det faktiskt är som kastas varje dag och hur vi skulle ändra på detta.
I fredags gjorde ni ert andra glosförhör i skolan. Ni har fått hem era resultat så att ni kan visa därhemma. Skriv er signatur så att jag ser att boken kommit hem.
I vår klass är det fyra elever som anmält att de vill vara med i den stora konserten ”Marching for love”. På fredag är det sto repetition för dessa elever på Medborgarhuset 9,00-10,30. Det innebär att det inte blir någon musik för övriga elever.
Det har varit friidrott på idrottslektionerna ett tag nu och äntligen är uttagningen till Kretsmästerskapen klara.I vår klass kommer Axel, Melvin, Samuel, Amanda och Sabit att tävla i olika friidrottsgrenar  på Ekevalla den 5 oktober. Grattis och bra jobbat!
I veckan fortsätter utvecklingssamtalen. Ni som ännu inte bokat tid gå in på bloggen och titta vilka tider som finns kvar.
Måndag Anicia 15,00
Tisdag Petrea 10,00
Onsdag Elin 10,00, Danielle 10,40, Axel 16,00
Torsdag Amanda 16,00
Fredag Julian 10,00 ,Wilma 12,30, Oscar 13,00           

måndag
GOTD
aktivitet förebygger
14,10-15,10
tisdag
Ma-läxa
multiplikationstabellerna 
onsdag
GOTD
torsdag
Bakom masken
GOTD
Läs kapitel 5 flera gånger hemma.
fredag
Engelska:
Ma: Pixel
Engelska

Ma: Planering för vecka 39 ska vara klar och lämnas in.
Engelska: Läs /lyssna på kapitel 4 i Magic. Träna på orden. Använd gärna din ipad


Vi tränar gråskala och färgskalan på bilden

MA-koll

Idag kollar ni av vad ni kan och vad ni behöver träna mer. Ni ser nu sambandet mellan multiplikationstabellen och division. Tabellerna måste sitta ny,träna hemma om ni känner er osäkra. Elevspel.se är en jättebra sida ,länk finns här i bloggen . Lite övning varje dag gör susen.

söndag 18 september 2016

Skrivknep-Nytt stycke

Nytt skrivknep idag,att dela in texten i stycken.
Ni skriver om Emil i Lönneberga,honom har de flesta något minne av.

fredag 16 september 2016

Vecka 38

Tack för att så många kom till föräldarmötet trots det fina vädret. Det känns bra att fått träffa er alla, även om det var envägskommunikation den här gången. Snart ses vi igen , på ert barns utvecklingssamtal. Jag har fått in tider från flera av er och efterhand som jag får in nya tider så fyller jag på här i bloggen.


Den här veckan så har dessa elever samtal:
måndag: Harald och Cassandra
fredag: Sabit och Melvin


I veckan är det ma-koll på  fredag. Ni har fått en repetitionsfilm att titta på för att repetera inför kollen. Börja i god tid.


Detta är också första veckan som ni ska spela in er själva när ni läser i "Bakom masken". Uppgiften finns på Classroom.Även här är det bra att börja i god tid för att kunna be om hjälp om något inte fungerar.




På onsdag och torsdag är det studiedagar och då är ni hemma och är lediga. Men ni får gärna studera om ni vill. På fredagen ses vi i skolan igen.




Trevlig helg!


måndag
GOTD
aktivitet förebygger
14,10-15,10
tisdag
Ma-läxa
Titta på ma-filmen 3 gånger som finns på Classroom.
onsdag
Studiedag
torsdag
Studiedag
fredag
 
Ma-Koll
Engelska
Svenska:
 
Ma: Repetera inför koll
Engelska: Läs /lyssna på kapitel 3 i Magic.
Träna på dina glosor
på glosor.eu eller magic
Läs och spela in bakom Masken, skicka in på
Classroom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





torsdag 15 september 2016

Utvecklingsamtal- Här är de tider som finns att boka och de tider som redan är bokade. efterhand som ni bokar tider så fyller jag på här. Välkommna!


160915 Barnets namn:                            
UTVECKLINGSSAMTAL  4c
Nu är det dags för terminens utvecklingssamtal. Under det här samtalet kommer vi att prata mycket kring trivsel och lärande. Eleverna kommer att förbereda sitt samtal i skolan. Vi kommer inte att skriva någon ny IUP eftersom skolverkets direktiv är att man endast ska göra det en gång per läsår. Därför gör vi det till våren. När vi lämnar samtalet kommer vi alla, elev, föräldrar och lärare, ändå att veta vad vi ska fokusera på i fortsättningen. Jag räknar med att samtalet tar 30 minuter.
Jag tacksam om ni fyller ALLA tider ni har möjlighet att komma till skolan. De första tiderna är redan vecka 38.  




Fredag 7/10
10,00
10,50
 12.30
q 13.00
q 13.30
q 14,00
Fredag 1/3
q 14.00
q 14.30
q 15.00
q 15.30
q 16.00
 


Tisdag 4/10
q 10,00
q 10,30
q 11,00
q 12.30
q 13.00
q 13.30
q 14.00
q 14.30
 


Onsdag 5/10
q 10,00
q 10,30
q 11,00
q 11,30
q 13,00 Heam
q 13,30
q 14,00
q 16,00 Isak
 


Måndag 3/10
q 10.00
q 14.00
q 14.30
q 15.00
q 15.30
q 16.00 Sebastian
 


Torsdag 6/10
q 10.00
q 10,30
q 11,00 Mazen
 







MA-koll vecka 38

Mattekoll

Nästa vecka kommer vi att ha vår första Mattekoll. En koll är ett tillfälle då man får tillfälle att visa vad man lärt sig. På fredag nästa vecka kommer vi ha att Mattekoll. Eleverna får ett antal uppgifter som de ska lösa. Alla uppgifter är en repetition av vad vi jobbat med i matematik under vårt första matteområde HELTAL. 

Vi repeterar i skolan måndag och tisdag. Ett bra sätt att repetera hemma är att kolla på de tre mattefilmerna som eleverna har fått. Den senaste mattefilmerna är just en film som repeterar det viktigaste vi gjort hittills. Ett annat sätt att träna är att göra uppgifter. Här kommer en länk som man kan gå in på och träna på son iPad hemma: 

onsdag 14 september 2016

Idag hållet Isak i en redovisning om traktorer och livet på landet! Intressant och modigt.

No vecka 37

Under de senaste lektioner har vi lärt oss om vårt vattens väg från sjö till oss och tillbaka till sjö. Vi vet nu att vattnet både renas innan och efteråt, vad som händer med allt som vi spolar ner i vårt avlopp och skillnaden mellan ett avloppsreningsverk och ett reningsverk.

På vattenverk använder man sandfilter för att  rena sjövattnet. Här testar vi om vi kan få orenat vatten att bli rent genom att låta det filtreras genom ett filter.  I vårt fall försöker vi få vår utspädda jorgubbssaft att bli vatten igen. Det är samma princip som när vi renar sjövatten på vattenverk. Med hjälp av enbart filtret blir jorgubbssaften faktiskt lite ljusare, man kan se att enbart filtret till viss del fungerar. För att göra det lite effektivare tillsätter vi aktivt kol i filtret. Det gör att saften måste filtreras genom två lager, först genom det aktiva kolet och sedan genom filterpappret. Då blir det stor skillnad, vår röda saft kommer ut helt genomskinlig. Häftigt!

Ni är bäst!!!

Vilken kämparinsats!! I stekande sol sprang hela 4c skoljoggen på Husarängen. Tillsammans sprang ni 53(!!) km på 20 minuter. Alla sprang och hade stora leende,underbart.