eslöv

eslöv

torsdag 16 mars 2017

Vecka 12


Vecka 12
Det ligger en ny mattefilm på Classroom. Alla ska ha tittat på den genomgången till på måndag så att ni kan arbeta vidare under lektionen. Om det är problem med ert internet hemma så kan ni stanna i skolan efter 14,00 och titta.

På måndag kväll 18.30 är det föräldramöte i klassrummet. Ni kommer att prata om en eventuell klassresa i åk 6.

Till på tisdag ska ni ha läst igenom reglerna i Trippelboll och svarat på frågorna på Classroom.
Den här veckan repeterar vi ord och begrepp i historian. Det handlar om livet i byn under medeltiden. Ni har läxa till tisdag att repetera med hjälp av stencilen som ni klistrat in i hi-häftet. Ni kan också repetera med hjälp av Classroom.
I veckan som gick har ni haft GOTD om Alpackan, Lucy och Terrakottaarmen .Hoppas att ni därhemma lär er mycket när era barn redovisar. I skolan är det alltid stort engagemang när vi arbetar med GOTD.
Vi har nu avslutat arbetet med Bakom masken genom att alla fick skriva en ny baksida till boken och rita en ny framsida.Om du har gillat boken så kan läsa fortsättningarna”Svart bälte” och ”Stormens öga”. Där får du veta hur det går för Mimmi, Zacki och Fredde.
Nu ska vi läsa en ny bok tillsammans. Hela klassen kommer att läsa ”Kompisboken”. Vi kommer inte att arbeta likadant som vi gjort nu utan ni kommer att läsa och svara på frågor hemma på klassens bokblogg. http://4cbokblogg.blogspot.se/
Ni kommer att ha en responskompis som ger respons på era svar.Det är därför extra viktigt att göra läxan i tid. I skolan kommer vi sedan att ha diskussioner och uppgifter utifrån det. Den här läxan kommer att vara från torsdag till torsdag precis som Bakom masken.
På torsdag åker vi på Trippelbollturnering till Sallerupshallen. Vi träffas som vanligt 8,00 i klassrummet. Ni kommer ombytta direkt på morgonen och duschar hemma denna dag. Se separat info som ni fått hemskickat.
I veckan kommer följande elever att ha utvecklingssamtal: Sebastian, Oscar, Amanda och Mazen
måndag
GOTD
Eng:träna text och glosor
Titta på ma-filmen hemma
Veckans ma-mål ska vara klart
Idrtt: Läs igenom Trippelboll på classroom
Till idag ska du ha gått in på Classroom och tittat på ma-filmen.
Föräldramöte 18,30
tisdag
Eng: träna text och glosor
Hi-ord och begrepp om livet i byn
Träna ord och begrepp på Classroom eller med hjälp av stencilen.
onsdag
GOTD
Eng:träna text och glosor
torsdag
Bakom masken
GOTD
Eng:träna text och glosor
fredag
 
Engelska: Magic kap 22
 
 
Titta på ma-fil på classroomEngelska:Träna på lyssna på kapitel 22 i din magicbok. Den här veckan är det ingen text som du ska läsa utan öva på att återberätta texten med hjälp av bilderna. Så som vi gör på Warmup.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på magic. Du väljer om du vill träna på 7 eller 12 ord.väljer du 7 ord så ska dessa skrivas och stavas rätt. Väljer du 12 ord kommer du att få alternativ.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar