eslöv

eslöv

fredag 1 september 2017

vecka 36




 Ikväll är det den stora disco kvällen. Alla har viktiga uppgifter att sköta och hålla koll på. Ni ses klockan fem i matsalen.

På måndag åker vi och vandrar på Skåneleden. All information finns i ett separat inlägg. Det viktiga för denna dag är:

  • Ta med en stor burk med lock där du kan förvara din pastasallad som du får på skolan på morgonen.
  • Kläder efter väder och bra skor att gå långt i
  • Vi kommer tillbaka till skolan ca. 15,45 denna dag
     
     

Skogens hemlighet börjar gå mot sitt slut och de allra flesta av er håller på att skriva ert allra sista kapitel. Ni som håller på att arbeta med något kapitel innan kapitel 16 kommer att få chans att arbeta klart med det en stund på fredag, onsdag i skolan. På torsdagen ska alltså hela klassen  jobba med kapitel 16 och 17. Blir du inte klar i skolan på onsdagen så måste du arbeta klart hemma till torsdagen.

I torsdags var Therese , skolan bibliotekarie, och hade inspirationsträff med oss. Hon presenterade många böcker ur sin boklåda. Ni fick alla låna en bok ur lådan och nu ska vi läsa! Tyvärr får ni inte ta med böckerna hem utan kan bara läsa dessa böcker i skolan. Men det betyder att vi kommer avsätta mycket tid till tyst läsning under två veckor.

På torsdag kommer föreningen Friends till Norrevång.  Vi kommer att gå och titta på en teaterföreställning som heter ”Gilla mig”. Den handlar om när ett stort bråk bryter ut på nätet mellan eleverna på en skola. Efter föreställningen kommer vi att få lyssna på en kort föreläsning . Vi kommer också att ha efterföljande diskussioner i klassrummet.

På kvällen är alla ni föräldrar inbjudna på en föreläsning som handlar om hur ni föräldrar kan förebygga kränkningar på nätet. Syftet med föreläsningen är att hitta ett fungerande förhållningssätt till ungas användning av nätet. Föreläsningen är 18,00-19,30 i Norrevångsskolans matsal.

måndag
Vandring på skåneleden
8,00-15,45
tisdag
Du ska redovisa dagens GOTD hemma
Idrott
onsdag
Geografi- Träna på 12 st ord och begrepp som handlar om jordens resurser
Träna med hjälp av förklaringarna i ditt geografihäfte. Orden finns också på Classroom kurskod: sur04Q
torsdag
Skogens hemlighet –alla ska vara klara fram till kapitel 16
Ma: Titta på ma-filmen,smat gör veckans maplanering.
Maläxan finns inklistrad i separat läxbok.
fredag
 Eng:kap 2, text och glosor
 lyssna på kap 2  i din magicbok.
Träna också på glosorna på glosor.eu eller på Studentlitteratur.se. Du har 15 ord i läxa. Du väljer om du ska kunna skriva orden från svenska till engelska eller om du ska kunna läsa ordet på svenska och sedan hitta det engelska ordet.
 
 

 -

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar