eslöv

eslöv

torsdag 29 september 2016

Viktig information om ipads






NORREVÅNGSSKOLAN F—6

Hej föräldrar!
Nu är det fritt fram, för de som vill, att logga ut skolans Apple-ID och logga in med sitt privata Ap-ple-ID istället för att ta del av sina privata appar via iPad.


Hur många och vilka appar får laddas ner?
Vi anser att man ska vara restriktiv med nedladdning av appar och att appar som laddas ner inte får strida mot skolans värdegrund. Därför är det viktigt att även du som förälder har kontroll över ditt barns iPad-vanor.


Privata foto & filmer
Det är självklart att ditt barn får både fotografera och filma med iPadens kamera även i privata sam-manhang. Bilder och filmer får inte strida mot svensk lag och skolans värdegrund. Därför är det även här viktigt att du som förälder har kontroll över ditt barns iPad-vanor.


Vad händer om iPadens lagringsutrymme tar slut?
Om iPadens lagringsutrymme blir fultl måste du/ditt barn ta bort bilder, filmer, appar… så att iPaden kan utan förhinder användas i det dagliga skolarbetet. Därför är det viktigt att du i tid hjälper ditt barn att spara bilder och filmer på den egna datorn och/eller i molnen.


Ansökan om Apple ID
Föräldrar kan skapa Apple ID för sitt barn som ännu ej fyllt 13 år. När man ansöker om Apple ID ställs en rad säkerhetsfrågor. Det är viktigt att ni och barnet svarar på frågorna tillsammans och att ni antecknar både frågor och svar samt lösenordet och att ni (förutom i minnet) sparar dem på ett säkert sätt då de återkommer vid lösenordsbyte och nerladdning av appar.
Givetvis, vi på skolan ställer gärna upp och hjälper er om det skulle behövas.
Gordon Bevanda
IKT-ansvarig
Gordon.Bevanda@eslov.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar