eslöv

eslöv

fredag 31 mars 2017

Mitterminskoll

Nästa vecka kommer vi ha mitterminskoll i alla skolans ämne.Det är för att kolla av hur mycket vi lärt oss när mer än halva fyran gått. Det betyder att ni kommer ha prov /koll varje dag mellan 8-14.00!
Vi ses på måndag!





Puh, tur att inlägget skrevs i lördags när det var 1april. Det var ju så trist att vi inte sågs i skolan så jag kunde skoja.........

torsdag 30 mars 2017

Kung-fu


Hej,

Med start nästa vecka (14) mån-tis får vi besök på idrotten av Simon Brunström, ett tidigare känt ansikte på skolan.  Vecka 16 är det ons- fredag. Det är ett samarbete mellan Riksförbundet Aktiv ungdom och Kung FU Eslöv som gör detta möjligt. 

Kung FU erbjuds för grundskolan där de yngre barnen leker fram rörelser som Ormen, Syrsan, Apan, Tigern och Tranan. De äldre eleverna får prova på traditionell kampsport och akrobatik.

Viktigt för eleverna är att det vi gör på idrotten är inte något vi testar på raster eller i andra sammanhang. 

 

Jag hoppas att eleverna ska tycka att detta blir kul och framförallt är detta något som jag inte tror att så många har provat på tidigare. 

 

Anna Olsson - Nilsson 

Legitimerad idrottslärare för åk 2-6 

Norrevångskolan F-6

Eslövs kommun

Kompisboken

Kompisboken

 

Idag har vi börjat vårt nya läsprojekt som kommer att innbära att alla i klassen läser samma bok. Vi ska läsa en bok som heter "Kompisboken". Den är skriven av Lin Hallberg och handlar om en flicka som heter Klara. Hon går i årskurs 4 och känner sig lite ensam och utanför i sin klass. Boken tar upp viktiga ämnen så som utanförskap, mobbning, hierarkier i klassen, vänskap och kärlek. Vi kommer att arbeta med det här läsprojeket på fredagar i skolan. I skolan kommer vi ha läsgrupper som varje vecka diskuterar de sidor eleverna har läst och de frågor de har svarat på hemma under veckan. Varje vecka ska eleverna alltså förbereda sig hemma inför att träffa sin läsgrupp och diskutera med dem. De ska läsa ett visst antal sidor och svara på några frågor. Det finns tre typer av frågor:

  • Svaret finns direkt i texten.
  • Frågan kräver att du letar efter svaret på flera ställen och drar egna slutsatser, det vill säga ”läser mellan raderna”.
  • Den tredje typen av frågor kräver svar som finns ”bortom raderna”. Med det menas att du ska besvara frågan utan hjälp från texten. Dessa frågor kräver eftertanke, reflektion och eget tyckande.
Nu kör vi!

onsdag 29 mars 2017

Cirkelfys på idrotten

I torsdags  samarbetade 4c med högstadiet Bredablick på idrotten. Då temat är puls och styrka blev det en barn variant av Cirkelfys . 10 stationer 45 sekunders jobb 15 sekunders vila och tre varv på det. 
Härligt möra efteråt. 


måndag 27 mars 2017

Mötesprotokoll från föräldrarnas möte


Mötesprotokoll för 4-C föräldramöta, klassresa.

Plats:                  Norrevångsskolan

Datum:              20/3 2017

Tid:                      18:30                 

Deltagare:        Daniells mamma, Anicias mamma, Noahs mamma, Wilmas föräldrar, Petreas föräldrar, Sebastians mamma, Heams mamma, Isaks föräldrar, Amandas mamma, Melvins mamma,Axels mamma, Oscars mamma,

 

Dagordningspunkter

 

  1. Diskutera själva resan (få lite mer information):  Sara berättade om att barnen i klassen tycker detta är jätte spännande och att det finns många olika tanker kring resan. Allt från kortare dagsresor till en helg i London/Paris. Det har varit olika mellan åren vad klasserna gör. Många väljer dagsresor till t.ex. Bakken eller Liseberg. Andra har valt att ha med en övernattning också men att det kan vara svårt och kanske inte alla som vill. Men vad det blir för resa styrs såklart av hur mycket pengar klassen lyckats samla ihop. Ofta blir det lite pengar över som klassen använder sen för att ha lite extra roligt den sista veckan på skolan.
  2. Disco:  Vi bestämmde oss att vänta lite med att hålla ett disco men att vi bokar matsalen till hösten och försöker att hålla höstens första disco. Kalles mamma har varit med om detta tidigare och kommer att boka matsalen, om möjligt, till den 25 augusti eller den 1 september och. Detta disco blir för fsk-3 och från 18-20. Godis/läsk kan Sebastians mamma ta hand om och Noahs pappa har hand om musiken. Barnen tar hand om att göra flyers och dela ut dessa. Alla hjälps såklart åt så skriv upp dessa datum. Matsalen måste förberedas, föräldrar måste vara på plats under discot och sen får det städas och sällas i ordning igen efteråt.
  3. Sälja kakor:  Vi ska sparka igång insamlingen med att sälja kakor. Vi har ärvt Saras förra klass kundnummer och Elin, Petreas mamma, kommer att beställa hem säljkataloger och dela ut dessa till barnen. Pernilla, Elins mamma, har erbjudit sig att (enligt lapparna som Sara skickade ut till föräldrarna) att beställa och förvara kakorna när barnen har samlat in sina beställningar.
  4. Klasskassa:  Elin och Luca kommer att öppna ett konto år klassen och ha ansvar för den. Elins telefonnummer är 0704666147. Detta kan användas för att swisha över pengar som samlas in. Kom ihåg att skriva vem som skickar pengar och för vad.
  5. Övriga förslag: Sälja tulpaner, baka kakor och sälja på torget eller i lärarrummet. Panta burkar, kolla med grannar släktingar, burkar som samlas hemma.
  6. Vad händer vid inflytt/utflytt av elev: Pengarna som samlas är klassens och delas jämt. Alla hjälper till så gott de kan. Kommer det in en ny elev får den såklart ta del av det och flyttar någon bort får den inga pengar med sig.
  7. Övrigt: Det har bestämts att klassen ska träffas och ha en rolig kväll vid Trollsjön med lekar och grillning den 31 maj klockan 18:00. Alla tar med egen mat. Grillkol kommer finnas på plats (Luca, Petreas pappa fixar detta.)
     
    / protokollskrivare: Elin, Petreas mamma

lördag 25 mars 2017

Englishlesson

Gopal and his mother are talking to eachother. 
Att våga prata engelska framför klassen är modigt,bra jobbat gänget !

fredag 24 mars 2017

Vecka 13


Vecka 13

Nu har alla kommit igång och börjat jobba med sina nya mål på elevens val. I fredags på e-val lektionen var det knäpptyst och ni jobbade och slet. Bra att ni valt mål som utmanar er och som ni är intresserade att arbeta med.


Vi har bestämt att byta dag på ma-filmen. Det är svårt att komma ihåg läxan över helgen och planera sin tid. Därför kommer nu ma-filmen att läggas ut på onsdagen och vara i läxa till onsdagen därpå. Detta för att alla ska titta på de bra ma-filmerna.

Förra veckan hade vi hi-koll. Så mycket ni kan om livet i byn. I veckan kommer ni att få tillbaka er koll för att se hur det gick för er.

Den här veckan repeterar vi på engelskan. På fredag kommer vi att ha en eng-koll. Ni får en stencil där det står precis vad ni behöver repetera. Vi kommer att träna i skolan men ni behöver jobba hemma också. Det blir alltså ingen ny text och glosor.

I veckan som gick har ni haft GOTD om Markus och Martinus och Rocka sockorna.Hoppas att ni därhemma lär er mycket när era barn redovisar. I skolan är det alltid stort engagemang när vi arbetar med GOTD.

I veckan kommer vi att börja läsa i Kompisboken. Det är mycket text varje vecka så ni måste dela upp och läsa varje dag.

På onsdag är jag på utbildning och är inte på plats i skolan. Ni kommer att jobba med Hanna , Jadranka och Maja.

På bilden har vi arbetet med del av helhet. Det är svårt att rita noggrant så att bilden smälter ihop men ni kämpar på och många av er lyckas väldigt bra.

 

måndag
GOTD
Eng:träna inför eng-koll


tisdag
Eng: träna inför koll
onsdag
GOTD
Eng:träna inför eng-koll
Titta på ma-filmen hemma
Veckans ma-mål ska vara klart
Till idag ska du ha gått in på Classroom och tittat på ma-filmen.
Sara är på utbildning
torsdag
GOTD
Eng : träna inför koll på fredag
fredag
 
Engelska:Prov
 
 

 

 

 

 

torsdag 23 mars 2017

Trippelboll

Vilken kämparglädje hos alla barn i 4c. Ni spelade och gav allt från start ända in i mål. Ni spelade  handboll, fotboll och bandy och gjorde verkligen ert bästa allihop. Det viktigaste av allt var att ni hade kul tillsammans, tog hand om era lagkamrater och lärde känna nya kompisar från andra skolor.
När ni utvärderar så skriver många av er att ni är stolta över er insats under dagen och att ni gjort ert bästa . Ni har gjort räddningar, peppat kompisar, många mål och samarbetet bra. Ni berättar också att ni har träffat många nya kompisar från andra skolor. Många av er skriver att dagen var som ni trodde att den skulle bli men flera av er skriver också att den faktiskt var bättre.
Kul också att föräldrar kom och hejjade , både hela dagen och delar av dagen.


Tack för en härlig dag tillsammans 4c!


tisdag 21 mars 2017

4c Vi rockar sockorna

Klart att vi rockar sockorna idag och firar våra olikheter.

Vi kollar av vad vi kan om Livet i byn

Kulturskolan informerar om sitt öppet hus på torsdag 23/3

Om du är lite nyfiken på att spela instrument,testa cirkus, göra film ,konst ,kör och dans då kan du gå till Medborgarhuset 18.00-20.00 och prova på alla dessa saker gratis.Ta chansen det är kul!

torsdag 16 mars 2017

Ma-läxan var lite suddig i slutet av ma-filmen .Här kommer uppgiften


Vecka 12


Vecka 12
Det ligger en ny mattefilm på Classroom. Alla ska ha tittat på den genomgången till på måndag så att ni kan arbeta vidare under lektionen. Om det är problem med ert internet hemma så kan ni stanna i skolan efter 14,00 och titta.

På måndag kväll 18.30 är det föräldramöte i klassrummet. Ni kommer att prata om en eventuell klassresa i åk 6.

Till på tisdag ska ni ha läst igenom reglerna i Trippelboll och svarat på frågorna på Classroom.
Den här veckan repeterar vi ord och begrepp i historian. Det handlar om livet i byn under medeltiden. Ni har läxa till tisdag att repetera med hjälp av stencilen som ni klistrat in i hi-häftet. Ni kan också repetera med hjälp av Classroom.
I veckan som gick har ni haft GOTD om Alpackan, Lucy och Terrakottaarmen .Hoppas att ni därhemma lär er mycket när era barn redovisar. I skolan är det alltid stort engagemang när vi arbetar med GOTD.
Vi har nu avslutat arbetet med Bakom masken genom att alla fick skriva en ny baksida till boken och rita en ny framsida.Om du har gillat boken så kan läsa fortsättningarna”Svart bälte” och ”Stormens öga”. Där får du veta hur det går för Mimmi, Zacki och Fredde.
Nu ska vi läsa en ny bok tillsammans. Hela klassen kommer att läsa ”Kompisboken”. Vi kommer inte att arbeta likadant som vi gjort nu utan ni kommer att läsa och svara på frågor hemma på klassens bokblogg. http://4cbokblogg.blogspot.se/
Ni kommer att ha en responskompis som ger respons på era svar.Det är därför extra viktigt att göra läxan i tid. I skolan kommer vi sedan att ha diskussioner och uppgifter utifrån det. Den här läxan kommer att vara från torsdag till torsdag precis som Bakom masken.
På torsdag åker vi på Trippelbollturnering till Sallerupshallen. Vi träffas som vanligt 8,00 i klassrummet. Ni kommer ombytta direkt på morgonen och duschar hemma denna dag. Se separat info som ni fått hemskickat.
I veckan kommer följande elever att ha utvecklingssamtal: Sebastian, Oscar, Amanda och Mazen
måndag
GOTD
Eng:träna text och glosor
Titta på ma-filmen hemma
Veckans ma-mål ska vara klart
Idrtt: Läs igenom Trippelboll på classroom
Till idag ska du ha gått in på Classroom och tittat på ma-filmen.
Föräldramöte 18,30
tisdag
Eng: träna text och glosor
Hi-ord och begrepp om livet i byn
Träna ord och begrepp på Classroom eller med hjälp av stencilen.
onsdag
GOTD
Eng:träna text och glosor
torsdag
Bakom masken
GOTD
Eng:träna text och glosor
fredag
 
Engelska: Magic kap 22
 
 
Titta på ma-fil på classroomEngelska:Träna på lyssna på kapitel 22 i din magicbok. Den här veckan är det ingen text som du ska läsa utan öva på att återberätta texten med hjälp av bilderna. Så som vi gör på Warmup.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på magic. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kommer du att få alternativ.
 
 
 
 

Vi avslutar Bakom masken

Idag sammanfattar vi och skriver en ny baksida till boken. Vi ritar en ny framsida.

Idag kom Henke från Trollenäsfotbollskola och gav oss en pumaboll! Tack Intersport

Tjohooo vår klass vann bollen! 

onsdag 15 mars 2017

Att skapa G-mail adresser

Hej!


 Nu ska vi börja bokblogga i klassen. Vi kommer att behöva skapa personliga g-mail adresser. Det hade varit till stor hjälp om ni därhemma kunde skapa en adress till ert barn.
1.Gå in på safari
2. Skriv in mail.google.com i adressfältet.

3. Klicka på skapa konto.

4. välj gärna elevens namn som användarnamn om det finns tillgängligt.
5. maila mig sedan (sara.bjorck@eslov.se) elevens nya mailadress eller skriv ner den på en lapp eller i ipaden och ta med till skolan.
Jag kommer att skapa en gemensam adress till de elever som inte får en personlig adress.


Tack på förhand!

Livet i byn

Idag repeterar vi livet i byn med hjälp av stödord. Dessa ord får minnesceremonin hem i läxa till nästa tisdag. Träna på att kunna återberätta om livet i byn med hjälp av orden. De finns även på Classroom.Ni som är hemma sjuka idag kan gå med i kursen :8icmj8

tisdag 14 mars 2017

Livet i byn

Vi repeterar livet på medeltiden. 

Sverige -vi har ett resultat

Vi har rättat och kommit fram till vem som är vår schlagerkung-Mazen grattis till en fenomenal tippning!

fredag 10 mars 2017

Vecka 11


Vecka 11
I fredags fick ni hem en inbjudan till föräldramöte.Det är Elin, er föräldrarepresentant som kallar till möte för att diskutera eventuell klassresa i åk. 6. Föräldramötet kommer att äga rum måndagen den 20/3 18,30 i klassrummet. Hoppas att vi ses!
Den här veckan ska ni avsluta arbetet med ögat. Ni kommer att ha en No-koll på tisdag. För att kunna förbereda inför kollen har Hanna gett er ett tunt häfte. Samma info finns på bloggen.
Varje torsdag svarar ni på frågor kring det ni läst i Bakom masken. En av frågorna som ni fick svara på i torsdags handlade om hjältar.Vad är en hjälte för dig? Ni svarade många olika ,kloka saker: min mamma, min pappa, min målvakt i laget, mina lagkompisar, , min hund, min lärare, mina kusiner , mina vänner , min mormor , min morfar osv. jag blev lite rörd av att läsa och lyssna på era fina motiveringar.
 På torsdag kommer vi att avsluta vårt arbete med ”Bakom masken”. Då har vi läst ut boken och jobbat med olika lässtrategier under många veckor. Ni har nu fått träna på att förutsäga innehåll med hjälp av bild och rubrik. Ni har tränat på att skapa inre bilder, göra interferenser, sammanfatta texten och att reda ut oklarheter.
Detta ska ni ta med er när vi nu kommer att läsa en ny bok tillsammans. Hela klassen kommer att läsa ”Kompisboken”. Vi kommer inte att arbeta likadant som vi gjort nu utan ni kommer att läsa och svara på frågor hemma. Ni kommer att ha en responskompis som ger respons på era svar. I skolan kommer vi sedan att ha diskussioner och uppgifter utifrån det. Den här läxan kommer att vara från torsdag till torsdag precis som Bakom masken.
I matten arbetar ni vidare med tal i bråkform. Ni har jobbat toppenbra på ma-lektionerna den här veckan och kommit igång bra med arbetsområdet. 
I fredags hade vi en liten hi-koll . Ni fick välja en av samhällsgrupperna från medeltiden och skriva vad ni kom ihåg. Bra att kolla av hur mycket man minns av veckans lektioner. På tisdag jobbar vi vidare med hur livet i byn kunde se ut under medeltiden.
Vi avslutade veckan med att tippa resultatet av Melodifestivalen. Lapparna ligger i förseglat kuvert hos rektorn. På måndag får ni hämta kuvertet och vi ser om någon lyckats pricka in vinnaren.
I veckan kommer följande elever att ha utvecklingssamtal: Jonathan,Harald, Cassandra, Wilma och Danielle 
 
måndag
GOTD
Eng:träna text och glosor
Titta på ma-filmen hemma
Veckans ma-mål ska vara klart
Till idag ska du ha gått in på Classroom och tittat på ma-filmen.
tisdag
Eng: träna text och glosor
No-koll om ögat
Träna inför no-koll med hjälp av det häfte du fått av Hanna. Detta finns även på bloggen.
onsdag
GOTD
Eng:träna text och glosor
torsdag
Bakom masken
GOTD
Eng:träna text och glosor
Bakom masken, läs kapitel ”pannkakor”, flera gånger hemma.Spela in dig själv och lämna in på Classroom
fredag
 
Ma: Ma-film på Classroom Engelska: Magic kap 20
 
 
Titta på ma-fil på classroomEngelska:Träna på lyssna på kapitel 20 i din magicbok. Den här veckan är det ingen text som du ska läsa utan öva på att återberätta texten med hjälp av bilderna. Så som vi gör på Warmup.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på magic. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kommer du att få alternativ.