eslöv

eslöv

söndag 11 september 2016

Vecka 37


Hoppas att ni alla kunnat njuta i det härliga vädret. Ny vecka med nya äventyr tillsammans.
I fredags fick ni föräldrar hem en lapp med inloggningen till Skola 24. Det är en kopia av den inloggning som ni fick redan i åk 3.

 

Förra veckan bytte vi platser i klassrummet. Då blev det också ett samtal om hur vi ska och vill vara mot varandra. Att visa att man blir glad över att få sitta med en kompis är naturligtvis härligt, om man inte får sitta med en kompis som man brukar vara med på rasterna så får man inte visa sin besvikelse genom att göra någon ledsen. När jag väljer vem man ska sitta tillsammans med i klassrummet så finns det alltid en tanke med det. Det kan vara en kompis som utmanar en i diskussioner med nya tankar. Eller så kan det  vara en kompis som är duktig på att förklara osv. Jag kommer alltid att välja vem ni sitter tillsammans med i klassrummet, bussen  och i matsalen. För tänk om ni skulle välja och det finns barn i klassen som inte skulle bli vald? Usch vilken klump i magen varje gång man ska jobba två och två om man inte har en bästis. Så ska ingen känna i vår klass, därför sköter vi vuxna det.

Ni är kloka och när vi diskuterar så förstår ni. Allt vi vuxna gör i skolan är för er och för att ni ska ha det så bra som möjligt och lära er så mycket som möjligt.

Förra veckan så tränade vi på att använda Magic digitalt. Den här veckan kommer ni att få läxa på måndagen i form av uppdrag på er Magic sida. Ni måste alltså logga in på Studentlitteratur.se, Min bokhylla eller klicka på boken. Där finns alla övningar och uppdrag som du ska jobba med hemma.

Om du inte kan eller får det att fungera så måste du fråga Sara. Det innebär att du måste börja med läxorna i god tid i veckan så att du ser att du kan och att det fingerar. Du kan inte vänta till torsdag kväll. Eget ansvar…

 

På onsdag är det dags för Skoljogg. Vi kommer att promenera ner till Husarängen för ett gemensamt lopp. Skoljoggen är en manifestation för rörelseglädje och hälsa. Fler än 2000 skolor i hela Sverige är med. Ni tar med idrottskläder precis som vanligt på onsdagar.

 

 

På torsdag 15 september är det föräldramöte 18.00-19.30 , vi träffas i klassrummet.

måndag
GOTD
aktivitet förebygger
14,10-15,10
tisdag
Ma-läxa
Titta på ma-filmen 3 gånger som finns på Classroom.
onsdag
GOTD
skoljogg
torsdag
Bakom masken
Läs kapitel 3 flera gånger hemma.
Föräldramöte 18,00-19,30
fredag
Engelska:
Ma: Pixel
Engelska
 
Ma: Planering för vecka 35-36 ska vara klar och lämnas in.
Engelska: Läs /lyssna på kapitel 2i Magic. Gör dina uppdrag hemma till fredag.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar